Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Saya Tak 'Hadap' Populariti"- Aiman Hakim Minta Peminat Jangan Undi ABPBH

2-8-2019 10:23 AM|Oleh: HakirRahman| Komen: 133

Bagi penyanyi, pelakon, pelawak dan anak seni, selain bakat yang dikurniakan Tuhan, populariti juga sebenarnya penting kerana kejayaan mereka dalam industri diukur sejauh mana peminat mengenali mereka. 

Sifirnya mudah iaitu ada bakat (atau tidak berbakat pun), kalau orang kenal dan anda terkenal, lebih banyak job diterima. Banyak job, banyaklah duit kan? 


Tak nak popular, nak kahwin!
Foto: Instagram

Tetapi, berlainan pula dengan pelakon Aiman Hakim Ridza yang tidak mahu peminat mengundinya untuk Anugerah Bintang Popular Berita Harian ke-32 tahun ini. 

Dia sebelum ini memuat naik Instastory meminta peminat tidak mengundinya kerana mahu "fokus perkara lain". 

Dilaporkan Harian Metro, Aiman bagaimanapun sudah meminta maaf kerana niatnya disalah erti. 

"Saya sendiri pun dah meminta maaf kepada pihak terlibat mengenai isu ini. Niat saya adalah untuk tidak terlibat dalam anugerah sebegitu. Pada saya, fokus adalah kepada pertandingan yang lebih bermakna untuk diri," katanya. 



Anugerah popular tak bermakna
Foto: Instagram


Dia juga mahu mengelak kelab peminat bergaduh kerana mempertahankan artis masing-masing. Disebabkan itu, dia tidak berharap menang anugerah popular yang "tidak bererti ini". 


ABPBH tak bererti
Foto: Google


Kenapa susah sangat hendak faham yang kerjaya seni memang gabungan dua perkara iaitu bakat dan populariti? Mengada ke tidak? - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 133
Komen

Previous : Samseng Pernah Diupah Cacatkan Muka Allahyarham Tan Sri P.Ramlee

Next       : "Baby K Is Here!" Isteri Ammar Alfian Selamat Timang Bayi Lelaki

Adakah Gincu Anda Bertoksik? Jom 'Cek' Sekarang!
Adik Rihana Oksana Diserang Netizen
Eiffel Tower Membosankan? Jom Lawat 'Hantu Eropah' Di Kubur Besar Bawah Tanah Paris Ini
Perlu Ada Anak Baru Boleh Jadi Cikgu Pra Sekolah?
Netizen Tegur Haram Makan Katak, Gambit Saifullah Suruh Berhenti 'Judge'
Artis Lain Asyik Keluar Single, Khai Bahar Jual 4,000 Unit Album Penuh
Zahirah Macwilson Dedah Aiman Hakim Jual Mahal Sewaktu Di Awal Perkenalan
Najwa Latif Keluar Lagu Baru Setelah 8 Tahun Menyepi
"Yang Dua Alam Dilarang Sama Sekali Jadi Adik Ipar Aku" - Afiq Muiz
"Ditipu Pemaju Perumahan"- Pembeli Dipaksa Ambil 'Pakej' Sampai Harga Naik 2 Kali Ganda
"Budaknya Baik, Rapat Dengan Lelaki Bukan Semburit!" - Namron Tampil Bela Syafie Naswip
Ibu Dera Anak Bila Tertekan Gaduh Dengan Kekasih Pengkid
Disamun Konon, Remaja Didenda RM1,500 Buat Laporan Palsu
'Main Sorok-sorok Muka Pula' - Wak Doyok Dah Ada Teman Wanita?
Emosi Sangat! Sampai Nak Maki, Terajang Fasha Sandha
Nenek Masuk Kasino, Tinggal Cucu Dalam Kereta Sampai Mati
Hawa Rizwana Terkilan Dituduh Guna Bapa Sebagai 'Kabel' Jadi Pembaca Berita
"Memang Anak Aidil. Memanglah Muka Sama, Minat Sukan Sama," - Rita Rudaini
Penampilan Nadia Brian Di KLFW Dihencap Mempersendakan Agama
Sampai Nak Tersembul Payudara, Terbeliak Mata Tengok Baju Fathia Latiff
"Takkan Bayar Orang Baru Lagi Tinggi Dari Orang Lama?" - Wan Hanafi Su Dihina Letak Harga Tinggi
"Selalu Dijadikan Bahan Gurauan, Nabil Dan Jihan Muse Tak Pernah Minta Maaf" - Alyah
Seringkali Bawa Watak Datuk Dan Orang Kaya Sehingga Tercetusnya #Mustaphakamalquotes

Komen Terbaru

Quote Mejami 21-8-2019 08:15 PM
Cikediss replied at 5-8-2019 12:54 PM
memang zahirah nak ke dia dlu.. siap htr mknn bagai ke set.. htr wssp dlu.. sng citer ngorat aima ...

