Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Anak Perempuan Trump Salah Sebut Nama UK, Tak Tahu Geografi Ke Tu?

25-7-2019 03:37 PM Komen: 24
Kecoh di laman maya apabila anak perempuan Presiden Amerika Syarikat, Ivanka Trump secara tidak sengaja mengeja nama negara United Kingdom sebagai United Kingston.

Tampak seperti lemah dalam subjek Geografi, ia turut menimbulkan pelbagai reaksi di kalangan warganet. 

Sebelumnya, Ivanka mahu mengucapkan tahniah ke atas pelantikan Perdana Menteri baharu Britain iaitu, Boris Johnson. 

Tahniah @BorisJohnson kerana menjadi Perdana Menteri baharu United Kingston, katanya.



Posting tersebut sekaligus menjadi trending dan bahan jenaka di kalangan warganet.  

'United Kingston' turut menjadi buah mulut di seluruh dunia menerusi trending di alam maya pada Selasa. 


Ini termasuklah daripada rakyat Britain sendiri yang menggunakan peluang itu untuk 'mengenakan' Ivanka. 

Apa pula pendapat anda? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 24
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote whadda 26-7-2019 03:24 PM
dah boleh la cucuk pendrive kingston kat telinga dia

Lain-lain Komen

Quote akumak 25-7-2019 03:47 PM
Auto-correct maybe {:question
Quote VirusDetected 25-7-2019 03:49 PM
United KINGSTON pon boleyyyy
Quote Bunggah 25-7-2019 03:50 PM
Haih....ni auto correct punye hal
Quote Bunggah 25-7-2019 03:50 PM
Ataupon taip lajuuuu.....
Quote Kurex 25-7-2019 03:59 PM
Pendrive mana pendrive?
Quote mbhcsf 25-7-2019 04:04 PM
Oh my goddddddddddddddddd


Boris????

Boris Johnson?

That chap ?


Nigel? tu jadi UK  PM ????



oh godddddddddddd



hmm ..interesting

hahaha he is the chosen one  yaaa ...helming  HER MOTHER UK  towards a safe BREXIT  nego...


ironic betul ....dia nak Brexit , ambik ....

Quote kualibesi 25-7-2019 04:13 PM
congrats to you
Quote mbhcsf 25-7-2019 04:27 PM
Edited by mbhcsf at 25-7-2019 04:30 PM

Trump is on the other side of Atlantic, and now the Boris ...is just across...
Quote kaklong32 25-7-2019 05:14 PM
sean kingston tau la
Quote Foxey 25-7-2019 05:43 PM
Kingston Town?
Quote Artemesiaa 25-7-2019 05:48 PM
Sebab tu kena baca betul2 sebelum post lain yang ditaip lain yang keluar nanti
Quote ultra78 25-7-2019 05:55 PM
Adakah Boris Johnson menjadi PM umpama Mat Sabu menjadi PM Malaysia?
Quote Genkidesuka 25-7-2019 06:16 PM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Typo secara tk sedar kot.  She may meant to type kingdom but her fingers 'betrayed' her brain.  Mana la tau kan.  Been there.  

Akak mcm tu la kdg.  Nk taip satu perkataan ni, tp yg ditaip perkataan lain - a totally different word yg tkde kena-mengena pun.  It's like my jari tk ikut my brain.  Allahuakbar, tu la dia kan.  Segalanya kembali kpd Dia.
Kita tkde daya nk gerakkan walau satu anggota bdn pun tanpa izinNya.
Quote mbhcsf 25-7-2019 06:21 PM
ultra78 replied at 25-7-2019 05:55 PM
Adakah Boris Johnson menjadi PM umpama Mat Sabu menjadi PM Malaysia?

to the English may be ini like 0.05 mat sabu depa laa kot
Quote QueenIsolde 25-7-2019 06:45 PM
Genkidesuka replied at 25-7-2019 06:16 PM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Typo secara tk sedar kot.  She may meant to type kingdom b ...

Sopannya akak..tkejut iols
Quote Crystars 25-7-2019 09:58 PM
kaklong32 replied at 25-7-2019 05:14 PM
sean kingston tau la

Teringat iklan rokok Kingsway Edika Yusof.......
Quote fliphair8 25-7-2019 11:05 PM
Bimbo fefeeling satu level ngan angela markel....
Quote mbhcsf 26-7-2019 05:37 AM
ultra78 replied at 25-7-2019 05:55 PM
Adakah Boris Johnson menjadi PM umpama Mat Sabu menjadi PM Malaysia?

u can read up about his profiles as an administrator though

He once wanted to be king of the world. Now Boris Johnson has his crown - hehehe   he knows latin and greeks okaylah tu...hahaha
https://edition.cnn.com/2019/07/13/uk/boris-johnson-profile-world-king-intl-gbr/index.html

his probably standpoint on something

https://www.nytimes.com/2019/07/17/books/boris-johnson-72-virgins.html -

but kalau baca the guardian depa akan cakap etc etc la jugak , depends on which side they are supporting.


i think sochi - a place in russion would be so happy in learning he is the newly elected UK PM .
https://www.standard.co.uk/news/world/boris-johnson-is-one-of-us-claims-ancient-russian-ethnic-group-from-sochi-region-9125653.html
ini kena tag Pyropura


Quote MelahJanda 26-7-2019 07:08 AM
boris ni atuk dia islam turks

mmg gen rambut gitu katanya

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.255042s Gzip On
To Top