Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Murah Hati, Guru Jelita Sediakan Makanan Percuma Untuk Pelajar

16-8-2019 10:47 AM Komen: 29
Semakin banyak isu yang berlaku sejak kebelakangan ini di antara guru sekolah dan penjaga kepada pelajar. 

Namun, apa yang menarik di Sekolah Menengah Convent St Cecilia Sandakan, Sabah ini apabila seorang guru wanita sanggup menggunakan wang ringgit miliknya untuk memberi makanan percuma kepada pelajar sekolah tempatnya mengajar.



Motto: Sebarkan kasih sayang!


Maisarah Hannan merupakan guru kaunselor di sekolah terbabit dan juga peneraju utama bagi projek ini. Berbekal dengan motto 'Spread the Love', beliau melakukan perkara itu sejak dari tahun lalu lagi.





Seminggu tiga kali beri makanan!


Idea tersebut muncul setelah melihat ada segelintir pelajar terutamanya dari kawasan terpencil tidak mempunyai makanan bagi mengisi perut yang lapar. Usahanya itu turut disertai beberapa tenaga pengajar lain.




Sebelum ini, dia hanya mampu memberi 20 set kuih, tetapi kini dia boleh membekalkan 50 paket makanan seperti nasi dan mi kepada pelajarnya. Makanan akan disediakan pada setiap hari selasa, rabu dan jumaat.



Seronoknya dapat cikgu baik hati macam ni! Semoga cikgu dan rakan-rakan dilimpahkan rezeki. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 29
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Foxey 19-8-2019 10:15 PM
Tahniah cikgu atas usaha murni. Semoga murah rezeki

Lain-lain Komen

Quote fliphair8 16-8-2019 10:50 AM
So much respect to all "Pendidik" di luar sana.
Quote VirusDetected 16-8-2019 11:02 AM
TAHNIAH CIKGU2!!!
Quote duradanis 16-8-2019 11:05 AM
respect all teacher's
Quote NovemberRainz 16-8-2019 11:12 AM
bagusnya...semoga makin murah rezeki cikgu ni {:hooray
Quote saviour_09 16-8-2019 11:17 AM
cikgu!
Quote Lengkong 16-8-2019 11:33 AM
Bagusnya cikgu ni


Quote violetungu 16-8-2019 11:43 AM
Baiknya hati cikgu...salute
Quote batmana 16-8-2019 11:53 AM
kenapa tulisan cina atas,
tulisan bahasa kebangsaan di bawah?

ni kat negara PRC ka ?
Quote Cpkay 16-8-2019 12:09 PM
usaha cikgu amat mulia..
Quote diggerr 16-8-2019 12:44 PM
Congatulations
Quote Miss.Rara 16-8-2019 02:11 PM
bagus laa...

siap 3 kali seminggu makan free...

tapi tak ganggu bisnes makcik kantin ke...

tanya jer huhu
Quote Artemesiaa 16-8-2019 03:08 PM
Syabas moga terus dimurahkn rezeki
Quote aleesyasofia 16-8-2019 04:05 PM
tahniah.. moga dimurahkan rezki dan teruskan usaha murni ni..
Quote buapakperut 16-8-2019 04:45 PM
wownasi kunintu legend zaman iols sekolah dulu
Quote Laceyx 16-8-2019 04:51 PM
Semoga murah rezeki cikgu
Quote ikanmasin 16-8-2019 05:43 PM
alhamdulillah baik cikgu ni..
Quote zehra2 16-8-2019 06:29 PM
Kita org pun mcm ni laa.. dah lebih 5 thn. Tp ada kumpulan sasaran. Yg ada dlm list sila masuk blk guru atas. Mkn ler apa yg ada disitu terutama utk sarapan. Supaya dpt belajar lebih fokus bila perut berisi.. Kalau ada lebih... dtg lg masa rehat.  Budak2 skolah menengah ni malu kalo org nmpk.
Lps mkn depa keluar dari.blk guru tu..
Tkde sapa nk tanya apa2 pun.. knapa ko tk mkn pg ni.. mak bpk ko tk bg duit belanja ke..
Pencentus idea ni bila ada dua beradik mkn di kantin.. tgk je budak lain mkn ayam goreng. Bekal nasi dua beradik ni nasi dgn ikan bilis je.. dah bertahun tp masa menulis ni pun ttp bergenang air mata. 1st year mmg struggle sbb bantuan kuam dan biasiswa BPK belum keluar.. kita bantu yg terdaya. Kesian tgk.. tgh2 perhimpunan..satu2  tumbang sbb tk mkn pagi.
Quote Pink_Purple 16-8-2019 06:32 PM
batmana replied at 16-8-2019 11:53 AM
kenapa tulisan cina atas,
tulisan bahasa kebangsaan di bawah?

Persatuan Bahasa cina kut..
Quote makita 16-8-2019 10:56 PM
Smlm baca kt fb kisah cikgu duk ambil insiatif untuk murid darjah 1 yg belom  pandai mmbaca dan bengkel untuk murid tahun 2 yg belum tahu sifir tapi majoriti yang datang tu bdk tahun 6.
Eh mak bapak bdk2 ni xde ambil kisah ke kemahiran asas anak ni. Ke semua tolak pada cikgu.

Lihat semua komen(29)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.243084s Gzip On
To Top