Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Sambil Menangis Mawar Karim Luah Perasaan Kepada Ustaz Ebit Lew

21-7-2019 09:55 AM|Top 5| Komen: 224

Sedia maklum Mawar Karim dan Fizo Omar telahpun bercerai talak satu beberapa hari yang lalu. Mereka bercerai secara baik dan Mawar ada mendedahkan bahawa punca perceraian adalah disebabkan masalah keluarga kedua pihak. 


Bertemu untuk program Door To Door bersama Ustaz Ebit Lew yang bakal bersiaran di Astro Oasis, penceramah itu turut berkongsi sedutan video itu di laman Instagram miliknya.


"Sebak bila buat majlis ilmu di rumah Mawar. Syukur jumpa kedua mak ayahnya yang sangat baik. Terharu mereka berdua rajin tengok Door to Door Ebit Lew. Mawar sangat positif dan baik. Dapat berkongsi doa dan amalan dalam keluarga. Doa bangkit dari kesedihan dan hadiahkan buku Isteriku Bidadari.


"Walau beliau cuba tahan akhirnya beliau meluah rasa dan menangis ketika saya tanya jika mungkin hari ini hari terakhir apa kata nasihat untuk anaknya satu hari nanti. Nasihat Mawar agar anak jaga agama dan jaga solat. Saya doakan beliau panjang umur bahagia dan Allah berikan yang terbaik buat hidupnya.

"Benarlah bila ingat Allah hati kita rasa bahagia. Allah sayang," tulis Ebit.


Mawar juga berterima kasih kepada Ebit atas sesi perkongsian yang banyak memberinya ilmu.

"Terima kasih banyak-banyak Ustaz @ebitlew sudi datang. Banyak pengisian ilmu yg kami dapat. Hanya Allah saja maha mengetahui apa saja yg berlaku pada kita pasti ada hikmah untuk kita muhasabah diri. Betul kata ustaz apa yg berlaku kita perlu mengadu dekat Allah cerita dekat Allah, mohon dengan Allah."

Mawar berkahwin dengan Fizo Omar pada 10 November 2013 dan sah bercerai talak satu pada 9 Julai lalu. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 224
Komen

Previous : "Anak Saya Bukan Baby S*****, Stop Guna Gambar Saya!" - Puteri Sarah Liyana Bengang

Next       : "Assalamualaikum, Boleh Tunjuk Buah Dada?" - Fatin Afeefa Dapat Mesej Lucah Peminat Miang

Komen Terbaru

Quote selyusi 27-7-2019 08:59 PM
Getz replied at 26-7-2019 01:26 AM
Dah lah tu ..dok dediam.urus bisnes..tak abis2 merempan tagih perhatian..

Chuols menganjing pijo khenz? Setakat ni pijo je la yang terkedek kedek cari reputz

Lain-lain Komen

Quote bungarose 21-7-2019 10:29 AM
Semoga mawar lebih bahagia dan tenang..... terus maju dalam kerjaya.... ada hikmahnyer
Masa untuk fokuskan diri dan maryam.....sudah2ler bahagiakan orang lain yang tak mengenang budi....
Quote amerald 21-7-2019 10:29 AM
Semoga kuat dan tabah{:run
Quote srisofe 21-7-2019 10:30 AM
Sebak la pulak tgk video Ni
Quote umbut 21-7-2019 10:42 AM
Yg 2 org sebelah tu knp tudung kemain bonjol
Quote suatumasa 21-7-2019 10:46 AM
Semoga mawar tabah n kuat...serta dimurahkan rezeki n dipertemukan dgn seseorang yg lebih menyayangi n menghargainya
Quote LadyCarefree 21-7-2019 10:50 AM
umbut replied at 21-7-2019 10:42 AM
Yg 2 org sebelah tu knp tudung kemain bonjol

Teruknye perangai kau
Quote Lengkong 21-7-2019 10:53 AM
Mawar dari kecik dah comel. Semoga Allah berikan kebahagiaan buat Mawar
Quote mawaria 21-7-2019 10:56 AM
Sejuk hati tgk si mawar ni
Quote Kurex 21-7-2019 11:00 AM
Fizo dah single kan.. Semoga dapat dipeluk fizo dari belakang
Quote miss_strangers 21-7-2019 11:05 AM
Bagus mawar, move on..jangan hadap lagi jate pengikis n muka xtau malu cam puak Tu...u deserve better!
Quote sweetsour25 21-7-2019 11:06 AM
you go girl..!
Quote umbut 21-7-2019 11:08 AM
LadyCarefree replied at 21-7-2019 10:50 AM
Teruknye perangai kau

Hey aci.. ko x yah sibuk.. yenadeyyy
Quote nipskacang 21-7-2019 11:10 AM
You go girl!
Quote matjerk 21-7-2019 11:15 AM
Mawar video dgn ebit lew.

Pijo video surprise kan ibu dgn hadiah kerusi ogawa 20k impian ibu dia...
Quote cmf_premierleag 21-7-2019 11:35 AM
tu rumah mawar ke? wahh besar and selesa sgt
patutla family pijo jd biawak nak sgt duk umah mawar
tak tahu malu punya fizo dan family
so umah sewa ko skang ni tu besar n selesa ke??
Quote MissCarcosa9753 21-7-2019 11:39 AM
Semoga mawar terus tabah
Quote nonymous 21-7-2019 11:57 AM
suka je tgk mawar ni lembut orgnya, pasangan retis bercerai yg suka nak tgk..

yg rengsa skg tgk bella ex aliff aziz, overrated naw2, dgn gediknya menari sana sini
Quote umbut 21-7-2019 12:13 PM
Dulu fizo yg terkejar mawar. Mawar x nak memula. Tapi dia ambik hati acik fareeda. Konon sama2 otak bisness. Bisness burger kunun..
Quote krustykrab 21-7-2019 12:17 PM
Sebijik lah muka mawar

Lihat semua komen(224)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.111410s Gzip On
To Top