Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Si Korea? Kurang Ajar La" - Khai Bahar Dihentam Rasis Pada Peserta Big Stage, Jang Hanbyul

10-8-2019 09:50 AM|Oleh: Myeonir| Komen: 94

Kalau anda nak tahu, Big Stage akan kembali semula untuk musim kedua bermula 18 Ogos nanti. Musim ini ada kelainan sikit apabila terdapat peserta dari negara serantau iaitu Brunei, Indonesia, Thailand, dan Korea Selatan.


Kredit foto: Blog

Baru-baru ini, peserta dijemput menghadiri rancangan Meletop untuk mempromosikan Big Stage. Peserta dari Korea Selatan iaitu Jang Hanbyul turut serta dalam wawancara itu.

Tapi, jadi tak seronok apabila Khai Bahar yang menggantikan Neelofa sebagai pengacara telah melakukan suatu perkara yang dianggap rasis kepada Hanbyul.



Khai dilihat hanya memanggil Hanbyul dengan panggilan 'Si Korea' dan mereka juga bercakap Bahasa Melayu dan jelas kelihatan lelaki Korea itu kelihatan keliru dan hanya mampu membalas dengan bahasa badan.

Netizen yang melihat sedutan video ini berasa bengang kerana menganggap hos rancangan seharusnya belajar dahulu mengenai artis jemputan dan menghormati mereka supaya mereka berasa selesa sepanjang wawancara itu berlaku.

Netizen juga tertanya-tanya kenapa mereka tidak menggunakan bahasa Inggeris sahaja ketika berkomunikasi bersama Hanbyul.


Kredit foto: Twitter

Tapi, ada juga yang menyebelahi Khai dan berkata, mungkin dia gemuruh sebab pertama kali menjadi pengacara.

Kredit foto: Twitter

Adab kenalah jaga tambahan lagi dengan orang luar. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 94
Komen

Previous : "Semoga Kau Berubah Dan Insaf" - Rebecca Jaga Aib Pencuri

Next       : "Sederhana Tapi Bermakna" - Izreen, Ude Anjur Majlis Aqiqah Dan Tahnik Untuk Aaron Ibrahim

Komen Terbaru

Quote jackreacher 19-8-2019 10:17 AM
Artis kpop satu bintang ni nampak macam baik dan humble je. Tapi seperti biasa fans kpopers sakai yang selamanya annoying ni yang bakal menyebabkan artis-artis kpop dibenci ummah.

Lain-lain Komen

Quote Kurex 10-8-2019 10:23 AM
Asterok ni main ambik je org jadi host..
Btw, nabil makin sedap..
Quote katibism 10-8-2019 10:33 AM
KB hauk.. x sesuwei jd host. Gelak je keje..ingat klako??
Quote piep 10-8-2019 10:59 AM
kb bukan jenis pemalu2 ke, dulu nak cakap depan kamera pon susah , dah knapa lantik host
Quote whadda 10-8-2019 11:16 AM
no manners panggil orang si korea ni.. ade nama kot.. nak santai pon jangan sampai nampak cam biadap
Quote MatDeghem 10-8-2019 11:48 AM
Meletop suka panggil host yg blur sotong...nanti jadi viral. Jadi perbualan netizen.  Memang sengaja ...

Agak2 kalau 2xhajjah bersin sebelah khai ...mesti latah letop.  



Quote wordlife 10-8-2019 12:21 PM
kalau kena kecam mmg selayaknya. Silap dia sendiri. Nampak sangat tak fikir panjang. Main sebut je
Quote epal_ijau 10-8-2019 01:14 PM
At first x perlu panggil khai as co host pon. Nana je da cukup. Nnt nak nyanyi baru soh si khai ni kuar sebab dia x membantu langsung even ada q card. Tinggal nak baca je pon gagap jugak..
Quote LadyCarefree 10-8-2019 01:43 PM
epal_ijau replied at 10-8-2019 01:14 PM
At first x perlu panggil khai as co host pon. Nana je da cukup. Nnt nak nyanyi baru soh si khai ni k ...

Khai ni takat sembang dn lawak ala ala dgn gang lepak boleh la.
Quote LadyCarefree 10-8-2019 01:44 PM
whadda replied at 10-8-2019 11:16 AM
no manners panggil orang si korea ni.. ade nama kot.. nak santai pon jangan sampai nampak cam biadap

Menunjukkan kebiasaan dia. Bila xbercampur dngan non malays. Dok pusing pusing gang melayooo dia je.
Quote LadyCarefree 10-8-2019 01:45 PM
katibism replied at 10-8-2019 10:33 AM
KB hauk.. x sesuwei jd host. Gelak je keje..ingat klako??

Khenzs? Syok sendiri dh. Walau iols ok je khai nyanyi.
Quote Ferr_Remy 10-8-2019 01:56 PM
Asal kampsss. Prangai kampsss pun dibawak le ke bandar.
Quote cicicumel 10-8-2019 02:52 PM
i kutuk kt ig habis i dimaki kb zoners.. njirrrr...
Quote LemakPetai 10-8-2019 03:05 PM
Mohon kb ni nyanyi je la..tak yah jd host..fans tak hbs2 bg alasan gemuruh la..nerves la. Dah tau ada darah gemuruh watpe amik job tu.
Quote LemakPetai 10-8-2019 03:06 PM
cicicumel replied at 10-8-2019 02:52 PM
i kutuk kt ig habis i dimaki kb zoners.. njirrrr...

Tu biasa. Dah tu bila nak improve asyik di back up
Quote LemakPetai 10-8-2019 03:09 PM
Nmpk sgt kb mmg blur....masa nabil gelak dia cam blur. Org dah hbs gelak dia ttba berdekah
Quote Rhyno 10-8-2019 03:57 PM
Khairina ni nyanyi je la ok. Talent jd hos mmg zero. Memalukan diri je.
Quote MissVixen 10-8-2019 04:34 PM
Khai ni kerja apa dulu sebelum jadi penyanyi?
Quote kualibesi 10-8-2019 04:36 PM
Astro pun - dah thu org tu xde pengalaman jd mc, g amek dah knp? Rmi lg yg okay kan.
Quote pumpkinpatch 10-8-2019 04:36 PM
sbb kebanyakkan artis msia ni shallow. tak der emotional iq. social manners sangat hauk. bila da jadik public figure please lah jaga tata tertib sama ada suka ke tak.

Kalau dia di UK/Korea orang sana cakap macam tu mesti dia malu .bongoks!

Lihat semua komen(94)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091354s Gzip On
To Top