Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Neelofa Terharu Doa Yang Dikongsikannya Tular, Netizen Jadikannya Inspirasi

22-7-2019 11:00 AM|Oleh: Myeonir| Komen: 105

Neelofa merupakan antara anak seni yang menjadi kebanggaan Malaysia. Tak pernah berhenti berusaha, nama dia kini juga sering bertebaran di pentas dunia bagi menghadiri majlis fesyen dan sebagainya.

Kredit foto: Instagram
Pun begitu, biasalah, anak seni di Malaysia memang susah terlepas daripada kontroversi dan gosip. Walaupun selalu dijadikan bahan oleh netizen ketika membawang, Neelofa tidak melatah dan terus bersinar dalam industri seni di Malaysia.

Terbaru, kehadiran Neelofa di rancangan Naura Share telah menjadi buah mulut netizen apabila dia telah berkongsi doa yang sering diamalkannya menjadi tular di media sosial. 


Doa meminta murah rezeki itu menjadi tular sehingga ramai yang ingin mengamalkannya seperti Neelofa.

Kredit foto: Twitter
Antara tips lain yang dikongsikan Neelofa dalam rancangan itu banyak memberi inspirasi kepada netizen lain.


Kredit foto: Twitter
Kebanyakan netizen memuji Neelofa yang tidak pernah sombong dan juga sentiasa mengutamakan ibunya dalam apa-apa hal untuk mendapatkan keberkatan.

Kredit foto: Twitter
Neelofa yang mendapat tahu bahawa doa yang diamalkan menjadi ikutan orang ramai berasa terharu dan berharap agar ia dapat menjadi manfaat kepada mereka.

"Sejujurnya, saya tidak sangka apa yang saya kongsikan tempoh hari menjadi viral di laman sosial," jelasnya.

"Apa pun, saya berharap agar perkongsian doa tersebut dapat digunakan oleh orang ramai pada hari yang mendatang," katanya, menurut Kosmo! Online.

Harap Neelofa mendapat Haji yang mabrur semasa dia berada di Mekah nanti -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 105
Komen

Previous : "Mereka Tak Tau Apa-Apa Tentang Berlian"- Dato Vida Nafi Tuduhan Firman

Next       : "Itu Hak Netizen Untuk Komen" - Fizo Tak Ambil Tindakan Undang-undang, Tapi Jangan Melampau!

Komen Terbaru

Quote KIM.K 26-7-2019 11:21 PM
MatDeghem replied at 26-7-2019 11:17 PM
She wants to be Queen ......

I see..they groom her to be Queen Beyonce

Lain-lain Komen

Quote Perk77 22-7-2019 11:03 AM
Rezeki membantu utk berdakwah Tu camne...toturial dia Pakai selendang ..Pakai turban Tu ke..Tanya je ni ...jgn kecam aku
Quote LadyCarefree 22-7-2019 11:09 AM
Edited by LadyCarefree at 22-7-2019 12:22 PM

Doa tu personal la doa je la apa nak dicakap dngan tuhan. Lopak tu dari awal bnyk advantage pun. Money makes money
Quote Boomibulat 22-7-2019 11:20 AM
LadyCarefree replied at 22-7-2019 11:09 AM
Doa tu personal la doa je la apa nak diewcr dngan tuhan. Lopak tu dari awal bnyk advantage pun. Mone ...

Kan..takkan kita pn kena menari tgedik2 pakai turban supaya doa cpt makbul..?
Quote MatDeghem 22-7-2019 11:38 AM
Doa itu ada lah komunikasi antara kamu dgn Tuhan.
Bicara kamu dgn Tuhan.
Buat lah  script sendiri....
Cakap aje ape yg kamu mahu. doa untok diri sendiri dulu. Eg...Doa supaya jadi pandai, keinginan yg baik2, mudah urusan....hati tenang.
Boleh bicara/doa dlm sebarang bahasa.Tuhan faham... Nak cakap keling, cina atau French...pun boleh.  Yg penting diri sendiri mesti faham ape yg Kita Bicara. Dan yg lagi satu lebih afdal doa dlm sholat... Bukan di fb atau IG.... Jgn show off dan riak.
Amin...




Quote chinta89 22-7-2019 11:38 AM
dh tu korang doa ape je hari2 dari Tuhan masing2? doa yg ustaz2 ustazah suruh amal korang x ikut plk? Hanya semata2 sb dia kaya, ternama, berjaya, maka hanya doa dia yg korang nk ikut?
Quote lolipopbiru 22-7-2019 11:40 AM
MatDeghem replied at 22-7-2019 11:38 AM
Doa itu ada lah komunikasi antara kamu dgn Tuhan.
Bicara kamu dgn Tuhan.
Buat lah  script sendir ...

habis tu ustaz ustazah share doa doa yg diorg baca tu mcm mana pula?riak juga ke?

