Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Lelaki OKU Sanggup Merangkak Ke Longkang Besar Selamatkan Kucing

16-8-2019 10:22 AM|Oleh: fnz| Komen: 22

Foto: FB

Kekurangan fizikal tidak menghalang seorang lelaki OKU dari Sabah ini untuk membantu menyelamatkan seekor anak kucing yang terjatuh ke dalam sebuah longkang besar.  


Loading FB Post...

Menerusi perkongsian video yang berdurasi 2 minit 9 saat, Abu Fathiyyaturahma dirakam rakannya yang memakai kaki palsu menjadi tular selepas video tersebut dimuat naik. 

Video yang dikongsikan itu mendapat reaksi daripada segenap netizen dan rata-rata netizen memuji sikap mereka yang prihatin terhadap haiwan, namun pada masa yang sama, mereka bimbang dengan keselamatan dua sahabat itu.


Foto: FB

Semoga tindakan murni yang dilakukan Abu ini menjadi teladan baik buat semua pembaca. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
3
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 22
Komen

Previous : Batman Dibelasah Rakan, Taklah Hero Mana!

Next       : Dari Jerawat Menggerutu Ke Kulit Flawless Dalam 8 Bulan, Jejaka Ini Kongsi Rahsianya

Komen Terbaru

Quote FatinNazu 23-8-2019 03:52 PM
miarshya replied at 23-8-2019 03:17 PM
Semuga kebaikan mereka berdua mendapat perhatian dan balasan yang sebaiknya. Semangat tolong-menolon ...

Aamiin

Lain-lain Komen

Quote Mfzg89 16-8-2019 11:06 AM
Brader OKU ni pandai cari pahala tolong kucing,
Org sempurna (Shelter Omiey Home) tu plak sibuk kaut keuntungan dari penyeksaan kucing..
Quote cik_kuntum36 16-8-2019 11:36 AM
semoga dipermudahkan segala urusan brader ni... mulia hati nye walaupun xsempurna... yg sempurna plak perangai ntah ape2 skrg ni...
Quote bbbebeh 16-8-2019 12:29 PM
semoga Allah permudahkan rezeki , urusan org yang membantu tuh...
Quote diggerr 16-8-2019 12:40 PM
Mulianya hati
Quote nazzse 16-8-2019 01:50 PM
Things like this nak viral lama2, masuk tv, jadi famous pun takpe..orang tak kisah

Ni benda2 yg tak faedah viral, mengarut betul
Quote Artemesiaa 16-8-2019 03:09 PM
Syabas buat beliau kekurangan diri tak menghalang dia untuk membantu yang lain
Quote aleesyasofia 16-8-2019 03:47 PM
moga dipermudahkan urusan dan diberikan rezki yg brlipat ganda..
Quote binipopeye 16-8-2019 04:50 PM
respect org2 yg ade usaha selamatkan kucing2.... yg normal lagi lah yg OKU memang respect..  

Quote binipopeye 16-8-2019 04:52 PM
Mfzg89 replied at 16-8-2019 11:06 AM
Brader OKU ni pandai cari pahala tolong kucing,
Org sempurna (Shelter Omiey Home) tu plak sibuk ka ...

toke shelter tu patut di rejam jer rasa... talam 2muka n busuk hati..
Quote Pink_Purple 16-8-2019 06:51 PM
moga mendapat keberkatan darpd Allah..mulianya hati mu..
Quote CatMiow 16-8-2019 07:01 PM
Yang ambil bedio buat ape ek?

Saja tanya nak tahu juga.  

Kalau aku,  aku utamakan tolong brother tu dari ambil video,  lepas settle semua,  baru ambil gmbr,  nk viral ke tak,  belakang kira.

Quote ReginaGeorge 17-8-2019 10:13 AM
CatMiow replied at 16-8-2019 11:01 AM
Yang ambil bedio buat ape ek?

Saja tanya nak tahu juga.  

Baca habis tak???
Quote zuuu 17-8-2019 01:09 PM
CatMiow replied at 16-8-2019 07:01 PM
Yang ambil bedio buat ape ek?

Saja tanya nak tahu juga.  

Kan ada ditulis kt atas tu yg merakam tu pon oku gak pakai kaki palsu...kang x pasal dia nk g tolong dia pulak yg jatuh,x pasal nk kena minta tolong org lain pulak,waktu tngok video aq pon heran gak nape kawan tu x tolong nasib la baca sampai abis
Quote pengetipkuku 17-8-2019 01:22 PM
CatMiow replied at 16-8-2019 07:01 PM
Yang ambil bedio buat ape ek?

Saja tanya nak tahu juga.  

bengap..baca sampai habis
Quote mistified 17-8-2019 10:28 PM
Besar pahala brader ni.semoga dipermudahkan urusan dia.
Quote -Suri- 18-8-2019 07:10 PM
Moga dibalas dgn kebaikan
Quote Foxey 19-8-2019 10:24 PM
Wah, respect la kat abang ni. Semoga dipermudahkan segala urusannya
Quote kakyungpilah85 20-8-2019 11:30 AM
salute dengan abang oku ni...dia membuktikan walaupun dy kurang upaya tapi sifat ehsan pada makhluk Allah tu masih kuat dalam diri dia...tak macam org yang sempurna akal dan tubuh badan tu..nampak kucing gi disepak,diseksa...walhal kucing tu dtg mintak berkongsi rezeki je...malu la sikit kat abg ni...
Quote Ah_Kwan 21-8-2019 01:23 PM
keh keh keh

kenapa wa terbayang satu perkara ini..
apabila anak kucing itu naik dengan lajunya..dan kemudian melintas jalanraya...
ianya dilanggar pula leh lori..sambil dua brother itu kaget terpaku melihat insiden itu.

teruknya imaginasi wa ni..isk isk isk..

keh keh keh

Lihat semua komen(22)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Google play
     Twitter
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.097729s Gzip On
    To Top