Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Tulang Rusuk 'Bergegar', Netizen Terpegun Kecantikan Polis Wanita Indonesia Ini

9-8-2019 10:32 AM|Oleh: intan| Komen: 74

Kalau sebut pekerjaan polis, mesti terbayang tugas tersebut itu didominasi oleh kaum lelaki. Kalau ada perempuan pun pasti berwajah kasar dan ganas.

Lain pula dengan seorang wanita dari Indonesia ini yang dikenali sebagai Hikma Nursya  yang merupakan seorang polis kini bertugas di United Nation yang bertapak di Bangui, Afrika.


Raut wajahnya yang cantik membuatkan orang tak menyangka bahawa dia sebenarnya seorang polis. Hikma cukup terkenal di laman Instagram dan mempunyai hampir 60 ribu pengikut di media sosial. Hikma juga sering berkongsi mengenai aktiviti beliau ketika bertugas kepada pengikutnya di media sosial.

Sudahlah cantik dan menawan,  Hikma juga mahir dan tangkas menggunakan senjata api. Pernah juga Hikma memuat naik video memaparkan beliau sedang berlatih menggunakan senjata api. Fuyooo!



Netizen juga katanya telah 'bergetar' tulang rusuk melihat kecantikan Hikma serta kagum dengan ketangkasan beliau menjadi seorang polis di perantauan. Bukan mudah ya bagi seorang wanita mengagahkan diri dalam menjaga pertahanan negara.

Ini ke ciri-ciri bakal jauzah anda ke? Semoga berjaya lah ye.. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
2
Komen: 74
Komen

Previous : Paha Besar Lebih Baik Dari Perut Buncit!

Next       : "Tak Berbaloi Kena Ugut Bunuh!"- Mia Khalifa Dapat Gaji Rendah Berlakon Filem Porno

Komen Terbaru

Quote pearl.silver 30-10-2019 10:31 AM
Cantik sgt ke
Mcm belambak je muka level gini kat instageram tu..

Lain-lain Komen

Quote lilbub 9-8-2019 11:07 AM
Bakal jauzah ke zaujah
Quote natrahn 9-8-2019 11:11 AM

tulang rusuk dia bergetar sampai salah eja hehehehe
Quote grouper 9-8-2019 11:14 AM
Level ni mira pilzah pun kalah...ni level patah tulang rusuk ni
Quote Buritan 9-8-2019 11:14 AM
Indon mmg byk yg lawa dan byk yg tak lawa.. patut antar jd bik muke cenggini oklaa.. ini ade aku tengok menakutkan sggh..

Yg keje kontrek tuu ce hantar muke cam baim wong ke.. yg bibik antar cam muke kris dayanti ke.. yg keje kilang antar muke cam bunga citra lestari kee..
Quote lilbub 9-8-2019 11:28 AM
Buritan replied at 9-8-2019 11:14 AM
Indon mmg byk yg lawa dan byk yg tak lawa.. patut antar jd bik muke cenggini oklaa.. ini ade aku ten ...

Muka cantik dan ganteng buat apa nak jadi maid mahu pun buruh. Baik berlakon sinetron 100 episod baru masyuk
Quote piep 9-8-2019 01:21 PM
cantik je viral, yang muka kentang diam2 jelaa
Quote rainbowrainz 9-8-2019 01:23 PM
Alhamdulillah ciptaan Allah swt
Quote rina0602 9-8-2019 01:35 PM
aah indon ramai2 je cantik..diaorang maybe banyak mix2 gitu.  
Quote Pink_Purple 9-8-2019 01:42 PM
Buritan replied at 9-8-2019 11:14 AM
Indon mmg byk yg lawa dan byk yg tak lawa.. patut antar jd bik muke cenggini oklaa.. ini ade aku ten ...

takut sat gi suami majikan xkeluar rumah,, minta diasuh juga..
mengasuh anak sekali dengan ayah..
Quote Atata 9-8-2019 01:46 PM
Nak cakap cantik sgt tu, takde lah cantik sgt. Bahagian mulut dia mmg tipikal rupa minah indonesia. Kening plk dah siap lukis, haruslah terus rupa siap khenz, presentable gitu. Cuba kalau kening tu tak d lukis mungkin dia kelihatan besher2 jer. But she putih la. Gebu. Hope putih gebu bkn sbb filter keh.
Quote zeed 9-8-2019 01:47 PM
Trisna rupa ginike sampai zul 5k terpikat?
Quote Buritan 9-8-2019 01:59 PM
Pink_Purple replied at 9-8-2019 01:42 PM
takut sat gi suami majikan xkeluar rumah,, minta diasuh juga..
mengasuh anak sekali dengan a ...

Ok ape.. kurang sikit jammed kat mesia
Quote Iris. 9-8-2019 02:25 PM
Atata replied at 9-8-2019 05:46 AM
Nak cakap cantik sgt tu, takde lah cantik sgt. Bahagian mulut dia mmg tipikal rupa minah indonesia.  ...

U punya standard cantik mesti macam bidadari syurga kayangan
I pula rasa cantik sangat ni.... Rasa nak operate muka macam dia
Quote matchstick 9-8-2019 02:26 PM
Buritan replied at 9-8-2019 11:14 AM
Indon mmg byk yg lawa dan byk yg tak lawa.. patut antar jd bik muke cenggini oklaa.. ini ade aku ten ...

yg rupa beshe2 skrg ni pun dh ada yg kena cabul la, kena rogol la..kalau rupa mcm BCL xtau la apa jadi
Quote fly_in_d_sky 9-8-2019 02:28 PM
biasa jer .... muka ayu ...
Quote jazaa100 9-8-2019 02:30 PM
Edited by jazaa100 at 9-8-2019 02:31 PM
Buritan replied at 9-8-2019 11:14 AM
Indon mmg byk yg lawa dan byk yg tak lawa.. patut antar jd bik muke cenggini oklaa.. ini ade aku ten ...


Klu mcm tu....tak merasa lah trisna menjejakkn kaki di boomi malaya ni....

Tak jumpa lah zul insiyur gaji rm5050 (dpt increment rm50 selepas 3tahun)....
Quote Pink_Purple 9-8-2019 02:48 PM
Buritan replied at 9-8-2019 01:59 PM
Ok ape.. kurang sikit jammed kat mesia

hahaha..kurang jammed tapi hati terluka...
Quote rhea85 9-8-2019 02:56 PM
wahhhh mmg comel!
Quote Buritan 9-8-2019 03:05 PM
Pink_Purple replied at 9-8-2019 02:48 PM
hahaha..kurang jammed tapi hati terluka...

Kurang sikit persaingan nak mintak keje.. kurang sikit org pi shopping.. kurang skit org pi pasar tani.. senang aku nak bawak kete.. org lelaki asyik nak duk rumah jahhh.. aku suke..

Lihat semua komen(74)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081628s Gzip On
To Top