Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Sebaknya, Isteri Fad Bocey Kongsi Momen Terakhir Dengan Pembantu Rumah

8-8-2019 11:42 AM|Oleh: Top5| Komen: 40

Sejak kebelakangan ini banyak kes yang tidak baik melibatkan pembantu rumah, namun begitu kita tidak seharusnya melabel kesemua pembantu rumah jahat. 

Masih ramai pembantu rumah yang rajin dan bertanggungjawab menjalankan tugas mereka.


Baru-baru ini isteri kepada pelawak Fad Bocey, iaitu Nur Syahirah A Rahman berkongsi momen terakhir pembantu rumahnya bersama anak-anak sebelum dia pulang ke Indonesia. "Terima kasih bibik untuk dua tahun kenangan pahit manis kita. Terima kasih uruskan anak-anak tanpa mengeluh."

"Bye bibik, after we go through so many helper dan Titin Patimah yang paling last dan bertahan selama 2 tahun lebih. Dia manusia pasti buat silap, bila buat silap tentunya kita jadi singa."
 
"Tapi tak penah simpan dalam hati bila marah dia, hanya marah waktu salah dan lepas tu lupakan sebab bila kitorang kerja dialah yang urus rumah, jaga anak-anak, suap anak-anak makan, masa masak dialah tolong melayan anak-anak dan macam-macamlah."


"Tangan dia macam 10, tak penah sakit weh dan sangat hebat selama dua tahun lebih sekali pun tak pernah bawa dia pergi klinik."

"Kalau anak-anak biadap dengan dia, tak penah daddy diorang biarkan. Kau buat bibik depan kitorang ha memang siaplah daddy dia bedal. Please doakan bibik balik semula," tulisnya di Instagram.


Rata-rata netizen meluahkan pendapat masing-masing berkenaan dengan pembantu rumah yang datang bekerja di Malaysia. Mereka juga sebak dengan video yang dikongsikan oleh Nur Syahirah. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 40
Komen

Previous : "Berambus Aku Nak Main Game"-Watak Selamba PU Azman Geletek Hati Penonton

Next       : 'Fuh! Terserlah Kejantanan Sajat Tunggang Ducati'

Komen Terbaru

Quote OsHiN_hOnEy 13-8-2019 10:28 AM
dia ni irl mmg kecik, mcm anorexia pun ada, langsung tak friendly, perasaan sungguh laki dia popular, dok kepit dgn anak2 jer kerja dia laki bini. Jowo jer ponn!

bini dia org temasik kan? rezeki dia byk skrg, harap jgn lupakan mak pak kat ppr sonoo

tihtihtihhhhh

Lain-lain Komen

Quote prettyuglybabe 8-8-2019 11:55 AM
balik cuti je ke.. ceh..
kalau majikan elok, tak yah risau la maid tak balik..
Quote mieymiey 8-8-2019 12:13 PM
So????????
Quote LadyCarefree 8-8-2019 12:28 PM
mieymiey replied at 8-8-2019 12:13 PM
So????????

Kasik chans la nk meriak jap
Quote miszclassique 8-8-2019 12:31 PM
Kadang2 bibik ni cakap je nak balik kampung........tapi tiberr dah kerja kat tempat lain yang gaji lagi wow {:shy{:smile
Quote HoneyManjer 8-8-2019 12:31 PM
ye la noks..ko sorang jek ade bibik...

mane lagi yang ade helpers xnak sama2 meriak kah
Quote EvieWanKenobi 8-8-2019 12:32 PM
kalau maid tu happy mesti maid tu willingly
renew permit kerja..
Quote VirusDetected 8-8-2019 12:45 PM
nak tunjuk ada bibik ke?
Quote tembamgirl09 8-8-2019 12:47 PM
dia menghargai bibik, biarlah..
Quote Nham22 8-8-2019 12:47 PM
Yes... Majikan baik dan helok... Im sure maid tu dtg semula...
Quote minahmanja 8-8-2019 01:27 PM
wife dia ni keje apa..?
Quote mieymiey 8-8-2019 02:06 PM
LadyCarefree replied at 8-8-2019 12:28 PM
Kasik chans la nk meriak jap

HAHAHAHAHA. Okay la, maafkan iols
Quote Pink_Purple 8-8-2019 02:25 PM
oo  ada maid...                        
Quote diggerr 8-8-2019 02:36 PM
Begitu kesahnyaaa
Quote awanysss 8-8-2019 03:15 PM
bibik pun kadang mcm family...
Quote chicozinn 8-8-2019 03:52 PM
satu je nak cakap..fad laki bini muka sama la cuma fad edisi muka pecah karung..hehe
Quote Y-Nots! 8-8-2019 03:54 PM
ini pun kira gossip ke?
Quote rhea85 8-8-2019 04:20 PM
LadyCarefree replied at 8-8-2019 04:28 AM
Kasik chans la nk meriak jap

hahahha khenzkesahnya, sheols ada bibik.
Quote jargon 8-8-2019 04:29 PM
Aku rengsa tgok si bini fad ni try hard mse jd host lakibini pa&ma..x natural..better la amik scha awal or shira ayob lakibini..shira pon background host jgk kan
Quote chikumanis 8-8-2019 04:48 PM
bini dia banyak keje mcm bini tok alip ke sampai kena ada maid?

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.092756s Gzip On
To Top