Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Bukan Mudah Jadi Mak Nyah"- Viviana Abdullah Dedah Tak Dibayar Buat Kerja Halal

9-8-2019 10:13 AM|Oleh: HakirAbdullah| Komen: 34

Pengacara yang bukan sahaja cantik tetapi juga bijak, Viviana Abdullah baru-baru ini menceritakan kesukarannya mencari rezeki halal walaupun bergelar mak nyah. 



Dilaporkan instaonline.com, Vivi berkata semua dugaan itu ditelannya kerana dia yakin "Allah ada bersamanya". 

"Dugaan paling teruk sepanjang saya menjadi pengacara adalah pihak penganjur mengambil kesempatan ke atas isu mak nyah untuk tidak membayar baki bayaran kepada saya. 

"Alasannya, bos besar tak suka kehadiran mak nyah, tetapi dia yang jemput saya sebagai pengacara. Tidak mengapa, hanya Allah mampu membalasnya. 

"Saya juga pernah melalui situasi, di mana saya muncul di pentas utama untuk membuat kata- kata pembukaan, ada beberapa tetamu yang berada di meja itu bangun lantas meninggalkan majlis. 

"Saya rasa sedih dan kecewa sangat dengan tindakan mereka. Kalaulah bencikan saya sekali pun, janganlah sampai menghukum saya sebegitu. Sekurang-kurangnya, bagilah saya ruang untuk tunjuk bakat yang ada dalam mencari rezeki halal," katanya.


"Saya hanya mahu cari rezeki halal"
Foto: Instagram

Dia menganggap semua itu dugaan dan menyeru semua mak nyah untuk menggambarkan sisi baik kepada masyarakat supaya tidak dipandang negatif. 

"Apa yang penting kita (mak nyah ) haruslah mempamerkan sisi mak nyah yang positif dan baik kepada masyarakat yang mungkin sebelum ini mereka tidak pernah lihat.


Jangan cetus kontroversi tak perlu
Foto: Instagram


"Kurangkan cetus kontroversi diri kerana ia bakal mengeruhkan lagi keadaan yg sedia ada ini. JUJUR ,TELUS , BERILMU ,SOPAN inilah yang perlu diterapkan dalam diri dan ini jugalah yang harus dipamerkan kepada mereka di luar sana," katanya. 

Begitulah kehidupan. Kadang-kadang golongan yang sering dikecam begini perlukan peluang untuk cari rezeki dan janganlah terlalu menghukum mereka. 

Apa kata anda? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 34
Komen

Previous : "Dahlah Tengah Mengandung Pula" - Pergi Haji Tanpa Suami, Warganet Kagum Dengan Shahida Dherbs

Next       : "TMJ Gemuruh Tengok Darah Banyak"- Che Puan Khaleeda Dedah Fobia Suaminya

Komen Terbaru

Quote Foxey 19-8-2019 10:45 PM
Gambar dia yang last tu, runcingnya dagu dia

Lain-lain Komen

Quote Kurex 9-8-2019 10:18 AM
Kawan aku vita dia ni yg apom mat rpit.. Betul ke?
Quote kucingitam 9-8-2019 10:21 AM
kerja mengacara tu memang halal, tapi..ah malas nak cakap lah, kau dah besar pun, belajar pun kat sekolah..pandai2 kau lah nyah..aku cuma nak cakap, muka kau cam sherry ibrahim..
Quote hyie 9-8-2019 10:23 AM
logik je sis..hadek2 kan skang prefer top...gaytiewwww...btw takde ke pic acik viviana versi jantan? katanya sheols in real life bekerjaya letups lah ape lah...nak gak meols tengok
Quote Boomibulat 9-8-2019 10:29 AM
Kurex replied at 9-8-2019 10:18 AM
Kawan aku vita dia ni yg apom mat rpit.. Betul ke?

Apom mat rpit tu ape?
Quote natrahn 9-8-2019 10:37 AM
kucingitam replied at 9-8-2019 10:21 AM
kerja mengacara tu memang halal, tapi..ah malas nak cakap lah, kau dah besar pun, belajar pun kat se ...

kan..keje mengacara ok dah..menyerupai perempuan tu tak ok
Quote Kurex 9-8-2019 10:46 AM
Boomibulat replied at 9-8-2019 10:29 AM
Apom mat rpit tu ape?

Dia yg jolok mat rempit
Quote sarah82 9-8-2019 10:50 AM
Kurex replied at 9-8-2019 10:46 AM
Dia yg jolok mat rempit

Maknanya dia top la kan?
Quote chicozinn 9-8-2019 10:57 AM
hyie replied at 9-8-2019 10:23 AM
logik je sis..hadek2 kan skang prefer top...gaytiewwww...btw takde ke pic acik viviana versi jantan? ...

meollss penah tgok kat ig heshe yg gamba b4 jadi nyah helok je hokey..b4 this kan dia ni pramugara tapi tu la sayang nak sngat jadi betina tak siap..sedeyhhh pastu meratib org nak trima golongan nyah ni..aduh da sah2 la sejak dari lahir keluar dari perut mak cuma ade dua jantina je, Lelaki n Perempuan..mana ada Pondan n Pengkid??
Quote mohdcrow 9-8-2019 11:15 AM
sapa nak ngaku haram kan?
Quote blurp 9-8-2019 11:22 AM
adoii, jgn la guna nama Allah time camtu..kalau tahu allah sentiasa di sisi, xde la tukar jadi nyah.
Quote kualibesi 9-8-2019 11:28 AM
xtahu nk komen cmne, moga kamu berbalik kepada fitrah asal je la, kalau handsome, mesti byk job, pakej halal lg
Quote Cpkay 9-8-2019 11:33 AM
aku suka tgk kak vie ni.. ayat ayat dia sangat bernas dan masih mengaku tidak buang anu lagi.. bukan ala ala sajat yg kononnya women tu..
Quote mieymiey 9-8-2019 11:37 AM
Rezeki mengacara tu memang halal. Tapi dengan penampilan menyerupai wanita?
Quote chicozinn 9-8-2019 11:40 AM
Kurex replied at 9-8-2019 10:46 AM
Dia yg jolok mat rempit

ade ke mat rempit rela ditoron dengan pondan ni?eh fetish apekah yinni??kenot brain shiak
Quote prettyuglybabe 9-8-2019 11:42 AM
why nak bother rezeki halal atau haram bila hidup pun tau halal atau haram?
Quote Kurex 9-8-2019 11:44 AM
chicozinn replied at 9-8-2019 11:40 AM
ade ke mat rempit rela ditoron dengan pondan ni?eh fetish apekah yinni??kenot brain shiak

Serious memang ada.. Kawan aku yg pondan drag sendiri jadi top kongkek mat rempit & abam sadi
Quote chicozinn 9-8-2019 11:54 AM
Kurex replied at 9-8-2019 11:44 AM
Serious memang ada.. Kawan aku yg pondan drag sendiri jadi top kongkek mat rempit & abam sadi

hmm..otak aku terlalu suci kot nak hadam benda2 cmni..
Quote Noraniza_Iblis 9-8-2019 12:22 PM
Sheila mohd tu..
muke bapok abang2 sgt...
tah celah mne org ke mcm ZZ..
koser...
Quote Kurex 9-8-2019 12:33 PM
Noraniza_Iblis replied at 9-8-2019 12:22 PM
Sheila mohd tu..
muke bapok abang2 sgt...
tah celah mne org ke mcm ZZ..

Yg dress hitam tu ke? Muka kasar

Lihat semua komen(34)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087579s Gzip On
To Top