Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Gas Memasak Meletup Lagi, Wanita Melecur Hampir 80 Peratus

7-8-2019 01:31 PM Komen: 41
Tidak sampai sebulan, seorang lagi wanita dilaporkan melecur selepas tong gas memasak meletup.


Gambar Hiasan

Utusan melaporkan, kejadian berlaku di rumah mangsa di Kota Sultan Ahmad Shah (Kotasas), Kuantan.

Timbalan Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) negeri, Mohd Sani Harul mengesahkan pihaknya menerima laporan berhubung kejadian jam 9.06 pagi tadi sebelum mengerahkan sembilan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Kuantan ke lokasi.

Katanya, sebaik tiba, mereka mendapati seorang wanita melecur sebanyak 50 hingga 80 peratus akibat letupan gas.


Foto: Utusan

Tambahnya, anggota telah memastikan tiada sebarang punca yang boleh menyebabkan kebakaran berulang dan mangsa dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) untuk mendapatkan rawatan. - CARI




Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 41
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote zairizain 11-8-2019 03:07 PM
Akibat kebocoran gas dari tong gas.

Lain-lain Komen

Quote Padelpop 7-8-2019 02:21 PM
Takutnyeee. Ni yg rase xnk masak ni
Quote juezairi 7-8-2019 02:23 PM
selalunya apa puncanya yer.. risau betul
Quote yayasbs 7-8-2019 02:32 PM
Padelpop: Takutnyeee. Ni yg rase xnk masak ni

Setuju..lps ni nk tnjuk this news kt my hubs supaya dia rasa syg kat istewii..hahaha
Quote nuralisa 7-8-2019 02:35 PM
kan.. risaula... apa punca ek ...
Quote krustykrab 7-8-2019 02:38 PM
Berderai kaca tu
Quote juezairi 7-8-2019 03:01 PM
kan..seram plak
Quote awanearisu 7-8-2019 03:13 PM
Eh dah banyak kali berulang. Menakutkan!
Quote laksmanabentan 7-8-2019 03:14 PM
perhhhh kaca berderai sampai rumah tamu tuh...
Quote cmf_premierleag 7-8-2019 03:14 PM
Padelpop replied at 7-8-2019 02:21 PM
Takutnyeee. Ni yg rase xnk masak ni

pakai jah induction / electric cooker
senang
Quote hatikudus 7-8-2019 03:17 PM
cmf_premierleag replied at 7-8-2019 03:14 PM
pakai jah induction / electric cooker
senang

Ujung bulan ni nak cari induction cooker, takleh jadi gini
Quote glump 7-8-2019 03:19 PM
Tu gambo pintu depan ke pintu dapur.. Kalau pintu depan.. Jauh yer dapur tu meletup...
His musim raya nie byk memasak sampai lupa aspect keselamatan. Bak kata pak cik td, bulan ni cina sembahyang hantu, banyak kemalangan berlaku
Quote cmf_premierleag 7-8-2019 03:20 PM
hatikudus replied at 7-8-2019 03:17 PM
Ujung bulan ni nak cari induction cooker, takleh jadi gini

Skang ada yg affordable..philips brand dlm rm 190+ jah..siap dpt stainless steel cooker lg
Quote Artemesiaa 7-8-2019 03:23 PM
Ada masaalah pengilangan ke sebab hasil dari kilang palsu
Quote dewimalam78 7-8-2019 03:25 PM
Siap byr bil elektrik kalau guna induction.
Tp mmg senang
Quote diggerr 7-8-2019 03:55 PM
Get well soon kak
Quote Pink_Purple 7-8-2019 03:56 PM
check la hos tu kut bocor...tukar
Quote uda 7-8-2019 04:24 PM
Pink_Purple replied at 7-8-2019 03:56 PM
check la hos tu kut bocor...tukar

Tau tak siapa boleh check hos dan gas ni?
Kat rumah pun ada bau gas tapi my husband tak percaya. I  tak masaklah sebab takut meletup

Quote disneyrecess 7-8-2019 04:56 PM
Meols pakai electeic stove sbb dh siap sedia install. But hubs xsuka, meols dh bape kali bgthu dia meols takut pakai gas. Bape kali dah kes gas meletop.
Quote lazim 7-8-2019 04:59 PM
Di nk ltup ada signal x mcm bau gas ke. Klu tb2 meletup haiyo, pki dapo myk tnh je la

Lihat semua komen(41)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.287222s Gzip On
To Top