Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

'Tak Sayang Nyawa Ke?' - Aksi Berani Mati Tunggang Motosikal Bawah Treler

14-8-2019 12:13 PM Komen: 40
Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Selangor, Superintendan Azman Shariat memaklumkan pihaknya sedang mengesan penunggang motosikal yang memandu secara berbahaya seperti ditularkan di Facebook, baru-baru ini.


Foto: FB Camera Head Photograph

Memetik Berita Harian, kejadian dipercayai berlaku di Kilometer 307 Lebuhraya Utara Selatan menghala ke selatan sekitar empat atau lima bulan lalu.

Kita terima satu laporan polis pada jam 5.21 petang tadi berhubung satu rakaman video seorang penunggang motosikal menunggang secara melulu dan berbahaya, yang baru tular di FB (Camera Head Photograph) beberapa hari lalu.


Foto: FB Camera Head Photograph

Hasil siasatan awal mendapati penunggang motosikal terbabit menunggang motosikal secara melulu dengan mencelah masuk ke bahagian bawah treler, kata Azman.

Tambahnya, keterangan pemandu treler berkenaan sudah diambil bagi membantu siasatan dan kini polis sedang mengenal pasti identiti penunggang, jenis dan nombor pendaftaran motosikal digunakan.


Loading FB Post...

Katanya, kes itu disiasat mengikut Seksyen 42(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 40
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote dodolgemok 11-11-2019 03:08 PM
Eh bodoh mcmni biar mampos jah senang sikit. Acah2 movie Hollywood ke main selit2 gitu?

Lain-lain Komen

Quote Itzy 14-8-2019 12:25 PM
Wow memang tak sayang nyawa sungguh.
Quote rhea85 14-8-2019 12:41 PM
tak sabar nak mati kot
Quote awanysss 14-8-2019 02:28 PM
berani betul...
Quote helicornia 14-8-2019 02:36 PM
astaghfirullah.. nak mati sila telan pil tido byk supaya tk susahkan orang nk pungut cebisan daging ko nanati
Quote moonbug 14-8-2019 02:36 PM
Ada simpan nyawa spare dalam balang kuih kat rumah kot
Quote bulan_gerhana 14-8-2019 02:38 PM
mana video mana? alamaks dah kene delete ke??
Quote akakdendeng 14-8-2019 02:38 PM
nak mati jgn nak susah kan org
Quote namieamuro 14-8-2019 02:40 PM
so die rase die sehebat dominic toretto?

nk mati bole tp jgn susahkan org nk ngutip cebisan daging ke ape kt jln
Quote Chairman 14-8-2019 03:43 PM
kalo dh mmg berani sgt cmni baik la ko apply jadi stuntman kt holiwud sana tu...hantar klip video ko tu utk tujuan screentest...sure direktor kt sana terpegun dgn ko
Quote palmolive 14-8-2019 03:46 PM
nak rakam simpan sorang dah la woii...
Quote grouper 14-8-2019 03:48 PM
Dlm movie mmg org buat betul2 tapi diorg dh kaji byk aspek sesuatu adegan stunt tu.
Quote diggerr 14-8-2019 03:52 PM
Kita bukan macam kucing oii
Quote diggerr 14-8-2019 03:52 PM
Kita bukan macam kucing oii
Quote Kurex 14-8-2019 04:05 PM
Tadi terjumpa keychain ni, nampak lawa & seksi pulak.. Mesti ni ada abg2 motor tercicir memana
Quote namr 14-8-2019 04:09 PM
Elok mampus kena gilis
Quote Cpkay 14-8-2019 04:20 PM
abang bomba jugak kene jirus jalan tu nanti dik.  jgn susahkan bomba lagi boleh tak
Quote jebatmaspunyer 14-8-2019 04:20 PM
stuntmen buat gitu dpt jugak upah.. stuntment bertauliah x buat kerja semberono gitu.. si mamat motor buat gitu dapat kecaman netizen & perhatian pihak berkuasa.. berbaloi kot bg dia.. kang x pasal kena gilis, dah lah mati katak,  pastu bg kerja yang x perlu kat org lain.
Quote Foxey 14-8-2019 06:29 PM
Memang berani mati la ni. Tapi mana video nya? Dah takleh tengok?
Quote ayra.e 14-8-2019 07:01 PM
Nk test power yg terlebih dlm hormon {:hero

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.243066s Gzip On
To Top