Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Bangga Dapat 'Pakwe' Jurutera, Habis Dihinanya 'Ex' Penjual Burger

Oleh: intan|6-8-2019 08:36 AM Komen: 96
Sudahlah ditinggalkan, malah dihinanya hanya kerana menjual burger di tepi jalan. Begitulah nasib seorang lelaki yang dikenali sebagai Khey Amir atau@thehulkey di Twitter.




Menceritakan pengalamannya diperlekehkan seorang gadis yang juga bekas kekasihnya hanya kerana menjadi seorang peniaga burger! Uish, tak baiklah begitu!

Menurut lelaki itu, gadis tersebut dikatakan berbangga kerana mempunyai kekasih yang kini bergelar jurutera dan telah 'ditangkap' sedang memperlekehkan kerjayanya sebagai peniaga jalanan di Facebook.

Menurutnya, dia bukan sengaja membuka cerita lama, namun bekas kekasihnya yang memulakan dahulu. Tambahnya lagi, dengan hasil duit berniaga burger itulah yang selama ini menampung perbelanjaan bekas kekasihnya.



Gadis tersebut telah memuat naik komen seolah-olah telah memandang rendah kerjayanya sebagai penjual burger. Sebagai ringkasan, gadis tersebut seolah-olah ingin membuat perbandingan bercinta dengan penjual burger dan seorang jurutera.




Dah bahagia, apa yang tak puas hati lagi?



Tak mengenang budi!



Bangga sangat dengan teman lelaki kerja jurutera tu..



Sudah-sudahlah hina orang..

Netizen yang melihat pergaduhan alam maya tersebut turut merasa 'panas hati' disebabkan perbuatan gadis tersebut. Burger sedap kot? Kenapa nak hina?


Kerja jual burger boleh dapat 'income' 9k sebulan tau!



Macam-macamlah netizen ni, pasal burger pun nak bergaduh! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 96
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote black_handbag 4-11-2019 04:57 PM
dik..konfem ke kawin dengan engineer tu bahagia hingga ke jannah dik? usah diharap panas hingga ke petang. hakak kawin dengan engineer jugak.. xsampai setahun bercerai. keje elok tp kalau xpandai manage duit baik lagilah yg keje bisnes xde pendapatan tetap ni tapi tau manage duit

Lain-lain Komen

Quote Nana_Man 6-8-2019 08:45 AM
Kalau pompuan tu bkn bini ko yg halal, buat baik berpada2 lah... kalau dah jd yg sah, nk blanja habis-habisan, just go ahead. Nasib baik ko tak kawin ngan pompuan tu.
Quote haryatie 6-8-2019 08:55 AM
sia2 jerk melabur dr awal
hujung2 kena tinggal, kena hina
lain kali jgn kesian kat org..
kesian dn syg kat diri sendiri dn ahli keluarga sendiri dulu
berapa puluh ribu la income jurutera tu minah tu ingat
Quote fahdramli 6-8-2019 08:57 AM
Nana_Man replied at 6-8-2019 08:45 AM
Kalau pompuan tu bkn bini ko yg halal, buat baik berpada2 lah... kalau dah jd yg sah, nk blanja habi ...

Betoi,,, selagi tak lafaz akad tok sah la dok beriya2 bagai, mcm laki bini. Lepas nikah hang nak topap apa pun dh boleh,,, tak dak nak rasa apa2 dah jadi tanggungjawab hang.
Quote capiloton 6-8-2019 09:00 AM
hahaha.
betina dengan attitude macam ni di panggil Monkey Branching.
dia mula2 berpaut pada dahan2 rendah dulu,
lepas tu mula cari dahan2 yang tinggi.

buat lelaki muda, jangan ko habis kan duit pada betina.
dia bukan hak ko yang sah pun, it's just YOUR TURN.

kalau ko nak habis kan duit, make sure ko dapat something in return.
which is pusseh.
lagi pun itu jer yang pompuan boleh offer, selain anak.
Quote Boomibulat 6-8-2019 09:07 AM
Dulu ada bagi elaun couple tak..klu ada sila mntk blk
Quote Kurex 6-8-2019 09:09 AM
Yg bodoh tu kau penjual beger..
Duit tu kau simpan utk diri kau, utk bagi mak ayah. Bukan bagi gf la ngok!
Quote Buritan 6-8-2019 09:16 AM
Nana_Man replied at 6-8-2019 08:45 AM
Kalau pompuan tu bkn bini ko yg halal, buat baik berpada2 lah... kalau dah jd yg sah, nk blanja habi ...

Itulaa kenkadang aku tengok jntn ni bodosss.. kalo dah jd binik tuu lntklaa.. ini baru awek.. masa aku kat upm dulu hmate asyik duk tayang bf bagi bajulaa minyak wangi mahalla hplaa.. cd lagu laa.. duitlaaa..
Quote deenos 6-8-2019 09:20 AM
steady abang burger...
Quote kucingitam 6-8-2019 09:26 AM
kau pun satu bang..ang.. beriya tabur duit kat pompuan tu buat apa.. buta2 beli kucing 6k..uuii ..
Quote yuki812 6-8-2019 09:27 AM
best apa jual berger..
makan confirm hari2 dpt...
Quote AbukRokok 6-8-2019 09:33 AM
dugaan terbesar lelaki mmg perempuan
Quote awanysss 6-8-2019 09:33 AM
pemurah ko dikk.. tp tu la.. tak semua yg byk duit ni akal pnjg
Quote awanysss 6-8-2019 09:34 AM
yuki812 replied at 6-8-2019 09:27 AM
best apa jual berger..
makan confirm hari2 dpt...

tak glamer la chuolss
Quote bawangkecik 6-8-2019 09:48 AM
lapar burger tepi jalan pulak! McD mahal!
Quote seri_mawr 6-8-2019 09:56 AM
hahhaa....engineer apakah BF si bekas gf...

klu engineer offshore or oil n gas ke masyukkk la....

klu engineer2 lain aku rasa bnyk lagi duit abg burger....
errk...marah pulak engineer2 lain kat aku sat gi....

#bercakapataspengalamansendiri...
Quote yuki812 6-8-2019 09:58 AM
awanysss replied at 6-8-2019 09:34 AM
tak glamer la chuolss

hahahaha..
janji masyukkk...
perut kenyang..
abg pon sayangggg...kikiki...
Quote chinta89 6-8-2019 10:08 AM
bang beger, sape suruh bodohkan diri utk prmpuan yg skdr jadi gf??????
Quote e.gurl 6-8-2019 10:42 AM
Edited by e.gurl at 6-8-2019 10:44 AM

Mamat ni la yg merempan cakap exgf kena rembat ngan selebriti instagram
https://mforum.cari.com.my/forum ... 61905&extra=&page=1

Now engineer lak?? (another ex???)
Propa much...

Next....
Quote matchstick 6-8-2019 10:43 AM
Sepupu sepapat trisna ke ex gf ko tu dek...

Lihat semua komen(96)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.204530s Gzip On
To Top