Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Campak Tanjak Atas Lantai, Nabil Ahmad Jatuhkan Maruah Melayu!

15-7-2019 10:44 AM|Oleh: Saiful| Komen: 39

Foto: IG

Sesuka hati saja campak tanjak! Perbuatan Nabil Ahmad di pentas Muzikal Lawak Superstar (MLS) baru-baru ini, telah menimbulkan kemarahan ramai pihak.

Perlakuan ini jelas membawa erti menjatuhkan maruah bangsa Melayu kerana tanjak merupakan pemakaian yang teratas dalam adat Melayu.



Balai Adat Tok Cindai yang mewakili seluruh pengamal dan pendiri budaya bangsa bertindak menegur serta menuntut pelawak dan pengacara ini untuk melakukan permohonan maaf.


Susulan itu, Nabil telah memuat naik sebuah video pendek di akaun Instagramnya.




Katanya, dia tidak berniat pun nak memperlekehkan adat pemakaian busana Melayu.

Dah banyak kali juga Nabil buat kesalahan dalam mengacara. Harap lepas ni sebelum naik ke pentas buatlah sedikit research kan? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 39
Komen

Previous : "Saya Dah Jadi Ibu!"- Juliana Evans Kongsi Gambar Anak

Next       : Aliff Syukri Dimaki Sebab Naik Gajah, Wardina Saffiyah Pun Ikut Marah

Komen Terbaru

Quote tembikai_limau 17-7-2019 11:42 AM
johnazizul replied at 15-7-2019 11:39 AM
Menyampah persatuan macam ni. Adat tu ciptaan manusia. Apa kuasa sehelai kain atas kepala ada? Pastu ...

tak ada sape rasa pelik, kau je yang memandai2 ckp pelik.takat pakai kain pelikat pergi jumaat apa yg pelik.

Lain-lain Komen

Quote annadonna 15-7-2019 11:02 AM
Eleh si nabil ni. Tu ajelah buat lawak bodoh lepas tu minta maaf.  Level itu ajelah korang.  Sampah
Quote Boomibulat 15-7-2019 11:32 AM
Sentap lebih
Quote johnazizul 15-7-2019 11:39 AM
Menyampah persatuan macam ni. Adat tu ciptaan manusia. Apa kuasa sehelai kain atas kepala ada? Pastu kalau pi solat jumaat, tak pakai baju melayu, pakai kain pelikat, tu macam pelik sangat. Pakaian saja la... bukan ada apa pun
Quote hyie 15-7-2019 11:48 AM
johnazizul replied at 15-7-2019 11:39 AM
Menyampah persatuan macam ni. Adat tu ciptaan manusia. Apa kuasa sehelai kain atas kepala ada? Pastu ...

itu semua adat ketuanan melayu sis...kalau tak ikut boleh terpesong akidah dibuatnya..ermmm
Quote electricopop 15-7-2019 12:05 PM
Amendeeeee... bosan lah lawak x sensitive mcm ni...
Quote PuanAbby 15-7-2019 12:11 PM
Ingatkan takda orang tgk rancangan ni. So ada la pulak yang perasan perbuatan hj bil
Quote mizruncing 15-7-2019 12:27 PM
yg astro pn gigih nk suh dorg pkai mcm tu dh knp. dah tau pengacara kesygn tu tak behave mane kan.yg nabila tu pkai baju tradisi ketat terjojol tu takde plak nk kecam. nama pn tema HUTAN kan. mcm2 pakaian blh pakai ngn tema tu. juri pn elok je pkai bju tema tu. dgn si ND gigih pkai topi ala2 polis tu
Quote Aunty_Acid 15-7-2019 12:47 PM
dgn tok adat tau takut smpi minta maap
ms dia mengata dan menyindir org yang tak usik dia langsung tu xde pulok mu nak minta maap

kalau nak tau tahap kesombongan kita
tgk bila kita dgn org kaya, ternama bagaimana layanan kita dan bagaimana plk layanan kita pd marhean
itulah kita
Quote unguaurora 15-7-2019 12:50 PM
Melayu sgt la over
Quote Lavender_Violet 15-7-2019 01:02 PM
Rancangan apa MLS ni????
Bila start? Saluran apa? Hari apa?Pukul berapa?
Konsep macam Maharaja Lawak jugak ke?
Quote sleepandream 15-7-2019 01:22 PM
so maruah melayu ada pada tanjak kah? hello.... lainla dia campak makanan atau barang suci macam quran ka bible ka... ini mentaliti sejenis tmj jugak letak darjat/maruah pada pakaian? choyyyyy
Quote fushimi 15-7-2019 01:26 PM
ehhh nabil baik ko bersara je

ko tak best tak lawak mengacara pun hauk

Quote SWORKS27 15-7-2019 02:18 PM
halamakk...tanjak aje punnn....nak sesentap lelebey ah pulaks puak2 tu...eh..pigidaaaa
Quote cikatilia 15-7-2019 02:27 PM
nabil tu mesti akan buat benda2 bodo lagi lepas ni

dan lagi dan lagi dan lagi
selagi dia kuo tv
Quote Count_Romanov 15-7-2019 02:29 PM
1st, melayu cpt sentap.
2nd, retis semua dungu
3rd, dedua mlayu..
4th, sentap & dungu..
Quote Zazashar 15-7-2019 02:39 PM
Dia ni tak habis2 la, perangai tu boleh tak elok2 ckit
Quote MadameOnion 15-7-2019 02:41 PM
kecoh la adat bagai..last2 melayu jugak jadi bohsia dan bohjan
Quote dua_chzy 15-7-2019 02:59 PM
Berhala baru ke tanjak tu?
Quote kroit92 15-7-2019 03:15 PM
harap Nabil ni senonoh la sikit perangai bila mengacara

bukan sekali, dah berkali-kali jadi.
buat lawak tak kena tempat, tak sensitif, selit lawak lucah

buat salah, minta maaf. buat lagi, minta maaf lagi, lagi dan lagi
dulu ye la orang kata baru belajar, takpe
ni dah jadi senior artis, mengacara dah macam2 event,
tapi professional? jauh sekali
nak kata perangai budak2, dah beranak pinak

tanak dengar nasihat takpe
tapi ingat, awak tu orang keluar kat tv
penontonnya, ada budak2
buat perangai tak senonoh, budak2 tengok, tiru
awak la punca. lagi2 lawak lucah,
daripada budak2 tau, terus tau

Lihat semua komen(39)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.126579s Gzip On
To Top