Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Makan Mee Pedas Dengan Durian, Ara Johari Muntah Teruk Hanya Kerana Gila Viral

29-7-2019 11:19 AM|Shimmer Shine| Komen: 90





Kebelakangan ini memang musim orang buat 'food challenge' pelik-pelik ke? Selepas 'insta famous' dan 'youtuber' menyahut cabaran ini, nampaknya ada artis yang turut mahukan perhatian. Penyanyi yang terkenal dengan lagu Bunga, Ara Johari turut menyahut cabaran. Tetapi lebih ekstrim dengan mencampurkan mee pedas bersama durian!

Bersama 4 rakannya, mereka memulakan cabaran tersebut dengan menggaulkan durian Musang King ke dalam mee pedas giler 2x. Setelah digaul bersama, ia kelihatan seperti keju! Pada mulanya mereka berempat makan dengan laju dan seperti tiada apa yang berlaku. Namun, tidak lama kemudian, wajah Ara tidak selesa hingga terpaksa meminta plastik untuk memuntahkan semua yang dimakannya!

Hal ini membuatkan ramai warganet yang marah dengan cabaran memudaratkan.


Setelah muntah di dalam plastik, Ara dilihat bangun meuju ke tepi khemah untuk muntah di luar. Nampaknya memang teruk keadaannya. Dalam masa sama, Ara sempat mempromosikan video penuh yang akan ditayangkan pada Isnin malam nanti.

Rakan artis, Nabila Huda turut memarahi Ara atas kejadian tersebut. Namun, baca apa yang Ara jawab kepada Nabila, 


Kredit foto: IG

Kredit foto: IG

Bukan sahaja Nabila, malahan warganet turut marah dengan kejadian itu. Sementelah mengetahui yang kombinasi mee pedas dengan durian menyebabkan gas bergelojak di dalam perut membuatkan pemakannya berasa tidakk selesa. Oleh itu, ramai yang meminta 'public figure' tidak membuat cabaran bodoh sebegini. Bimbang akan ada pengikutnya nanti walaupun di video tersebut menyatakan "Dont try this at home'.


Kredit foto: IG

Timbul persoalan, adakah Ara sengaja menyahut cabaran tersebut kerana semata-mata mahukan ianya terus 'viral'? Macam-macam eh artis BBNU sekarang ya? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 90
Komen

Previous : "Dahlah Tengah Mengandung Pula" - Pergi Haji Tanpa Suami, Warganet Kagum Dengan Shahida Dherbs

Next       : "Inilah Dilema Drama Melayu Tak Cukup Bajet, Lepas Tu Kena Kutuk Kiri Kanan!" - Michael Ang

Komen Terbaru

Quote September14 10-10-2019 06:08 PM
Mngkin sbb lgu dia tu dia jd bodoh.. klu aku dah mtak tukar lirik lgu tu

Lain-lain Komen

Quote Kurex 29-7-2019 11:21 AM
Adoi arash ni.. Terasa diri sendu ke
Quote tulanglampai 29-7-2019 11:27 AM
adoi abag arash.. takkan la g program dorg tak inform dulu nk buat apa. youtuber tu pun dah bg statement mintak maaf. Muka dah macho pastu nk tambah macho lah tu makan benda pedas hahahaa
Quote aemon 29-7-2019 11:53 AM
nape la aku tengok muka ara mcm selebet..sorry ya ara
Quote umbut 29-7-2019 11:55 AM
Biar muka huduhhh.. jangan bodohhhh
Quote ReginaGeorge 29-7-2019 11:56 AM
Hm Hm Hm.. Sian eh.. Hm Hm hm
Quote sok_suci 29-7-2019 11:59 AM
Ara peng yng bodoh
Quote Perk77 29-7-2019 12:00 PM
Melayu Kan bodoh....benda MCM ni mmg suka tiru Dan viral...
Quote chicozinn 29-7-2019 12:09 PM
huk aloh arash pengkid bodo retis bbnu TERSANGKAK malaya ni..padan muka muntah2 ajet2 jantan berpunai lak ko ni
Quote Mfzg89 29-7-2019 12:09 PM
small small not die, big big make  trouble..
Quote LolaLombing 29-7-2019 12:12 PM
Huhuhu sedih utk durian yg mahal tu dihinakan dgn cabaran yg merapu ni. Durian utk dinikmati ok bukan dibazirkan sebegitu rupa
Quote LolaLombing 29-7-2019 12:12 PM
Huhuhu sedih utk durian yg mahal tu dihinakan dgn cabaran yg merapu ni. Durian utk dinikmati ok bukan dibazirkan sebegitu rupa
Quote msdummy.2018 29-7-2019 12:12 PM
yang xkenal beruang matahari tuh dia ni ker org lain ek?
Quote jijilaaa 29-7-2019 12:16 PM
adoi ko berhak la untuk reject kalu rasa benda tu membahayakan...diaorg bayor ko berapa weh smpai sanggup memudaratkan diri....
Quote sheqim 29-7-2019 12:18 PM
Musang king dh la mahal.. membazir je
Quote salamon 29-7-2019 12:20 PM
muke ara sebijik mcm laki cina yg dlm video tu die suke kantoikan kwn die mase tgh buat magik yachh!
Quote SherryZass 29-7-2019 12:22 PM
Tengok mee tu pon dah tak lalu, apalagi nak makan
Quote taji2906 29-7-2019 12:22 PM
kalau mati lepas mkn mcmtu baru la ko betul2 femes woiii...
Quote wookiehoney 29-7-2019 12:24 PM
Kesian
Membazir je durian yg mahal tu

Bodo ni nape x mati awal

Quote Cpkay 29-7-2019 12:38 PM
cari pasal namanya.. nak viral kan dah kene setepek

Lihat semua komen(90)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.110371s Gzip On
To Top