Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

'Main Kasar Nampak, Cop Parkir Guna Batu Nisan!'

29-7-2019 02:16 PM Komen: 45
Berebut tempat letak kereta dan meletakkan tanda bukan isu baru. Ada saja yang dilakukan termasuk berdiri di dalam petak parkir hingga mencetuskan pertengkaran.

Berbeza dengan kejadian di Johor Bahru apabila ada individu yang 'cop' tempat letak kereta dengan meletakkan batu nisan.


Foto: Twitter

Baru-baru ini, tular di laman sosial apabila seorang pengguna berkongsi gambar berkenaan pada 22 Julai lalu.

Memetik mStar Online, foto 'seram' itu dirakam pada Februari lalu oleh seorang penduduk setempat, Nuar.

"Saya mula duduk di situ tahun lepas. Sampai hari ini masih ada batu nisan tu.

"Kali pertama tengok, agak terkejut. Tapi, lepas tu rasa nak marah pun ada sebab dia cop parking," katanya yang mendakwa pemilik batu nisan berkenaan merupakan pasangan suami isteri warga emas.

Walaupun agak 'menyeramkan', netizen ternyata terhibur dengan taktik menanda tempat letak kereta digunakan warga emas terbabit.

"Hahahahahah, cop parking guna batu nisan teruih.

"Aku syak bawah batu nisan parking lot tu, kubur sedara mara dia kot.

"Maksud tersirat: Kau ambil parking ni, batu nisan ni bakal jadi batu nisan kau! Suka tak? Suka tak suka, kau terima jelah! 

"Boleh saman batu nisan tu. Salah kalau 'main cop' parking ni.

"Kalau kau rembat jugak parking dia, memang batu nisan tu milik kau bro," antara komen netizen. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
2
Komen: 45
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote adm7 7-8-2019 04:54 PM
AznieBunnie replied at 1-8-2019 10:21 AM
kalau alihkan jer batu nisan tu tapi tak parking, ok tak? adakah batu nisan itu akan bergerak ke p ...

Bodohnya. Tak tau nak bersyukur dan hargai pertolongan orang

Lain-lain Komen

Quote CatMiow 29-7-2019 02:25 PM
Tu dia,  ni bukan alang2,  siap letak batu nissan.

Quote Boomibulat 29-7-2019 02:31 PM
Hr tu bkn kata ada undang2 khas utk org cop parking ke...?
Quote hatikudus 29-7-2019 02:34 PM
Brutal punya warga emas
Quote VirusDetected 29-7-2019 02:42 PM
nnt mninggal dunia...
tanam je kat ctu...
batu nisan dh ada tu...
Quote damian_lee 29-7-2019 02:43 PM
apa lagi .. report la ... annoying orang2 mcm ni
salah satu sebb tak duduk kat kawasan pangsa ..
Quote Buritan 29-7-2019 02:47 PM
damian_lee replied at 29-7-2019 02:43 PM
apa lagi .. report la ... annoying orang2 mcm ni
salah satu sebb tak duduk kat kawasan pangsa ..

Tak yahlaa nak duk flat pprt ni.. aku duk dulu sbb stodent.. hadap je laa.. dah pandai ade duit beli ja laa rumah yg orgnya high class high educated.. tak kose aku duk sama org pprt
Quote merrissa 29-7-2019 02:59 PM
nasib baik dpt keje kat kawasan luar bandar....so dpt la rumah landed...parking x perlu gaduh2....

nanti nak try cari rumah landed sebuah pula...xde la dgr jiran sebelah memekak...ehehehhee
Quote merrissa 29-7-2019 03:01 PM
Buritan replied at 29-7-2019 02:47 PM
Tak yahlaa nak duk flat pprt ni.. aku duk dulu sbb stodent.. hadap je laa.. dah pandai ade duit be ...

khennn dulu time student aku pon sewa rumah atas kedai je...nak parking tuh jenuh pusing sana sini baru jumpa....yg dekat dgn rumah...eheheh

seronok kalo balik kelas awal, senang dpt parking...tp kalo kelas kul 6...parking ler jauh2...
Quote amerald 29-7-2019 03:11 PM
dia dah book kubur kat situ gamaknye..
nanti terus tanam kat situ je
Quote SWORKS27 29-7-2019 03:13 PM
esok2 ko mati, tanamkan nko je kat situ aihh
Quote Buritan 29-7-2019 03:25 PM
merrissa replied at 29-7-2019 03:01 PM
khennn dulu time student aku pon sewa rumah atas kedai je...nak parking tuh jenuh pusing sana sini ...

Wowww kayonya hang ade tokar wpun stodeenk.. aku naik beskal jah.. hang anak org kaya ekk.. aku mak pak tak mampuu.. dpt belajo tinggi pun dah seribu rhmt
Quote kaklong32 29-7-2019 03:26 PM
dia cop tempat nak tanam kot haha
Quote Buritan 29-7-2019 03:28 PM
merrissa replied at 29-7-2019 02:59 PM
nasib baik dpt keje kat kawasan luar bandar....so dpt la rumah landed...parking x perlu gaduh2....
...

Aku pun antara org yg suke menekak masa dululaa sbb aku stress keje.. pantang silap skit.. skrg aku dah baik dah.. sejak aku pencen ni.. kalo hang jiran aku.. aku mintak mahap hihihi..
Quote Foxey 29-7-2019 03:36 PM
Macam ni pun boleh. Batu nisan sapa la diangkutnya tu
Quote p.timur3831 29-7-2019 03:39 PM
kalau kat rmh aku, sorang AJK ambik 4parking lot utk dia sorang.
lps tu, offer kat penghuni blok, kalau sapa2 nak buat parking berbumbung, bayar rm400@rm500.
nati diaorg buatkan. TAK ADA LIMIT.
.
So, penghuni lain ambik kesempatan, ambik parking lot 2@3 biji sorang.
habis, kitaorg ni, yg hanya penyewa biasa x de tempat nak parking.
terpaksa lah chop tempat guna kon.
.
kalau adik beradik dtg jenguk, mmg terpaksa menapak jauh drp rumah.
.
hari tu, adalah org Majlis dtg bagi bagi taklimat. Dia pun ada cakap yg 1 rmh x sepatutnya ambik lebih drp 1. boleh AJK aku direct sound dia dlm majlis.
.
ni kalau ada org report pasal aku cop parking, mmg aku heret skali dgn yg lain.
.
sah2 salah guna kuasa. DASAR AJK GENDUT MAKAN DUIT HARAM
Quote Artemesiaa 29-7-2019 04:13 PM
Mana2 tempat ada je jenis perangai macam ni hanya benda yang digunakan jer berbeza
Quote prettyuglybabe 29-7-2019 04:51 PM
dah ada nisan, lambak la tanah kat situ..
biar real jadi kubur..
sorang pun tak boleh parking terus..
Quote Kurex 29-7-2019 04:57 PM
Buritan replied at 29-7-2019 02:47 PM
Tak yahlaa nak duk flat pprt ni.. aku duk dulu sbb stodent.. hadap je laa.. dah pandai ade duit be ...

Fuyooo high class terus.. Hehehe
Quote Buritan 29-7-2019 05:07 PM
Kurex replied at 29-7-2019 04:57 PM
Fuyooo high class terus.. Hehehe

High class la skit hihihihi.. tapi tadaklaa vvvip..

Lihat semua komen(45)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.235160s Gzip On
To Top