Mcm dgn joriporn dulu..sanggup antar ambil joriporn p shooting..iols hrp  nanti kot2 jodoh xpnjg ke dgn eman jgn jd mcm maknya dulu..merempan
Meroyan kt ig londehkn segala2 psl paknol

Lain-lain Komen

Quote Kurex 2-8-2019 10:30 AM
Semoga dapat baring dibelahan dada aiman hakim ridza..
Quote kentel 2-8-2019 10:34 AM
banyaknya retis bbnu skrg sis @harkktuih ??? meols rasa sangat2 kertu iya...
Quote aemon 2-8-2019 10:46 AM
ok hantu gigi.noted
Quote rotijohanz 2-8-2019 10:48 AM
aemon replied at 2-8-2019 10:46 AM
ok hantu gigi.noted

npe uols pggil hantu gigi noks??

eman ni mmg jenih ckp sombong eh?bajet hot sgt ler.kalo sbb heols xkapel dgn jahirah fans heols kt ig tu xkn cecah sejota pun.ek eleh.
Quote MeMeimei 2-8-2019 10:49 AM
noted gigi rabbit
Quote Boomibulat 2-8-2019 10:50 AM
Kurex replied at 2-8-2019 10:30 AM
Semoga dapat baring dibelahan dada aiman hakim ridza..

Semoga zahirah pelangkong kau dgn kasut dia..
Quote MakareyumSuciey 2-8-2019 10:53 AM
Kurex replied at 2-8-2019 10:30 AM
Semoga dapat baring dibelahan dada aiman hakim ridza..

Baring di belahan bontot heols taknak ke?
Quote Aunty_Acid 2-8-2019 10:55 AM
dia ni x hensem mana pun tembam mcm muka pompuan

x pernah nmpk dia ni bersukan dan bergym

tgk perut mcm boroi jah

sejenis kaki bangku kah heshe?
Quote fliphair8 2-8-2019 11:02 AM
Kurex replied at 2-8-2019 10:30 AM
Semoga dapat baring dibelahan dada aiman hakim ridza..

hakak kagum ngan ko kurex, kau dimana-mana
Quote rotijohanz 2-8-2019 11:04 AM
Aunty_Acid replied at 2-8-2019 10:55 AM
dia ni x hensem mana pun tembam mcm muka pompuan

x pernah nmpk dia ni bersukan dan bergym

yg pnting heols tinggi la.hensem gk la noks dr remysehak julripin tu.ah gitu.
Quote annadonna 2-8-2019 11:05 AM
Aunty_Acid replied at 2-8-2019 10:55 AM
dia ni x hensem mana pun tembam mcm muka pompuan

x pernah nmpk dia ni bersukan dan bergym

mungkin dia bukan sejenis upload semua benda kot nak bagitau orang
Quote ezacbee 2-8-2019 11:06 AM
Kurex replied at 2-8-2019 10:30 AM
Semoga dapat baring dibelahan dada aiman hakim ridza..

Banyak tul belahan ko nak
Jangan tamak tau
Quote fofuler 2-8-2019 11:09 AM
Tak kaki bangku pun. Dulu masa dia remaja dia wakil Malaysia main bola kot. Pastu masa kat sekolah selalu menang sprint
Quote siq 2-8-2019 11:11 AM
ok noted.. harap sendu selepas kawin.. n moga perkahwinan n kesenduan berkekalan.. aku doakan, AMIIIIIIIIIIIN!
Quote MentariSenja 2-8-2019 11:12 AM
Pilihan masing2 lah kan Aiman. Dengarnya heols anak orka ya? Oklah back up kuat. Some artists are not as lucky...derang kena mula dari bawah, cth macam remy, fattah, zul, kamal dll...jadi bagi many artists populariti sama penting dengan kualiti. If they can hv both, why not kan?.....
Quote RumiMenari 2-8-2019 11:17 AM
Then kenapa tak tarik diri mcm siti, lofa............ aiman kl berlakon kite suke..tp irl sgt la bimbo dia ni dgn jwpn2 yg buat i menguap smpi zohor........
Quote izat123 2-8-2019 11:47 AM
Aunty_Acid replied at 2-8-2019 10:55 AM
dia ni x hensem mana pun tembam mcm muka pompuan

x pernah nmpk dia ni bersukan dan bergym

Dulu masa sekolah dia main bola wakil Malaysia. Selalunya yang memang power main bola ni takde dah nak upload upload gambar kalau diorang main pun. Yang sibuk nak insta/instastory every game tu yang selalunya kaki bangku nak buktikan dia tak kaki bangku kahkahkah
Quote Mleeen82 2-8-2019 11:55 AM
Aunty_Acid replied at 2-8-2019 10:55 AM
dia ni x hensem mana pun tembam mcm muka pompuan

x pernah nmpk dia ni bersukan dan bergym

dia bersukan,
selalu nampak main futsal
Quote Mleeen82 2-8-2019 11:56 AM
izat123 replied at 2-8-2019 11:47 AM
Dulu masa sekolah dia main bola wakil Malaysia. Selalunya yang memang power main bola ni takde dah ...

betul2.... yg acah2 konon bersukan
padahal baru first time kot

Lihat semua komen(133)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.660067s Gzip On
To Top