Quote NazRysha 22-7-2019 11:43 AM
ini la yang aku dengar si lyn poyo suara kartun zayan fm tu duk share
mmg poyo gila la
nak doa buat apa ikut skrip neelofa
Quote giyomi 22-7-2019 11:50 AM
pprt what do you expect...kekonon bila amalkan doa ni akan bertambah rejeki diaorang and kaya cam lopak yg dah memang berduit...bila dah kaya jgn lupa launch produk kat zouk atau yg sama tempat dgn nya taw baru berkat
Quote tupperwarepink 22-7-2019 11:51 AM
Haihhh netizen niii doa pun nak minta dengan orang
Allah tu maha mendengar, doalah seikhlas hati yang paling dalam tu
Quote ketambangkang 22-7-2019 12:05 PM
dh kenapa nk kena copy-paste doa dia..doa la sendiri ikut apa hajat yg ko nak..Allah Maha Mendengar, ko doa apa pon Dia terima
Quote MatDeghem 22-7-2019 12:06 PM
lolipopbiru replied at 22-7-2019 11:40 AM
habis tu ustaz ustazah share doa doa yg diorg baca tu mcm mana pula?riak juga ke?

hellloooo.... ustad dan ustazah itu pendakwa. tugas mereka menyibar risalah tang agama. They are qualified. Cara hidup ustad/ustazah pun very islamic.....tarak minum air anggur ala ala minum wine di fine dine restaurant.
Keluarga ustad/ustazah tak berkeliaran di pulau dgn bikini....

Itu beza nya .....ini lah akibat nya melayu islam kita dah jadi tunggang tembalik sekarang.

Belum lagi PU sana PU sini .....






Quote akubest 22-7-2019 12:07 PM
akak tak paham netizen mesia ni semakin lama semakin lembam ko dah kenapa?
DOA pon ko nak trending????

DOA yg bagus yg tuhan ajar dalam al quran,
yg nabi ajar  dalam hadith2 soheh
selebihnya doa ko personal lah...
dah kenapa nak tiru2 orang neh?????

akak baru sembang ngan kawan akak tak paham kenapa org mesia gemo sgt meniru dan buat trending2
contohnya dlm IG rizalman pakat2 laaa nak tiru
bekas gula dia la, tutup kuali, tutup periukkk, periuk tembaga, bekas letak spek
psal PPRT sangat ko nak meniru je koje???
kowser.
Quote Bersotong 22-7-2019 12:14 PM
da ko mmilih sngt
Quote ira_229 22-7-2019 12:16 PM
ntah lah bagi aku doa yg keluar dari hati sendiri...doa bersungguh2lah yg rasanya selalu dikabulkan bukan ikut skrip para ustazah/ustaz atau artis idola...yg ustazah/ustaz share tu hanya satu contoh bagi aku...
Quote MatDeghem 22-7-2019 12:24 PM
lagi satu doa yg simple dan direct.... ape kita mau ....
tak payah berlapik lapik atau berpantun pantun ..... se dalam laut aprika dan se tinggi tujuh lapis  planet....seluas universe and sebanyak  infinity .....


jgn tamak ....








Quote ahnjaehyun 22-7-2019 01:19 PM
acik2 kepam bodgos nih tak pernah pergi majlis ilmu ker? batak sungguh
dah majlis ilmu tempat perkongsian . so sememangnyalah penceramah berkongsi apa 2 yang berkaitan dengan majlis. dah  doa hajjah menjadi perhatian  para hadirin.  itu pun menjadi hal kepada acik2 kepam bodgos

Quote Orix 22-7-2019 01:26 PM
LadyCarefree replied at 22-7-2019 11:09 AM
Doa tu personal la doa je la apa nak dicakap dngan tuhan. Lopak tu dari awal bnyk advantage pun. Mon ...

true.............
Quote ahnjaehyun 22-7-2019 01:27 PM
InsyaAllah nanti hajjah nak buat   terjemahan Al-Quran  tu nanti , berlumba2 acik2 kepam bodgos  nak menunjukkan kehebatan memasing dalam memahami Al-Quran dan merendah2kan orang lain   
Quote haziqah 22-7-2019 01:28 PM
akubest replied at 22-7-2019 12:07 PM
akak tak paham netizen mesia ni semakin lama semakin lembam ko dah kenapa?
DOA pon ko nak trending? ...

ig rizalman ni duk cakap utagha, Nani Rostam pun buat jugak   
walopon tak betui ayatnya

Lihat semua komen(105)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.123308s Gzip On
To Top