Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Spiderman Warga Bangladesh Kena Tangkap Oleh Imigresen

15-7-2019 06:10 PM Komen: 21
Jika di pawagam watak Spiderman sering mendapat perhatian kerana kehebatannya melawan penjahat. Namun, berbeza pula dengan kisah Spiderman yang tular di Malaysia. 

Dikatakan Spiderman tersebut telah ditahan pihak berkuasa gara-gara si empunya badan merupakan warga Bangladesh yang menggunakan pas pelancong untuk ke negara ini. 

Dia ditahan oleh Jabatan Imigresen sambil memakai kostum ala watak superhero itu. 

Kredit foto: FB

"Spiderman kena tangkap oleh Imigresen Melaka. Di sebalik topeng rupanya warga Bangladesh yang masuk ke sini guna pas pelancong.  

Pandai cari makan, sekali tangkap gambar dengan dia kena caj RM5 hingga RM10, tulis Malaysian Crime Watch Task Force (MyWatch).

Dalam pada itu, situasi lelaki tersebut digari oleh dua penguat kuasa Jabatan Imigresen menyebabkan para warganet memberi reaksi berbeza. 

Apa pula pendapat anda? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
3
Bosan
0
Komen: 19
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ifanonline 16-7-2019 04:29 PM
dah org melayu taknak jadi spiderman...bangla la jadi spiderman...

Lain-lain Komen

Quote barfi 15-7-2019 06:16 PM
Spider-Man gendut hehe

Tapi kesian gak dia.. cara dia cari makan macam tu walau pun salah disisi undang2
Quote Bersotong 15-7-2019 06:31 PM
pas pelancong bukan levi
Quote Xim 15-7-2019 06:37 PM
Boncet nye spiderman . X sempat g gym ke
Quote buapakperut 15-7-2019 06:40 PM
kostum pprt berbau bewang pun bayar rm5 ke
Quote matchstick 15-7-2019 06:53 PM
Ingt org xtau kt dlm kostum tu adalah bangla..bau je pun org dh dpt cam. Kalau try cakap nk nego harga amik gmbr tu terus kantoi lah kuar slang bangla
Quote sekngucing 15-7-2019 07:05 PM
pehli pehli baar mohabbat ki hai
kuch na samach me ai me kyar karo
Quote Kurex 15-7-2019 07:23 PM
Aku pernah nampak bangla ni dekat dataran pahlawan.. Sangat busuk!
Quote Skuau 15-7-2019 07:46 PM
"kita bangla....sudak kasi BODOH Malaysia orang"-Bangla...
Quote chicozinn 16-7-2019 12:17 AM
Kurex: Aku pernah nampak bangla ni dekat dataran pahlawan.. Sangat busuk!

{:spec

Euw...da tau busuk msih ade lagi ke nk amik gamba ngan spiderwang ni??{:nose{:nose
Quote Rob07 16-7-2019 12:23 AM
matchstick replied at 15-7-2019 06:53 PM
Ingt org xtau kt dlm kostum tu adalah bangla..bau je pun org dh dpt cam. Kalau try cakap nk nego har ...

Hahaha! betol.. I sokong
Quote LadyCarefree 16-7-2019 12:23 AM
Lepas ni check pulak retis2 luar tu ade x permit kerja. Jngn lupa segala model asing.
Quote gigahertz 16-7-2019 12:34 AM
yang kat bawah tu perut ke pouch beg ?
Quote Orix 16-7-2019 01:48 AM
Xim: Boncet nye spiderman . X sempat g gym ke


Gigih i scroll ke atas balik {:nose{:thief
Quote copy_paste 16-7-2019 06:16 AM
kantoi perut tu yg cpt je imigresen dtg,
Quote saviour_09 16-7-2019 08:27 AM
kantoi bau bawang
Quote Mfzg89 16-7-2019 09:17 AM
salah disisi undang2 tapi kesian gak ye..bukan nak bela tapi backpacker mat salleh buat show bodo2 xde plak kena tangkap ye.. lagipn dia pandai gunakan kesempatan cari duit time filem spiderman tgh hot skrang ni..
Quote chinta89 16-7-2019 10:13 AM
mat salleh mata biru yg sibuk tepi jln minta duit tu, jgn dilupa!
Quote fushimi 16-7-2019 01:04 PM
senangnya orang luar boleh cari makan kat malaysia

orang malaysia kalau nak cari makan kat negara luar bukan senang

patutnya dah kerajaan jangan bagi muka kat pendatang

ni hulur sikit terus senyap bisu
Quote ifanonline 16-7-2019 04:29 PM
dah org melayu taknak jadi spiderman...bangla la jadi spiderman...

Lihat semua komen(21)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.361336s Gzip On
To Top