Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Kami Tewas Akhirnya" - Kata-kata Akhir CEO Nokia

Oleh: Akulans|31-7-2019 10:08 AM Komen: 29
Setelah sekian lama menguasai pasaran, akhirnya Nokia mengaku tewas.


Kredit Foto : Twitter

Persaingan telefon pintar bermula sejak 2007. Ketika itu, Apple sudah menghidu kehendak dan cita rasa pelanggannya dengan mengeluarkan iPhone pertama mereka. 

Namun, Nokia masih setia dengan platform Symbian sehingga tahun 2011. Kesannya, Nokia mula jatuh sejak iPhone dilancarkan pada tahun 2007. 

Sejak itu, bermulalah era kebangkitan Samsung, Huawei dan lain-lain menguasai pasaran telefon pintar versi android. 

Stephen Elop, CEO Nokia selepas mengumumkan syarikat gergasi telefon bimbit itu dibeli oleh Microsoft dengan harga ASD7.17 bilion (RM29.6 bilion) menamatkan ucapan akhir beliau dengan memberikan satu kata-kata yang menyentuh perasaan. 

"Kami tidak melakukan sebarang kesalahan, namun kami tewas."


Kredit Foto : Uncatogorize.com

Betul Nokia tidak melakukan sebarang kesilapan, tetapi mereka berada dalam zon selesa sehingga terlupa untuk berubah seiring dengan trend semasa sehingga dicantas pesaing mereka dengan pantas sekali.

Pengajarannya, jika anda tidak berubah, masa akan mengubah anda menjadi bahan sejarah. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
0
Terkejut
2
Sedih
17
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 29
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote aku_best 1-8-2019 07:21 AM
Lagenda si Nokia.....

Lain-lain Komen

Quote wakaka_eh 31-7-2019 10:10 AM
ala..sedihnya teringat hp nokia aku dulu tahan lasak tak cepat rosak.
Quote Boomibulat 31-7-2019 10:18 AM
Nokia 3310 tetap dihatiku..
Quote helicornia 31-7-2019 10:18 AM
hp nokia le paling tahan lasak
Quote helicornia 31-7-2019 10:19 AM
cop ni berita 2016 kan? cilakak wartawan cari
Quote msdummy.2018 31-7-2019 10:48 AM
helicornia replied at 31-7-2019 10:19 AM
cop ni berita 2016 kan? cilakak wartawan cari

ohhh ye kor noksss..patutlah aku mcm pernah baca.....by the way...normally kalo wartawan cariey...nickname dia ada "-cariey"...rasanya TT bukan wartawan kan?
Quote Caranthir 31-7-2019 10:53 AM
gigih bukak thread, sekali berita hauk dah basi..
Quote sarah82 31-7-2019 10:55 AM
Tu aku pelik.. Kan nokia dah keluarkan phone android.. Aku tgk cantik saja gambar dari nokia
Quote cik_kuntum36 31-7-2019 11:06 AM
Hp ku yg pertama Nokia 3310 tahun 2002...
Quote CiliPadiSedap 31-7-2019 11:10 AM
nokia lumia semua bullshit stupid microsoft buat produk sampah
Quote Biabetik 31-7-2019 11:13 AM
Awal2 dulu sapa2 pakai nokia dh rasa hebat sgt
Quote palmolive 31-7-2019 11:15 AM
aku siap skrol balik atas kot berita lama...namun thread baru dibuka ari ni
Quote Orix 31-7-2019 11:15 AM
Dlu hp nokia siap ada nama, nokia butterfly la nokia daun la smpai 1 zaman tu nokia 3310 org pggil nokia baling anjing
Quote adila39 31-7-2019 11:18 AM
terima kasih nokia.. dulu sapa pakai nokia gedabak tu la org kaya
Quote gaara_X 31-7-2019 11:23 AM
perkembangan teknologi mmg sentiasa ada persaingan dan cepat...
Quote seller6183 31-7-2019 11:34 AM
helicornia replied at 31-7-2019 10:19 AM
cop ni berita 2016 kan? cilakak wartawan cari

pakai internet explorer agaknya. hahaha
Quote Simunggu 31-7-2019 11:34 AM
bila kita tidak dapat mengikut perubahan & kehendak semasa maka kita akan jadi obsolete and no longer relevant to exist  to the system...hukum karma
Quote RED 666 31-7-2019 11:36 AM
byk kenangan manis masa zaman nokia ni
Quote jeligoreng 31-7-2019 11:56 AM
My favorite Nokia3310. Lepas tu main tukar tukar casing haha

masa tu apa apa phone dari Nokia tu dah rasa paling hebat la
Quote Otaku85 31-7-2019 12:24 PM
Orix replied at 31-7-2019 11:15 AM
Dlu hp nokia siap ada nama, nokia butterfly la nokia daun la smpai 1 zaman tu nokia 3310 org pggil n ...

Yg baling anjing tu Nokia 3210. Itu lagi berat.

Lihat semua komen(29)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.298764s Gzip On
To Top