Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Bangunan 'Stand-Alone' Tealive Di Pulau Pinang Adalah Yang Pertama Di Dunia!

26-7-2019 10:02 AM|Oleh: Hafiz Ahmad| Komen: 29

'Bubble tea' atau lebih mudah dipanggil sebagai Boba telah menjadi trend terbaru di Malaysia. Secara tiba-tiba, demam Boba melanda Malaysia dan boleh dikatakan hampir semua orang pernah merasa air 'bubble tea'. 

Jenama-jenama baru pula tumbuh bagai cendawan oleh kerana permintaan yang sangat tinggi daripada pelanggan di Malaysia.


Kredit foto: Discover KL

Turut tidak terkecuali, Tealive juga merupakan salah satu jenama yang sudah lama bertapak di Malaysia dan menjadi kegemaran rakyat. Mendapat sambutan yang sangat baik di Malaysia, Tealive telah membina sebuah bangunan 'stand-alone' yang membolehkan pengunjung untuk pandu lalu. 

Konsep ini dikatakan yang pertama di dunia dan tidak pernah dibuat oleh mana-mana syarikat minuman 'bubble tea'.





Untuk mereka yang mahu ke lokasi ini, anda boleh berbuat demikian dengan berkunjung ke Setia Sentral, Pulau Pinang. Bukan sahaja anda boleh 'drive-thru', francai Tealive ini turut mempunyai ruang duduk yang agak luas buat pengunjung. Bolehlah meluangkan masa anda di sini!


Kredit foto: Instagram TealiveAsia

Kredit foto: Instagram TealiveAsia

Kredit foto: Instagram TealiveAsia

Meskipun keenakan 'bubble tea' tidak boleh dinafikan, kawal pengambilan gula anda kerana penggunaan gula di dalam satu hidangan 'bubble tea' amatlah membimbangkan. Minum sekali sekala saja, okey! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 29
Komen

Previous : Cari Makan Di Sandakan - Kopitiam Ini Nampak Biasa Tapi Makanannya Awesome Lah!

Next       : Senarai Tempat 'Hotspot' Nasi Briyani Di KL Dan Petaling Jaya Yang Wajib Anda Cuba!

Komen Terbaru

Quote puanbintang 17-9-2019 03:11 PM
sedapnya tapi part paling malas nak beratur pepanjang..sungguhpun teringin kekadang , lalu jela tengok orang beratur..

Lain-lain Komen

Quote RumiMenari 26-7-2019 10:22 AM
Seriously i x pernah minum tealive ke chatime ke ape2 je la yg konsep mcm ni..bkn sbb jage kesihatan ke ape..sbb i bygkan telur katak..giant gak la katak kan kl telur besar tu
Quote Kurex 26-7-2019 10:27 AM
Dah rasa dah, biasa je rasanya. Tak berbaloi la kalau minum banyak kali. Semoga @Boomibulat tak ketagih minuman ni
Quote Boomibulat 26-7-2019 10:29 AM
Kurex replied at 26-7-2019 10:27 AM
Dah rasa dah, biasa je rasanya. Tak berbaloi la kalau minum banyak kali. Semoga @Boomibulat tak keta ...

Pnh skali je...x ketagih.klu org bg ketagih jgk kut
Quote mieymiey 26-7-2019 10:39 AM
Iols dah hadkan pengambilan bubble tea ni seminggu sekali jer.
Quote Cpkay 26-7-2019 10:57 AM
sedap .. tapi belum sampai  ketagih lah.. sebulan sekali ok lah
Quote mizruncing 26-7-2019 11:47 AM
meols lg laa tak penah merasa lg. kesian kann. tiap kali pegi tealive ke boba ke msti beratur pnjg. tak koser laa nk q pnjg ni
Quote hyie 26-7-2019 12:01 PM
iols suka, tapi baru sekali beli tealive. Beratur panjang ko, kowser sangat. Selalu beli kat foodpanda je tapi brand lain la..janji bubble tea
Quote Orix 26-7-2019 12:40 PM
dlm byak2 iols suka the KOI, rasa dia just nice x ada yg berlebih.....
Quote fushimi 26-7-2019 01:48 PM
RumiMenari replied at 26-7-2019 10:22 AM
Seriously i x pernah minum tealive ke chatime ke ape2 je la yg konsep mcm ni..bkn sbb jage kesihatan ...

iols tak pernah beli and tak pernah minum air yang buble buble ni
selalu tengok kawan kawan je beli

dari iols beli ni baik beli setabak




Quote lil_honey 26-7-2019 03:24 PM
iols suke tealive ni dari dulu...especially coklat strawberry dia..

cool blog pon sedap..tapi dah tak byk, padahal cool blog buat macam2 range drinks ari tu...
Quote Artemesiaa 26-7-2019 03:56 PM
Wah siap ada pandu lalu pula
Quote RatuDunia94 26-7-2019 06:36 PM
Jangan sekejap je dah la.. sbb benda2 ni bermusim..
Quote Thecatnextdoor 26-7-2019 08:46 PM
I suka sgt shaken coffee dia tp sejak boba trending ni malas nak beratur pjg2 lama2 baik g minum starbucks or coffee bean sbb i beli air je takde boba pn
Quote kroit92 26-7-2019 10:54 PM
eiiiii takut tengok kaki dia


Quote Nenolen 27-7-2019 12:08 AM
Kaka pemenat bubble tea sejak mula2 kenal bubble tea centre point KK...

But now taubat nasuha...gula dan kolesterol dan bubble tea berpisah tiada
Quote kechikchomel 27-7-2019 09:19 AM
mieymiey replied at 26-7-2019 10:39 AM
Iols dah hadkan pengambilan bubble tea ni seminggu sekali jer.

kerap jugak tu uolss..
before ni berapa kali seminggu?

Quote rukia2 27-7-2019 10:54 AM
kroit92 replied at 26-7-2019 10:54 PM
eiiiii takut tengok kaki dia

Da kenapa....kaki pulak d teleknya
Quote kroit92 27-7-2019 12:00 PM
rukia2 replied at 27-7-2019 10:54 AM
Da kenapa....kaki pulak d teleknya

view dari belakang nampak pelik. macam bengkok
Quote Lagubestbest 28-7-2019 01:27 AM
Uish harga cmne pulak? Level2 starbucks dah kalau yg "premium". Yang standard pun dah beberapa sen lagi nak RM10.

Lihat semua komen(29)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078506s Gzip On
To Top