Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Aliff Syukri Dimaki Sebab Naik Gajah, Wardina Saffiyah Pun Ikut Marah

15-7-2019 11:36 AM|Oleh: Saiful| Komen: 49

Foto: IG

"Jangan naik gajah!J angan naik gajah! Jangan naik gajah ketika pergi bercuti."

Dah berjuta kali rasanya pesanan ini disebarkan di kalangan masyarakat sebagai cara untuk membanteras perlakuan kejam dan penderaan terhadap haiwan.

Tapi, dengan selambanya Datuk Seri Aliff Syukri memuat naik gambar dirinya di atas gajah semasa bercuti di Thailand baru-baru ini.



Apa lagi ,memang kena makilah bertubi-tubi.

Ramai pengikutnya meminta agar Aliff tidak menaiki haiwan tersebut lagi selepas ini.



Ada juga yang maki terus.

"Ramai orang ada duit tapi tak ada otak!"



Pelakon Wardina Safiyyah juga ada meninggalkan komen meluahkan perasaan marah dan tidak puas hati.


Bagaimanapun, penyanyi lagu Bobo Di Mana ini membalas semua komen dengan cara baik.

Mungkin sengaja cari fasal dan kontroversi. Biasalah nak kekal relevan, kadang-kadang memang kena buat perkara bodoh. Tak begitu? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 49
Komen

Previous : Campak Tanjak Atas Lantai, Nabil Ahmad Jatuhkan Maruah Melayu!

Next       : Sekejap Je Sedih, Aliff Aziz Dah Keluar Berseronok Dengan Teman Wanita Baru?

Komen Terbaru

Quote Bersotong 17-7-2019 01:27 AM
ALDRIN replied at 15-7-2019 06:59 AM
Pg Chiangmai tengok gajah2 sana main bola best wooo...hilang stress...tapi bila gajah berlari sana s ...

sherry al padat kot

Lain-lain Komen

Quote armin 15-7-2019 11:54 AM
Ok yg ni sebab dia memang tak tau ke atau mintak maki tak boleh nak agak. Sbb dia selalu sengaja buat benda bodoh mintak dimaki
Quote meow_tompok 15-7-2019 12:07 PM
dia ni bizness sibuk branding diri dgn anak2, dari bizness tu sendiri

Quote PuanAbby 15-7-2019 12:09 PM
Dia tak aware je tu. Bukan dia nk mengundang maki sgt pun
Quote haruslah 15-7-2019 12:13 PM
hmmm benda2 ni kadang x semua orang tau

awareness

Quote fushimi 15-7-2019 01:08 PM
tak boleh naik ke gajah

aku dah banyak kali naik gajah kalau gi siam nung
Quote orkidorkido 15-7-2019 01:16 PM
Tak digalakkan dan sekarang ramai yang tak suka kerana ibarat mendera gajah   ..
Quote talapia 15-7-2019 01:27 PM
ler.. Dodi pon dia tak reti jaga... Dia bukan animal rescuer ke.. animal lover sangat pon... manela dia perasan n tau pon pasal kempen2 jangan naik gajah ni. Aku umat marhaen pon.. kalau berpeluang naik gajah.. ye nak jugak.. Dah itu jadi local attraction kat Thailand.. kita melancong mestila nak cuba.
Quote sleepandream 15-7-2019 01:30 PM
iols mengaku iols penah naik gajah masa pegi hatyai dulu..
lepastu dulu2 iols penah tengok circus depan mata..
iols insaf yach... lepasni iols taknak support benda2 gini
Quote rykall 15-7-2019 01:31 PM
ada tertengok youtube dia pergi holiday naik Air Asia...pergh tak sanggup aku habiskan tengok...memanjang berlagak tak habis2, tunjuk kasut, tunjuk beg, rasa macam menongkat langit betul...
Quote VitchyPinkVitch 15-7-2019 01:34 PM
Toklip ni mana la tau. Dia tau berbisnes aja. So pasni jgn buat lg ye tok.
Quote boojaat 15-7-2019 01:35 PM
I pun x brp aware xboleh naik gajah
Quote aderaderker 15-7-2019 01:36 PM
fushimi replied at 15-7-2019 01:08 PM
tak boleh naik ke gajah

aku dah banyak kali naik gajah kalau gi siam nung

Gajah kat sana kena pukul and kena dera dek owner dia (either semasa training or bila gajah tu disuruh buat some act).
Itu antaranya la.

And tulang belakang gajah tidak diciptakan untuk carry barang/orang.
Quote namieamuro 15-7-2019 01:40 PM
kt sini tak brp meluas kempen psl knp tak bole naik gajah..tak sume alert dan tau proses nk jinakkan gajah tu smpi bole jd mcm tu..same jugak mcm aktiviti persembahan yg gunekan binatang mcm sarkas tu sume..

toklep maybe tak alert atau dh alert sgaje buat? sbb heols sejenis suke gaduh dgn netizen kan lps tu bini stress
Quote keys 15-7-2019 01:53 PM
Tang hal ini aku setuju dgn Wardina. Elok disekolahkan orang yang tak peka begini. Kurang peka isu semasa tu yang boleh bangga panjat gajah yang seksa didera. Ingatkan dah kurang la tengin mamat ni
Quote kucingitam 15-7-2019 02:40 PM
dia nak heran apa...spenda pun blh tunjuk, kebodohan apetah lagi..
Quote Asdan 15-7-2019 02:41 PM

naik aja, ramai lagi lebih kejam bunuh & makan haiwan (ikan ayam lembu dll),
Quote ALDRIN 15-7-2019 02:59 PM
Pg Chiangmai tengok gajah2 sana main bola best wooo...hilang stress...tapi bila gajah berlari sana sini bergegar tanah ingat gempa ke hapa...
Quote kaklong32 15-7-2019 03:03 PM
ALDRIN replied at 15-7-2019 02:59 PM
Pg Chiangmai tengok gajah2 sana main bola best wooo...hilang stress...tapi bila gajah berlari sana s ...

ai pon last year g tgk gajah kat chiang mai jugak hehe
comel theyols main bola la, melukis la. sempat tengok gajah berak lagi haha
Quote ALDRIN 15-7-2019 03:07 PM
kaklong32 replied at 15-7-2019 03:03 PM
ai pon last year g tgk gajah kat chiang mai jugak hehe
comel theyols main bola la, melukis la. se ...

Chuols ada tengok tak Gajah2 tu joget2 pegang payung dah mcm joget ketipang payung tu?? Iols ingat iols terminum ketum ke..mana tak nyer...nengok bapak gajah gedabak2 joget2 pegang payung...comel laaa

Lihat semua komen(49)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.115961s Gzip On
To Top