Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Tak Suka Pun, Korang Tengok"- Lagu Jom Raya Aliff Syukri Raih RM25,000

22-7-2019 12:10 PM|Oleh: HakirRahman| Komen: 26

Siapa tak kenal Aliff Syukri, selain hebat berniaga, dia juga "berbakat" menyanyi dan berlakon. 

Walaupun dikecam peminat dan rakyat Malaysia, lagu rayanya yang bertajuk "Jom Raya" sudah ditonton lebih 2 juta kali dan meraih pendapatan RM25,000! 

Tekan bawah untuk sumbang kepada lagu Aliff Syukri. 


Tetapi, dia kecewa kerana merasakan "bakatnya" tak dihargai disebabkan lagunya tidak disiarkan stesen radio dan televisyen negara ini. 

Memetik laporan Rotikaya, dia berkata yang nyanyian adalah hobinya, dan dia tak kisah walaupun dikecam. 

"Menyanyi ini hobi dan saya akan terus menyanyi kerana saya masih relevan. Walaupun orang mengecam tapi mereka masih tengok. Contohnya lagu Jom Raya hingga mendapat jumlah tontonan yang tinggi di Youtube dan menjana pendapatan RM25,000.

BEREHAT SELEPAS KENA MAKI. FOTO: INSTAGRAM

"Tapi saya sedih sebab televisyen dan radio tak nak mainkan lagu saya. Saya pun macam penyanyi lain tapi orang tak nak sokong sedangkan ketika diluar negara orang sokong dan taja makan, hotel saya," katanya. 

Dia juga dalam perancangan untuk menerbitkan lagu terbaru, yang mengandungi irama dangdut pula!

LAGU SETERUSNYA....DANGDUT!. FOTO: INSTAGRAM

Tapi, rancangan itu belum kesampaian kerana dia masih mencari rakan duet yang sesuai sebab dia tak kenal penyanyi Indonesia. 

"Lepas ni saya nak buat lagu lagi, secara jujurnya saya nak nyanyi lagu berunsur dangdut pula. Tapi belum jumpa lagi siapa yang sesuai untuk berduet sebab saya tak kenal penyanyi Indonesia", katanya.

Kenapa perlu Indonesia, kalau Malaysia pun ada penyanyi dangdut kan? 

Begitulah kisahnya, orang tak suka pun, dia dapat duit. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 26
Komen

Previous : Neelofa Terharu Doa Yang Dikongsikannya Tular, Netizen Jadikannya Inspirasi

Next       : "Itu Hak Netizen Untuk Komen" - Fizo Tak Ambil Tindakan Undang-undang, Tapi Jangan Melampau!

Komen Terbaru

Quote lazim 30-7-2019 04:10 PM
Depa ni cuci duit ke.cm sng sgt tabur duit bt nnda x berfaedah

Lain-lain Komen

Quote meow_tompok 22-7-2019 12:02 PM
apa lagi angkut la anak bini maid dan yestana pindah negara luar yg bagi makan free tu
Quote salmon-suki 22-7-2019 12:13 PM
And that's why y mengutuk tu aiolzs cop sbg bodoh saja..tak suka tp tgk,theols dislike byk mana pun,y dikira adalah views video tu..aduhaiii...

Toklip 1 - netizen bebal 0
Quote Bersotong 22-7-2019 12:16 PM
rye thun ble lgu ni?
Quote ketambangkang 22-7-2019 12:26 PM
ni yg dia terkinja2 ngn bella astilah & zizi tu kan
Quote haryatie 22-7-2019 01:31 PM
siapa la yg tengok tu
nasib baik x tengok so xde la menyumbang kpd income dia
Quote cicicumel 22-7-2019 01:59 PM
skrg dia ada prop terbaru iaitu budak bisu..muka pon iras dato alip ni.. ramai netizen memuji which is lagi la ramai org tgk.. pada aku dato ni wpon marketing bodoh tp dia bijak guna utk jana duit..

yg abag muka stim ala2 takde perasaan dlm vc dia lagu raya tu i igtkan keras.. rupanya lembut jua. hahah. ada dlm video igs dia i tertengok.
Quote jijilaaa 22-7-2019 02:01 PM
cicicumel replied at 22-7-2019 01:59 PM
skrg dia ada prop terbaru iaitu budak bisu..muka pon iras dato alip ni.. ramai netizen memuji which  ...

kesian kat budak tu..dah mcm badut dah ak tgk..mcm2 si tok lip ni suh buat. fam budak tu mcm x kesah ke
Quote lasagna 22-7-2019 02:02 PM
aku pun tak tgk.. best sgt ke lagu nya?
aritu mak dia sndri ckp xyh laa dia nyanyi kan, lagi dia nyanyi lagi buat org dgr kemurungan statement mak dia sendri.
Quote cicicumel 22-7-2019 03:06 PM
lasagna replied at 22-7-2019 02:02 PM
aku pun tak tgk.. best sgt ke lagu nya?
aritu mak dia sndri ckp xyh laa dia nyanyi kan, lagi dia ny ...

mak dia pon props... sama2 naik.
Quote RumiMenari 22-7-2019 03:16 PM
lasagna replied at 22-7-2019 02:02 PM
aku pun tak tgk.. best sgt ke lagu nya?
aritu mak dia sndri ckp xyh laa dia nyanyi kan, lagi dia ny ...

Semoga pendengaran anda terus dilindungi drpd lagu ni............ iols mcm kerasukan saka hr tu dgr skali je... puas nak berubat lps tu...

Hikhikhik
Quote sleepandream 22-7-2019 03:18 PM
analoginya begini yach... kalau eksiden dekat highway pun semua pakat2 slow nak tengok juga... walaupun takde sape yang suka eksiden... so jangan perasan semua yg tengok tu suka dengan nyanyian chuols yach
Quote TerataiMelur02 22-7-2019 03:22 PM
patut la ramai rajin bt youtube channel.. retis2 termasuk tokti n menantunya pun sama.  
Quote Megikari 22-7-2019 03:29 PM
sleepandream replied at 22-7-2019 03:18 PM
analoginya begini yach... kalau eksiden dekat highway pun semua pakat2 slow nak tengok juga... walau ...

Hahahah... Bagus analogi ko ni
Quote lasagna 22-7-2019 03:38 PM
cicicumel replied at 22-7-2019 03:06 PM
mak dia pon props... sama2 naik.

kannnnnnnnnnn
Quote lasagna 22-7-2019 03:39 PM
RumiMenari replied at 22-7-2019 03:16 PM
Semoga pendengaran anda terus dilindungi drpd lagu ni............ iols mcm kerasukan saka hr tu dg ...

kerasukan telinga ya uols? hahaha
Quote Chairman 22-7-2019 04:59 PM
tu la kuasa viral..n tu la punca ramai yg membodohkan diri semata-mata nak viral
Quote buapakperut 22-7-2019 05:00 PM
raya haji kah
Quote giyomi 22-7-2019 05:39 PM
zizik i tgk seluar dia tu...wlpopn harga mesti mahal, tp still zizik
Quote RatuDunia94 22-7-2019 06:09 PM
2 juta = 25k?
Masyuk tul.. patut la skrg retis berlumba buat vlog kat youtube..

Lihat semua komen(26)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.133971s Gzip On
To Top