Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Mira Filzah Dikecam Kurang Menguasai Bahasa Isyarat

12-8-2019 10:18 AM|Oleh: kalel| Komen: 102

Mira Filzah dikecam kerana kurang menguasai bahasa isyarat.

Mira Filzah yang melakonkan watak gadis kelainan upaya (OKU) yang mengalami masalah pertuturan dan pendengaran (pekak dan bisu) dalam drama Sweet Dreams menerima kritikan penonton.

Ada sesetengah netizan berpendapat bahawa Mira sepatutnya mempelajari lebih mendalam mengenai bahasa isyarat seperti lakonan Sheila Rusly dalam drama Pia (TV3) supaya lebih realistik.



Bagi menjawab kritikan itu, Mira menjelaskan bahawa pihak produksi ada menyediakan guru bagi melatih dan mengajarnya supaya fasih dalam penggunaan bahasa isyarat.



Namun, bagi menjayakan watak Putri, Mira perlu menghadkan penggunaan bahasa isyarat kerana Putri sebenarnya tidak mahir dalam menggunakan teknik komunikasi itu.


Foto: IG

Walau bagaimanapun, ada juga netizen yang meminta Mira untuk memperkemaskan lagi pergerakan tangan semasa menggunakan bahasa isyarat.

"Mira patut belajar lebih banyak cara guna bahasa isyarat macam lakonan Sheila Rusly dalam drama Pia, namun saya masih suka lakonan awak dalam drama ini pun menarik," antara komen netizen.

Tapi, anda setuju ke penggunaaan bahasa isyarat ditunjukkan Mira kurang memuaskan? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
2
Komen: 102
Komen

Previous : Zizi Kirana Mahu Kahwin Lelaki Kelakar, Tidak Kira Tua Muda

Next       : Baru Janji Tak Bersentuhan Dengan Pelakon Wanita, Fikry Ibrahim Dah Mungkirinya?

Komen Terbaru

Quote ruffboyz 20-8-2019 11:56 AM
dua2 bosan.. ben amir watak sama je mcm drama cinta tiada ganti - dah xde watak lain ke ko nk accept.. mira filza bajet2 ayu perempuan melayu terakhir...

aku tak tgk ea cite tu, tertengok psl bini aku bukak tv hahaha..

Lain-lain Komen

Quote me_nns 12-8-2019 10:39 AM
x best mf blakon
Quote firasAli 12-8-2019 10:46 AM
Edited by firasAli at 12-8-2019 10:50 AM

Mira ni ptt tgk berita rtm mlm2 tu.bersungguh sungguh penyampai bisu Tu buat sign language sekali dengan Mata jegil2...
Mira ni pulak kontrol ayu sgt...

Tgk drama astro mlm2 Tu sbb nk tgk Ben hensem jeh...Mira ni bonus la bisu,jadi tak payah dengar suara miang2 manja dia mcm selalu
Quote LadyCarefree 12-8-2019 10:47 AM
Bosan. Xpernah tngok dia berlakon dari awal smpai habis. Dia ni berlakon apa pon sama je character dia tonjolkn. Dari awal try too hard nk nmpak ayu sweet.
Quote dineo 12-8-2019 10:49 AM
again , kes memenuhi tuntutan watak novel.
Tapi netizen mengharapkan watak di lakonkan mengikut selera netizen .

Klu macam tu sampai mampos la lakonan x perfect
Quote miskim210 12-8-2019 11:10 AM
Xpenah suka lakonan dia..flat je..sama je mmmmm bosan
Quote Biabetik 12-8-2019 11:20 AM
LadyCarefree replied at 12-8-2019 10:47 AM
Bosan. Xpernah tngok dia berlakon dari awal smpai habis. Dia ni berlakon apa pon sama je character d ...

Sokong 100%
Quote Xim 12-8-2019 11:22 AM
firasAli replied at 12-8-2019 10:46 AM
Mira ni ptt tgk berita rtm mlm2 tu.bersungguh sungguh penyampai bisu Tu buat sign language sekali de ...

Hensem ke ben tu ? Biasa jer
Quote firasAli 12-8-2019 11:36 AM
Xim replied at 12-8-2019 11:22 AM
Hensem ke ben tu ? Biasa jer

Pandangan lain2...
pada iols Ben amir hensem
Pd uols biasa2
Quote damian_lee 12-8-2019 11:55 AM
Paling tepat tak menguasai lakonan ....
Quote limaubali007 12-8-2019 11:56 AM
firasAli replied at 12-8-2019 11:36 AM
Pandangan lain2...
pada iols Ben amir hensem
Pd uols biasa2

Iols pon rasa Ben tu hensem dan helok.. Hehehe
Quote sukacactus 12-8-2019 12:03 PM
Aku xtgk citer ni sebab dia jd heroin
Xlalu tgk dia berlakon lembik sgt
Quote emma.giggs 12-8-2019 01:02 PM
Ist time aku tgk crita mira ni ms die berlakon dgn izzue islam. Yg die jadik pegawai jpj. Bukan yg episod punye. Crite abes terus. Xigt tajuk ape. Aku dlm hati ckp "sape minah ni? Kontrol ayu gile berlakon" tp xtau la kalo watak die mcm tu
Quote matchstick 12-8-2019 01:08 PM
Tgk Iklan part mira muka berdarah2 tu pun aku dh turn off nk tgk drama ni.. Apa ke fake benor reaksi muka takut ke psiko ke aku pun x sure
Quote diggerr 12-8-2019 01:16 PM
Dia kene berguru dengan shilea rusly laaa gitu
Quote GegarVaganja 12-8-2019 01:21 PM
diggerr replied at 12-8-2019 01:16 PM
Dia kene berguru dengan shilea rusly laaa gitu

Motif nak berguru dengan nyawasis?
Berguru dengan Alif Satar ke tak pe la jugak sebab dia memang tau sign languange.
Nyawasis tau apa? acah2 hebat?


Quote diggerr 12-8-2019 01:31 PM
GegarVaganja replied at 12-8-2019 01:21 PM
Motif nak berguru dengan nyawasis?
Berguru dengan Alif Satar ke tak pe la jugak sebab dia memang  ...

Hahaha. Nanti boleh laaa ganti nyawasis yang dah menjauh tu
Quote KIM.K 12-8-2019 01:34 PM
MF sangat baik tapi lakonan belum diingati macam Scha Alyahya. Bukan sahaja baik, cantik, bijak dan penghayatan deep buat bertambah cantik
Quote selyusi 12-8-2019 01:37 PM
Aku ot kat sini jap, mana thread hangat accident kat board isu semasa? Sesape tolong share link
Quote jari10 12-8-2019 01:38 PM
firasAli replied at 12-8-2019 10:46 AM
Mira ni ptt tgk berita rtm mlm2 tu.bersungguh sungguh penyampai bisu Tu buat sign language sekali de ...

Miang2 manja? Haha

Lihat semua komen(102)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.138531s Gzip On
To Top