Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Bagai Sirih Pulang Ke Gagang, 4 Beradik Terpisah Bertemu Kembali Dengan Bantuan Twitter

Oleh: kalel|8-8-2019 11:35 AM Komen: 31
Carik-carik bulu ayam, akhirnya bercantum jua merupakan satu peribahasa yang bermakna buat keluarga ini apabila salah seorang adik-beradik dijadikan anak angkat kepada kawan baik ibunya. 



Mereka mempunyai jumlah empat orang adik-beradik dan salah seorang daripada mereka dijadikan anak angkat kepada sebuah keluarga di Singapura.



Yang terpisah bernama Jemi dikatakan berusaha untuk mencari keluarganya di Malaysia dengan menggunakan platform media sosial. Dia mula tahu yang dia merupakan anak angkat ketika berumur 19 tahun dan terus berusaha untuk mencari keluarga asalnya. 

Usahanya dengan bantuan rakan dari Malaysia membuahkan hasil apabila mereka berjaya ditemukan di halaman Twitter.


 


Selepas berjaya berhubung dengan Jemi, mereka terus menambahnya ke dalam kumpulan WhatsApp adik-beradik mereka. 

Difahamkan, empat beradik itu sempat membuat panggilan video kumpulan dan Jemi dikatakan sedikit segan pada awalnya, tetapi adik-beradiknya membantu untuk menjadikan suasana ceria seperti adik-beradik lain.


Foto: Twitter

Akhirnya, mereka telah bertemu kembali dan dikhabarkan Jemi sudah membeli tiket pulang ke Malaysia pada 30 Ogos nanti untuk bertemu adik-beradiknya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
3
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 31
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Lengkong 13-8-2019 02:57 PM
Alhamdulillah dah jumpa. Comel semuanya



Lain-lain Komen

Quote ReginaGeorge 8-8-2019 11:46 AM
I can't wait for the reunion!
Quote Kurex 8-8-2019 11:46 AM
Takde gambar terkini ke?
Quote prettyuglybabe 8-8-2019 12:05 PM
sweet.. their parent masih ada lagi ke?
Quote chinta89 8-8-2019 12:12 PM
kenapa diorg terpisah dlu? omg rse masuk habuk ni... nt dia jumpa 30 ogos ayuh update sini mcmne deols reunion. nak tau psl family yg besarkan dia, dan keluarga kandung.
Quote Artemesiaa 8-8-2019 12:17 PM
Syukurlah akhirnya akan bertemu juga
Quote Chairman 8-8-2019 12:22 PM
aduhai sensitip betol aku cerita2 cmni...dolu2 masa MHI buat segmen jejak kaseh mmg berjurai air mata wehh
Quote duri_durians 8-8-2019 12:24 PM
sempoi je zaman sekarang. pakai twitter je. dulu post iklan kat suratkhabar, takpun masuk jejak kasih.

Quote ThuLE 8-8-2019 12:37 PM
adoii.. mata masuk abuk...  tak sabar nak tau full story
Quote LadyCarefree 8-8-2019 01:03 PM
Knape Jemi ada 3 orng kakak?
Quote Rob07 8-8-2019 01:48 PM
Saper potong bawang nih?
Quote diggerr 8-8-2019 02:45 PM
LadyCarefree: Knape Jemi ada 3 orng kakak?

Adik izzah, ellyen dgn owner tweet tu kakak-kakak jemi
Quote diggerr 8-8-2019 02:46 PM
Lengkap dah siblings dorang
Quote awanysss 8-8-2019 03:19 PM
goosebump aku baca yg akak dia reply tweet can i call u adik tu
Quote mawar_mustika 8-8-2019 03:39 PM
my roommate ms blajar dlu pernah cari mak kandung dia melalui fb...masa tu viral2 ni br nk up...last2 die jmp blk dgn mak dia...mak dia muallaf india...tp kesian masa jmp mak dia tu mak dia xnk trima pun dia dgn adik die...katanya masa dpt tau alamat rmh mak dia, dia pergilh dgn adik dia...bila dia mengaku dia ni anak mak dia trus marah halau blk...Ya Allah kesian sgt...ms blajar die slalu cerita dia nk cr mak dia..dia nk duduk dgn mak dia...i yg dgr pun menangis sama dgr dia cerita
Quote doubleA 8-8-2019 05:28 PM
mujur ada gambar dan dia tahu nama penuh adik beradiknya. semoga tak terpisah lagi
Quote kaklong32 8-8-2019 05:35 PM
alhamdulillah
Quote lattehazelnut 8-8-2019 06:01 PM
Alhamdulillah bersatu jugak..
Quote AnggurHitam 8-8-2019 08:14 PM
Bagus la bertaut kembali.... Orang dulu bgi anak org lain bela sbb takmampu...
Quote absorber 8-8-2019 08:26 PM
Siannyeeeeeeee

Lihat semua komen(31)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.221881s Gzip On
To Top