Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Artis Korea Dan Indonesia Tercalon Dalam ABPBH 32, Diorang Tahu Tak Tu?

31-7-2019 10:33 AM|Oleh: intan| Komen: 57

Anugerah Bintang Popular Harian Metro kembali lagi untuk kali ke-32 dengan tema 'Melangkaui Sempadan'. Malam kemuncak anugerah tersebut bakal berlangsung pada 22 September depan di mana ianya diadakan untuk mengiktiraf bukan sahaja anak seni di Malaysia malah di seluruh dunia. 


Bersesuaian dengan temanya, untuk edisi kali ini ABPBH telah memasukkan dua kategori artis antarabangsa iaitu artis K-Pop popular dan artis Indonesia popular dalam senarai kategori utama.
Menurut Pengarang Hiburan Berita Harian yang juga merangkap Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pengelola ABPBH 32, Encik Shamsul Azree, kategori itu diwujudkan untuk menghargai artis antarabangsa yang mencetuskan fenomena di Malaysia.
Selain trofi utama yang dipertaruhkan iaitu sebanyak 13 anugerah utama dan 5 kategori online, ABPBH juga mempertaruhkan Anugerah Sepanjang Hayat kepada anak seni yang banyak menabur jasa dalam industri hiburan.
Berbalik kepada pencalonan artis luar negara iaitu artis korea popular, antara beberapa nama yang dicalonkan adalah BlackPink, BTS, AOA, Apink, BoA, Exo, G Dragon, G Friend, Gon Yoo dan ramai lagi. 
BlackPink
EXO
BTS
Manakala untuk artis Indonesia pula, nama-nama seperti Cakra Khan, Chelsea Islan,Dian Sastrowardoyo, Luna Maya adalah beberapa artis yang dipertaruhkan dalam carta undian.

Chelsea Islan
Dian Sastrowadoyo

Kalau korang memang minat dengan artis antarabangsa yang disebutkan di atas, bolehlah undi di laman web ABPBH sekarang. Jangan lupa tag artis bila menang, nanti diorang tak tahu pula! - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
3
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 57
Komen

Previous : "Dahlah Tengah Mengandung Pula" - Pergi Haji Tanpa Suami, Warganet Kagum Dengan Shahida Dherbs

Next       : Netizen Tegur Haram Makan Katak, Gambit Saifullah Suruh Berhenti 'Judge'

Komen Terbaru

Quote unguaurora 18-8-2019 01:19 PM
Nasib baik artis luar ni bkn dlm kategori utama.  Kalau x, ntah2 blh menang BINTANG PALING POPULAR

Lain-lain Komen

Quote tulanglampai 31-7-2019 10:37 AM
oh kategori baru sbb kategori nk dpt viewers bnyk jelah ni. specific dkt kpop dan indon... kenapa tak gabung jdi satu kategori je
Quote Kurex 31-7-2019 11:08 AM
Terdesak sangat ke abph ni
Quote Miamorrr 31-7-2019 11:24 AM
Kalau undi dan tercalon pastu menang diorang dtg ambik award ke?
Quote cikmi 31-7-2019 11:40 AM
mcm ntah apa2 je
Quote laksmanabentan 31-7-2019 11:44 AM
Kurex replied at 31-7-2019 11:08 AM
Terdesak sangat ke abph ni

business business.....
masyukkk  bila dapat voters dari luar Malaysia camni...
Quote yuyoi 31-7-2019 11:53 AM
Weolss tau je group fav tercalon.awal2 je semangat nak undi tapi dah tau yg group2 tu takkan datang ( retis kpop selalunya update monthly schedules diaorg kat website). Banyak lagi benda lain nak fokus mcm stream lagu dan stream video utk point music shows.
Nampak sgt ABPH cuba tarik kpop fandoms utk vote dan hypekan ABPH tahun ni.
Quote kaklong32 31-7-2019 11:55 AM
sendu nya abpbh ni sampai nak wujudkan award ni

nak tarik fans kpop la tu
Quote sangkancil 31-7-2019 12:04 PM
Lagi kelakar bila Boss The Nizers bgtau ada artis Indon dm dia nak tanya info lanjut tentang mcamana nak join team pengundian dia. as usual la nizers dan taktik belit dia.
iols dgn gatal ginjalnya ketawa sambil memaki hamun dlm hati "kau ingat diorang hadap ke abpbh ni?"
Quote Mawar91 31-7-2019 12:11 PM
sangkancil replied at 31-7-2019 12:04 PM
Lagi kelakar bila Boss The Nizers bgtau ada artis Indon dm dia nak tanya info lanjut tentang mcamana ...

Agak2 chuols tau x thun ni dorg nak menangkan spe?wany Hasrita lagikah?
Quote jijilaaa 31-7-2019 12:20 PM
dah lama x tgk abph ni...kesah plak retis kpop tu dgn award dr malaysia ni
Quote sangkancil 31-7-2019 12:26 PM
Mawar91 replied at 31-7-2019 12:11 PM
Agak2 chuols tau x thun ni dorg nak menangkan spe?wany Hasrita lagikah?

dgr cite yg dah tak berhijab tu katanya calon menunggu
Quote freyayong 31-7-2019 12:31 PM
Kesiab abpbh kena guna taktik cmni utk raih kpop fans
Quote azie999 31-7-2019 12:51 PM
iols  memang la minat kpop2 ni tp perlu ke nk buat kategori khas utk dorang
Quote puanbintang 31-7-2019 01:13 PM
memang mengarut sungguh..
Quote andaman 31-7-2019 01:30 PM
hhmmm ikut suka hati komerlah
Quote Mawar91 31-7-2019 01:36 PM
sangkancil replied at 31-7-2019 12:26 PM
dgr cite yg dah tak berhijab tu katanya calon menunggu

Wah..adekah ctnana akan menang penyanyi wanita popular kli ini?
Quote sangkancil 31-7-2019 01:38 PM
Mawar91 replied at 31-7-2019 01:36 PM
Wah..adekah ctnana akan menang penyanyi wanita popular kli ini?

yg "DAH TAK BERHIJAB" uols
hadam balik list artis nizers
Quote Mawar91 31-7-2019 01:42 PM
sangkancil replied at 31-7-2019 01:38 PM
yg "DAH TAK BERHIJAB" uols
hadam balik list artis nizers

Ikan kembung kah?omg. Mau Kene carutan n cacian Ngan warga
Quote ALDRIN 31-7-2019 02:02 PM
Punya laa sendu nk hadap abph utk validation drpd fans. Kot klu Lee Jung Suk or Ji Chong Wook or Lee Minho masuk kategori Pelakon Lelaki Popular...iols mmg undi satu lori...gittew

Lihat semua komen(57)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099208s Gzip On
To Top