Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Dulu 'Meroyan' Di IG, Sekarang Datin Alyah Dengar Ceramah Agama Je

6-8-2019 05:52 PM|Oleh: Saiful| Komen: 31

Jadi artis bukan senang, hari-hari kena kutuk sampai rasa tertekan.

Kalau orang lain mungkin 'meroyan' di media sosial, tapi Datin Alyah ada caranya yang tersendiri.



Katanya, dia akan mendengar dan menonton ceramah agama di YouTube kerana ia dapat membantunya mengurangkan tekanan.

"Kalau rasa tertekan, saya akan buka YouTube dan dengar ceramah. Biasanya, saya dengar ceramah Datuk Ustaz Kazim Elias dan Ustaz Khalid Basalamah atau ceramah lawak," katanya kepada mStar Online.




Tambahnya, ceramah membuatkan dirinya kuat dalaman dan secara tidak langsung, ilmu yang diperolehi boleh dikongsi bersama peminat.

"Ada satu ayat yang saya pegang. Allah sentiasa ada dengan kita dan mendengar masalah kita. Kalau sebelum ini lepaskan di Instagram, sekarang hanya dekat Allah," ujarnya.


Foto: IG

Sejuk hati kan bila dengar macam ni. Semoga Alyah sentiasa bahagia di samping suami tercinta, Datuk Ramli MS. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 31
Komen

Previous : Zizi Kirana Mahu Kahwin Lelaki Kelakar, Tidak Kira Tua Muda

Next       : "Ya Allah, 'Melting'Nya.." - Peminat Disyaki Pecah Ovari Tengok Lakonan Ben Amir Dalam Sweet Dreams

Komen Terbaru

Quote sleepandream 17-8-2019 05:16 PM
sheols so sendu sebab ramli ms tak pandai compose lagu... arrange lagu sedia ada heols champion la

Lain-lain Komen

Quote TerataiMelur02 6-8-2019 06:57 PM
Alyah ni bagus jugak kalo dia buat live kekadang tengok.. Dia layankan je soalan2 peminat dia
Quote abadi84 6-8-2019 06:59 PM
Baguslah. Seiring dgn kematangan usia.
Quote crazybeach 6-8-2019 07:02 PM
ajak la laki kau sekali nok dengar ceramah tu. bukan kau dulu jugak yang merempan kata laki kat rumah panas tak tahan bila bukak ceramah agama bacaan quran semua lantas keluar gi snuker bagai
Quote damian_lee 6-8-2019 07:02 PM
Lady gaga malaysia pasa satu masa dulu
Quote adeqo 6-8-2019 07:08 PM
Alhamdulillah bagus datin alyah
Quote scrocth 6-8-2019 07:17 PM
Selalu ada soft spot dkt alyah ni. Moga sheols bahagia dunia akhirat
Quote Piramida 6-8-2019 08:17 PM
Terbaik tin yah.. bukak kuat2 ceramah tu takpun link kan kat tv besar biar tok ram pun sama2 join.. keluarga sakinah mawaddah.
Quote refleCtion 6-8-2019 08:42 PM
Alyah ni nampak sombong mcm x friendly...  tapi karier dia dikelilingi org2 yg blh dikira terbaik dlm industri...tgk komposer yg buat lagu dia,  org yg buat MV dia,  yg berlakon dlm MV dia,  jurumekap, fashion designer,  stylist...
Quote makneng 6-8-2019 09:07 PM
Mak cringe tau tgk org pakai tudung kuku panjang cutex segala wpun tu just kuku pelesu..
Quote ALDRIN 6-8-2019 09:32 PM
Mmg patut pon ddk umah dgr ceramah...sebulan 30k kot laki bagik...
Quote helicornia 6-8-2019 11:43 PM
ALDRIN: Mmg patut pon ddk umah dgr ceramah...sebulan 30k kot laki bagik...

yo ko..mana sis tau..kalau betul maknanya laki sayang tp sheols asik tk puas ati
Quote exclusive_vvip 7-8-2019 12:14 AM
refleCtion replied at 6-8-2019 08:42 PM
Alyah ni nampak sombong mcm x friendly...  tapi karier dia dikelilingi org2 yg blh dikira terbaik dl ...

jgn lupa, teman tidur dia pun antara yg terbaik dlm industri...hihi
Quote munchkin 7-8-2019 12:17 AM
Kesian Alyah.

Ada kisah zaman nabi suami dia ckp yg tak baik pada isteri. Dia mengadu pada nabi. Nabi suruh balik. Allah mendengar doanya. Nabi panggil dia balik. Itupun isteri tu belas ihsan kepada suami.

Yg suami pun sampai sekarang tak berkutik. Hmmmm
Quote Rob07 7-8-2019 12:48 AM
Elok lah tu.. drpd  asyik merempan di media social..
Quote miss_perfect 7-8-2019 12:52 AM
munchkin replied at 7-8-2019 12:17 AM
Kesian Alyah.

Ada kisah zaman nabi suami dia ckp yg tak baik pada isteri. Dia mengadu pada nabi. ...

tak faham la sis pasal kisah zaman nabi tu... tolong explain lagi?
Quote munchkin 7-8-2019 01:41 AM
miss_perfect replied at 7-8-2019 12:52 AM
tak faham la sis pasal kisah zaman nabi tu... tolong explain lagi?


Khawla bint Tha'labah

The pleading woman.

So husband jangan nak buat mcm mcm pada isteri.

Kadang sampai utamakan ibu sampai abaikan isteri. (Tiada kena mengena cerita Khawla bint Tha'labah)

Kisah Khawla bint Tha'labah tu satu pengajaran. Allah maha mendengar.
Quote zie_indah 7-8-2019 02:51 AM
exclusive_vvip replied at 7-8-2019 12:14 AM
jgn lupa, teman tidur dia pun antara yg terbaik dlm industri...hihi

Hahhaaàa ya betul2 laki dia pun yg terbaik dlm industri..hiii
Quote lazim 7-8-2019 03:44 AM
Klu btl 30k ptt la x cerai walopon gaya,gaduh kt puvlic mcm nk cerai sgt2
Quote miss_perfect 7-8-2019 08:12 AM
munchkin replied at 7-8-2019 01:41 AM
Khawla bint Tha'labah

The pleading woman.

Thank you sis

Lihat semua komen(31)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.128993s Gzip On
To Top