Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Usahawan Ini Borong Kesemua Baki Nasi Lemak Pakcik Yang Menyara 6 Orang Anak

6-8-2019 10:38 AM|Oleh: Hafiz Ahmad| Komen: 31

Moshed Mohamad, seorang usahawan yang terkenal dengan channel Youtube yang berkongsikan tentang saham dan Forex. Pernah viral beberapa bulan lepas apabila beliau membelanjakan RM1000 untuk pekerja KFC dan orang yang mengisi minyak di Petronas, kini beliau tular lagi apabila Moshed membeli kesemua nasi lemak yang tidak habis dijual oleh seorang pakcik.


Semuanya bermula apabila beliau sering ternampak seorang pak cik yang termenung semasa berniaga nasi lemak di jalan yang sering dilalui oleh Moshed. 


"Saya dulu pun pernah berniaga nasi lemak, so saya tahu apa perasaan pakcik tu," ujar Moshed apabila menceritakan sebab dia berbuat sedemikian.



Menurut pakcik itu, dia mula berniaga nasi lemak selepas pencen daripada menjadi pemandu lori. Mempunyai 6 tanggungan anak, pakcik ini nekad untuk mencari duit sampingan dengan mengambil upah menjual nasi lemak kerana masih mempunyai dua anak yang masih belajar.

Video-video sebegini mungkin dianggap sebagai perbuatan riak oleh sesetengah pihak, namun video positif seperti ini mampu untuk memberikan contoh buat orang di luar sana untuk sentiasa berbuat kebaikan. Syabas buat Moshed! - CARI 



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 31
Komen

Previous : 20 Tahun Jadi Mak Nyah, Akhirnya Lelaki Ini Dijemput Lakukan Ibadah Haji

Next       : Mak Nyah Pertama Jadi Model Victoria Secret

Komen Terbaru

Quote acikhan 26-8-2019 11:19 AM
Ade Kat utube channel 'Azfar Badrul' name die mmg akan pg Cari n singgah mane2 kedai tepi jalan n die akan borong beli semua...mamat nie mmg x pernah tunjuk muka n kite pun x tau muka die mcm ne! N kdg2 ade sesetengah org je bleh kenal die kat luar melalui suara die je.... Famous jugak bro Azfar nie mgkin die tiru mcm hobby makan budak Indon tu! Tp serius mmg x pernah tgk la muka die..

N kalo die g kedai makan tu die up kan muka anak lelaki die je sbg teman die

Lain-lain Komen

Quote seller6183 6-8-2019 11:05 AM
insyaallah ada rezeki nnti, boleh buat mcm ni. tertakluk pada terma dan syarat
Quote seri_mawr 6-8-2019 11:14 AM
klu bnyk duit apa salahnya buat gini...

aku pun teringin buat gini...

pastu sedekah jek la kat mana2....

klu mcm aku ni bawak dtg opis sure licin sedap tak sedap kawan2 opis belakang kira..asal free...
Quote Xim 6-8-2019 12:12 PM
errrrrr tu pn nk kena rakam gak ke ? brsangka baik la xim . kikikikikikih
Quote paralyzedMind 6-8-2019 12:26 PM
bagus la bro.. semoga terbuka hati insan berduit lain utk buat benda yg sama or paling tidak pon terbuka hati utk bersedekah..
Quote kentel 6-8-2019 12:28 PM
gimik marketing forex ke ni?

Quote zeed 6-8-2019 12:29 PM
Mcm ada sorang indonesian tu.. Dia gi kampung2 borong barang jualan
Quote Artemesiaa 6-8-2019 12:37 PM
Bagus masih ingat ketika dizaman susah dulu membantu sambil bersedekah pasti banyak pulangannya
Quote fly_in_d_sky 6-8-2019 01:57 PM
zeed replied at 6-8-2019 12:29 PM
Mcm ada sorang indonesian tu.. Dia gi kampung2 borong barang jualan

hobby channel makan?
Quote Miss.H 6-8-2019 02:00 PM
Amdai kata aku banyak duit pun aku akan buat benda yang sama
Quote Dewa19XKangen 6-8-2019 02:09 PM
ang idola aku bang..
Quote belilies 6-8-2019 02:20 PM
Eh. Apesal muka cam laki oks.... Oks kalu laki ceraikan, bolehlah ngendeng si moshed ni.
Quote diggerr 6-8-2019 03:50 PM
Bagus action dia nii
Quote chandrahusin 6-8-2019 04:19 PM
mcm Baim Wong ada viral beli semua kerepek dr penjual
menangis penjual kerepek
bagus lah tunjuk contoh yg elok
Quote fliphair8 6-8-2019 04:40 PM
harap one day aku bole beli borong sume kepok ganu mokcik depan bank ni.
Quote kivio 6-8-2019 07:02 PM
Lepastu kene record la?
Hahaha
Quote diss69 6-8-2019 07:56 PM
Alhamdulillah... Moga dimurahkan lagi rezki org yg memberi..
Quote exclusive_vvip 6-8-2019 09:48 PM
mintak maaf la iols x mampu nak tipu diri sendiri...skrg susah pulak iols nak berhusnuzon dgn org2 suka record diri sendiri buat baik ni..tetambah yg ada bisnes cam Moshed ni...come on la...
Quote adila39 6-8-2019 10:52 PM
x kisahla dia show off ke marketing ke... at least dia bantu pakcik tu clear kan semua... why not.. ambil yg positive je la
Quote gigahertz 7-8-2019 01:44 AM
adila39 replied at 6-8-2019 02:52 PM
x kisahla dia show off ke marketing ke... at least dia bantu pakcik tu clear kan semua... why not..  ...

perbuatan orang yang merekod bideo dia derma bagai ni menyusahkan oragn lain yang meniaga suam suam suku. Kerajaan dah cakap cakap nak force cukai utk biz online. bila ada video2 macam ni hanya akan mempercepat keadaan.
kerajaan ingat rakyat banyak duit. kerajaan ingat cukai2 sedia ada ni pada rakyat takde apa.

Forex dan saham ni orang yang claim dia berjaya tu bukan pasal dia main saham dan forex. tapi class dia. satu kali class dah RM 70 . kalau yang pergi tu 100 orang dah berapa dah. Bak kata orang putih "they have earn on u what u want earning "

Lihat semua komen(31)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Google play
     Twitter
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.077912s Gzip On
    To Top