Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Netizen Tegur Haram Makan Katak, Gambit Saifullah Suruh Berhenti 'Judge'

1-8-2019 10:28 AM|Oleh: Myeonir| Komen: 149

Sudah lama kita tidak mendengar perkembangan mengenai Gambit Saifullah, seorang pelakon lelaki yang agak popular suatu ketika dahulu.

Menerusi laman Instagramnya, dapat dilihat selebriti itu agak sibuk menjelajah ke merata tempat untuk merasai pelbagai pengalaman lain seperti sukan ekstrem.

Terbaru, Gambit dilihat memuat naik gambarnya merasai daging katak yang telah dibakar buat pertama kalinya.


Kredit foto: Instagram



Menurutnya, daging katak tersebut lebih kurang sama rasanya dengan daging ayam ataupun ikan.

Netizen rata-ratanya menegur Gambit bahawa hukumnya haram memakan katak kerana ia adalah binatang dua alam.


Kredit foto: Instagram

Selepas dikecam netizen, Gambit memuat naik satu lagi entri dan memerli segelintir pihak yang menegurnya itu.


Kredit foto: Instagram

Ada netizen yang bersetuju dan mengatakan bahawa 'Survival Training' memang selalunya begitu. Namun, ada netizen yang tetap bertegas bahawa masih ada sumber ikan, kenapa perlu memakan katak.

Mungkin Gambit tidak jelas mengenai hukumnya, siapa tahu? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 149
Komen

Previous : "Dahlah Tengah Mengandung Pula" - Pergi Haji Tanpa Suami, Warganet Kagum Dengan Shahida Dherbs

Next       : "Yang Dua Alam Dilarang Sama Sekali Jadi Adik Ipar Aku" - Afiq Muiz

Komen Terbaru

Quote dua_chzy 22-10-2019 05:12 PM
Asdan replied at 1-8-2019 08:29 PM
ramai makan ketam 2 alam, mazhab syafie kata rubah halal walau bertaring, macamana tu?

If rubah halal, adekah serigala nusantara (red dhole - ) ini juga halal? Civet cat kah, perhaps? Cuba ko kaji.

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 1-8-2019 10:32 AM
sayangnya.. asik buat perangai je dia ni..
Quote Kurex 1-8-2019 10:35 AM
Semoga dapat buat teknik lompat katak atas badan gambit
Quote HoneyManjer 1-8-2019 10:37 AM
biorla dia diknon...ko membeawang pun de die kezzzzzahhhh...

dah selamat pun katak uh dalam peghut dia..


bahahahah
Quote bulanbulat 1-8-2019 10:37 AM
Hukum dengan judging tu lain.

Tak solat tu hukumnya haram
Mengutuk orang solat hujung waktu tu judgemental.
Quote sweetfasha 1-8-2019 10:38 AM
kesiannya.. tak faham makna darurat dalam islam

makan lah makan katak tu..
Quote Melorqe 1-8-2019 10:38 AM
darurat la sangat
ada ikan tu makan la
macam la ko kerja komando
belum sampai masanya lagi utk  ko wajib makan katak
kebodohan melampau
Quote prettyuglybabe 1-8-2019 10:38 AM
babi dia makan tak? ke geli?
dah terang-terang ada ikan kan..
lain la kalau darurat sungguh..
Quote kucingitam 1-8-2019 10:42 AM
bodoh xleh diajar
Quote boojaat 1-8-2019 10:43 AM
Kazen i jd askar yg dok dlm hutan tu.. dia cakap makan katak tu dh biasa.... Makan biawak apa semua biasa
Quote amimikey 1-8-2019 10:45 AM
hmmm yela nok. kau jela betul. orang tegur dah tau buat silap tu diam sudah la. kau pun "public figure" kan, of course la everything you do orang akan "judge" n perhati what do you expect? ewww.
Quote laksmanabentan 1-8-2019 10:49 AM
prettyuglybabe replied at 1-8-2019 10:38 AM
babi dia makan tak? ke geli?
dah terang-terang ada ikan kan..
lain la kalau darura ...

da ada katak buat apa makan ikan kan...
gitu konsepnya...
hahahaha.....
Quote Boomibulat 1-8-2019 10:50 AM
Org belah borneo biasa je mkn bnde2 mcm tu..
Quote anise6123 1-8-2019 10:50 AM
banyak benda lain bole makan...lantak kau la
Quote naz.wani 1-8-2019 10:51 AM
Kurex replied at 1-8-2019 10:35 AM
Semoga dapat buat teknik lompat katak atas badan gambit

Hahahahah...kemain imaginasi u
Quote naz.wani 1-8-2019 10:52 AM
Nak menaikkan rating dia kot..makan la benda pelik2..
Quote Asdan 1-8-2019 10:56 AM

tanya sikit, ada ke dalil haram makan katak?
Quote innocent_me 1-8-2019 11:01 AM
Komando pun jadikan katak sebagai antara pilihan terakhir nk makan sbb benda tu haram.
Masalahnya hang tak darurat pong, saja gi masuk ja camp tu. Eh emo pulak meols.


Quote jijilaaa 1-8-2019 11:18 AM
esk2 masuk berita pelakon sendu mati makan katak..time tu ak ucap takziah je la..xde sape nak judge kau dah time tu hanat

nak dok lama dlm industri, perangai tu wat leklok la sikit, baru kau ada fans. perangai camni, mana je pengarah nak amek kau jd pelakon dia weh
Quote saaya 1-8-2019 11:20 AM
Stop judging and be a better Muslim katanya ye...

Lihat semua komen(149)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.117500s Gzip On
To Top