Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Inilah Dilema Drama Melayu Tak Cukup Bajet, Lepas Tu Kena Kutuk Kiri Kanan!" - Michael Ang

29-7-2019 11:49 AM|Oleh: LilRose| Komen: 95

"Inilah dilema drama melayu! Tak cukup budget! Lepas tu, kena kutuk kiri kanan!"


Kredit foto: IG

Amboi, marah betul tu Mike. Marah sebab drama Melayu dikutuk barisan doktor ke tu?

Menerusi Instagram, pengarah Michael Ang memuat naik video dan meluahkan rasa kesal apabila usaha penggiat filem dan drama Melayu tidak dihargai masyarakat.


Bukan nak kutuk doktor yang komen drama Melayu!

"Kasihanilah kita, tolonglag bagi budget lebih sikit," 'rayunya' di IG.

Menerusi video itu, Mike menjelaskan apa yang dilakukannya apabila tidak dapat membuat penggambaran di hospital sebenar dek kerana kekangan bajet.



Perkongsiannya itu mendapat pelbagai reaksi dengan pendapat berbeza termasuk pelakon Hairul Azreen.


Kredit foto: IG

Walaupun ada yang menempelak kenyataan Mike, segelintir warganet tampil menyebelahi tindakan pengarah itu dan menjelaskan apa yang sebenarnya cuba disampaikan melalui video berkenaan.


Kredit foto: IG

Sebelum ini, tular video beberapa doktor yang dikatakan 'menggelakkan' drama Melayu membabitkan penggunaan alatan perubatan dan adegan mengalami kecederaan.



Kalau industri kita ada bajet bagus, boleh dapat bikin drama sehebat drama Korea tak agaknya? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 95
Komen

Previous : "Dahlah Tengah Mengandung Pula" - Pergi Haji Tanpa Suami, Warganet Kagum Dengan Shahida Dherbs

Next       : Selepas Pendedahan Sarah, Netizen Serang IG Nabil Dan Selongkar Video 'Bulinya'

Komen Terbaru

Quote kakiah12 3-8-2019 12:31 AM
Akak penah tgk cite ape tah pasal pembunuhan rasenya..scene dkt public fon jah. Tp best giler citer tu sbb idea tu mmg best. Bajet pun mesti la ciput je.

Lain-lain Komen

Quote ReginaGeorge 29-7-2019 12:01 PM
Hm Hm Hm.. Kesian drama melayu eh.. Hm Hm hm
Quote Asdan 29-7-2019 12:09 PM

buat la drama fantasi seperti legend of fuyao, legend of the sea blue, princess of weiyoung
Quote prettyuglybabe 29-7-2019 12:09 PM
kalau takde budged hold la dulu buat drama yang takde budget..
buat drama lain yang produser tau dorang mampu adakan budget..
Quote awanysss 29-7-2019 12:30 PM
tak kisah la mock hospital ke ape. tp biar logic sikit. ni alatan utk letak kat mulut ko letak kat hidung. itu yg org kecam.
Quote caprut 29-7-2019 12:32 PM
Skit2 sentap. Phuihh
Quote hijau88 29-7-2019 12:35 PM
Choyyyy. Cerita engko pun mmg hauk pun.
Quote bangcak 29-7-2019 12:38 PM
filem omputih dah takpedulik pon pasal logic.
yg penting jalan cerita dan pembawaan watak mantap.

haters drama melayu je yg gigih cari salah benda kecik2.
...kenapa pintu dia gitu la.
...sepatutnya pegang tangan kanan, bukan tgn kiri la.
...hospital sbnr patutnya guna alat itu/ini la

last2 bila tanya drama tu tentang apa?
...ntah? tak ikut sgt pon, kami dok perati pokok blah kanan tu ada bunga tapi kiri takde
Quote akuHavocczz 29-7-2019 01:18 PM
bangcak replied at 29-7-2019 12:38 PM
filem omputih dah takpedulik pon pasal logic.
yg penting jalan cerita dan pembawaan watak mantap.  ...

Betul gak tu!!
Quote ahnjaehyun 29-7-2019 01:32 PM
  sedas bang cak bagi
Quote ahnjaehyun 29-7-2019 01:41 PM
tiba masa pengeluar2  filem melayu kena basuh sikit  acik2 net ni.  kalau berterusan  nanti penulis  kita tak mampu berkarya sebab  fakor kekangan pemikiran acik2 net
Quote Buritan 29-7-2019 01:50 PM
awanysss replied at 29-7-2019 12:30 PM
tak kisah la mock hospital ke ape. tp biar logic sikit. ni alatan utk letak kat mulut ko letak kat h ...

Nasib baik letak kat idung.. kalo diletaknya kat jubo lg best.. dah la time time skrg time semburit time gayah semua
Quote annadonna 29-7-2019 01:52 PM
Mike, kebanyakan yang bodoh dalam drama Melayu tu bukan pasal bajet. Tapi pasal tak pakai otak! Taiklah takde bajet shooting sampai london paris new york hanya sebab nak dapat background salji boleh pulak. Pokeyy aje korang semua. Otak mana otak???
Quote Buritan 29-7-2019 01:53 PM
bangcak replied at 29-7-2019 12:38 PM
filem omputih dah takpedulik pon pasal logic.
yg penting jalan cerita dan pembawaan watak mantap.  ...

Buatlaa cite elok cmn pun.. dtg acik bawang semua di tak eloknya aje.. kesian aku tengok dgn nasib drama mulayu.. bagilaa komen membina skit..
Quote edoraixora 29-7-2019 01:55 PM
Kalau pasal logik tak logik, xde kena mengena dgn bajet kot
Kot sentap kena gelak dgn doktor, scene tu tak perlu bajet yg besar pun, kalau sekadar nak tunjuk pesakit masih boleh bercakap, tak payahlah guna alat tu
Ke kalau guna alat tu, bajet dia lagi murah dari tak guna alat tu?
Quote meow_tompok 29-7-2019 03:03 PM
Asdan replied at 29-7-2019 12:09 PM
buat la drama fantasi seperti legend of fuyao, legend of the sea blue, princess of weiyoung

bajet lagi tinggi,
C-drama ni setakat drama bersiri pun pakai CGI, bina set dewan, istana etc
tgk la populasi negara tu mcm mana
nak banding dgn viewers drama melayu kat malaysia ni


Quote ahnjaehyun 29-7-2019 03:08 PM
acik2 melayu  dengan alasan  .....
Quote ahnjaehyun 29-7-2019 03:12 PM
ko buat citer pelik2  ( fantasi ) sikit nanti kuar pula  freemason lah , dajal lah   ada hati nak buat citer2 fantasi   .
Quote damian_lee 29-7-2019 03:12 PM
sbnrnya bukan drama melayu jer
drama tamil .... even grey's anatomy tu pun time aku tgk rancangan apa ntah wawancara doctor ... dia kata ada few kesilapan dr segi kedoctoran ..

tapi kita ni mcm benda tu berlaku kat drama melayu jer ... LOL
Quote ahnjaehyun 29-7-2019 03:15 PM
citer2  yg berkaitan dengan bawang   sajok yg sesuai dengan pemikiran acik2 bawang nih.  

Lihat semua komen(95)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082032s Gzip On
To Top