Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Kumpul Duit Jual Burger Untuk Kahwin, Syamel Dah Ada Calon Ke Tu?

31-7-2019 01:44 PM|Oleh: LilRose| Komen: 53

"Selepas beberapa tahun menjadi anak seni, saya rasa ini masa paling sesuai untuk memulakan perniagaan dan mengumpul duit untuk berkahwin."

Wah, dengarnya, Syamel sudah mula mengumpul duit untuk berkahwin! Sudah ada calonnya?

"Sekarang pun umur sudah 26 tahun dan menjadi idaman semua orang untuk mendirikan rumah tangga," katanya.


Kredit foto: IG

Menariknya, Syamel menjadikan perniagaan menjual makanan segera burger yang baru bertapak sebagai sumber pendapatan tambahan. Bolehlah simpan duit untuk kahwin nanti ya?

Memetik Astro Gempak, Syamel, 26, memulakan perniagaan itu bersama Ernie Zakri dan Aepul Roza (Drama Band).

Semuanya gara-gara minatnya terhadap makanan!



"Saya baru selesai berniaga di ekspo jualan di Singapura dan alhamdulillah sambutan yang diterima amat menggalakkan.

"Saya memang sudah lama menyimpan hasrat mahu membuka perniagaan makanan, lagi pun burger merupakan makanan yang berjiwa rakyat. Semua suka makan burger!

"Jadi terhasillah soft shell crab dan crispy chicken burger," katanya.

Sambil menyelam minum air, bolehlah Syamel berniaga sambil bertemu peminat.

"Memandangkan saya suka berniaga, jadi kemungkinan besar sekiranya ada kelapangan saya akan berada di gerai untuk memasak burger kepada pelanggan. 

"Mungkin buat burger sambil menyanyi?" katanya yang memaklumkan akan membuka gerai jualan di sekitar Bukit Jalil dan Lembah Klang.


Kredit foto: IG

Kumpul duit banyak-banyak ni, Syamel nak buat majlis grand ke?

"Saya tak mendambakan majlis perkahwinan yang besar sampai menjadi wedding of the year tetapi saya lebih mengutamakan kehidupan selepas berkahwin.

"Mesti seronok memiliki pasangan yang berkongsi minat dan bisnes bersama-sama," jelasnya.

Wah-wah, dah ada calon ke tu? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 53
Komen

Previous : Samseng Pernah Diupah Cacatkan Muka Allahyarham Tan Sri P.Ramlee

Next       : Bercinta Dengan Syifa Melvin, Tapi Safawi Rasid Masih Ganggu Anim Ezati Lagi!

Komen Terbaru

Quote fa1982 20-8-2019 11:30 AM
pumpkinpatch replied at 1-8-2019 05:20 AM
Aku tengok gambar dia je da macam aku nak sental badan dia body scrub 1kg.nampak berdaki. Ada orang  ...

sama la..bukan nak body shaming, tapi dressing dia tak flattering utk badan dia. Tak semua trend masuk dengan kita

Lain-lain Komen

Quote tulanglampai 31-7-2019 02:02 PM
geli nya tgok gmbr selfie muncung mulut itu hahaha.
Quote mieymiey 31-7-2019 02:16 PM
Jangan end up jadi macam Nazimah sudah la Mel oiiiii.
Quote Themilo 31-7-2019 02:17 PM
gigih nak berbini, walaupun..
Quote shernazz 31-7-2019 02:19 PM
Kep kep nye pic last skali tuu
Quote Boomibulat 31-7-2019 02:21 PM
tulanglampai replied at 31-7-2019 02:02 PM
geli nya tgok gmbr selfie muncung mulut itu hahaha.

Ade je yg minat org mcm tu..
Quote doubleA 31-7-2019 02:21 PM
Entah kenapa nak cakap perkataan ni : coverina
Quote kualibesi 31-7-2019 02:24 PM
knp hakak rse die mcm belokkkk je
Quote kikiharris 31-7-2019 02:27 PM
Kalau ketot pastu badan chubby pls la tak yah bergaya dgn suar senteng.. Let alone siap nak bukak button baju seketul dua... Nightmare
Quote chicozinn 31-7-2019 02:29 PM
aku ni ade soft spot kat si syamel ni..mebi sbab lagu2 dia sume aku suka..bahahahha..jangan jadi coverina sudah ye dik..aku rengsa tol mostly celebs da jadi lgbt ni
Quote tulanglampai 31-7-2019 02:32 PM
Boomibulat replied at 31-7-2019 02:21 PM
Ade je yg minat org mcm tu..

tu yg tak faham tu. tp mmg geli tgok laki selfie muncung tunjuk bibir haha.
Quote Boomibulat 31-7-2019 02:34 PM
tulanglampai replied at 31-7-2019 02:32 PM
tu yg tak faham tu. tp mmg geli tgok laki selfie muncung tunjuk bibir haha.

Mmg la geli klu org normal tgk..
Quote anony-mous 31-7-2019 02:35 PM
Geli yg amat. Klau gegirl ni jenis gemok tp xsedar diri pkai ketat2
Quote boojaat 31-7-2019 02:39 PM
Baca ni buat i nak mkn burger...
Quote Kurex 31-7-2019 02:43 PM
Syamela nak tunjuk sape muncung tu?
Quote Kurex 31-7-2019 02:45 PM
Boomibulat replied at 31-7-2019 02:34 PM
Mmg la geli klu org normal tgk..

aku yg macam ni pun geli tengok
Quote rhea85 31-7-2019 03:06 PM
Motif duck face????
Quote Meiizu 31-7-2019 03:07 PM
bisnes tu memang ramai yg buat..yg penting kena maintain
Quote awanysss 31-7-2019 03:11 PM
chicozinn replied at 31-7-2019 02:29 PM
aku ni ade soft spot kat si syamel ni..mebi sbab lagu2 dia sume aku suka..bahahahha..jangan jadi cov ...

mcm trend kan yg jantan jd gayah..
Quote taji2906 31-7-2019 03:38 PM
Kurex replied at 31-7-2019 02:45 PM
aku yg macam ni pun geli tengok

haha.. bukan taste ko ke kurex?
ingatkan ko akan bayangkan jatuh dalam dakapan syamel ni.. hahah

Lihat semua komen(53)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.306728s Gzip On
To Top