Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Ngeri! Ustaz Ebit Lew Kemalangan Ketika Melawat Aliff Aziz Di Singapura

14-7-2019 09:49 AM| Komen: 20

Ustaz Ebit Lew terlibat dalam kemalangan ketika dalam perjalanan pulang dari Pasir Gudang menuju ke Kuala Lumpur semalam. Berita itu dimaklumkan sendiri olehnya menerusi kemas kini terbaru di akaun Instagram.


Ustaz menganggap kejadian itu sebagai ujian Tuhan, Dia juga turut menceritakan detik cemas sewaktu kemalangan berlaku.

"Dah 3 hari tak balik kemalangan 3 pagi ini. Tadi dari balik ceramah Masjid Poli Pasir Gudang ke kl. Saya bertiga. Ada kereta masuk ke kanan tiba-tiba himpit kereta saya. Tak ada kereta lain di highway. Saya cuba elak sampai hampir kena divider kanan. Dua-dua hampir terbalik. Saya tercampak ke depan."

Tercampak Ke Depan & Terhantuk Kuat, Sempat Mengucap

"Sempat mengucap. Terhentak kuat juga. Sakit badan dengan hidung. Ada kereta berhenti sekejap semua terus jalan. Tiba saya pandang mana kereta satu lagi. Cari dekat belakang. Kereta tu terbalik."
 

"Kita dah bawa bertenang elok tiba-tiba orang mengantuk atau leka langgar kita. Allahu. Itu namanya takdir Allah. Syukur semuanya selamat Disebalik musibah hari ini ada rahmat Allah menanti. Kasih sayang Allah. Staf plus dan towing semua kenal. Bergambar-gambar kami."

Rata-rata pengikutnya mengucapkan rasa syukur kerana pendakwah itu terselamat dan tidak mengalami sebarang kecederaan teruk.



Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 20
Komen

Previous : Bercerita Mengenai Pengalaman Hidup, King Coco Dijemput Beri Ceramah Di Universiti Di Turki

Next       : "Saya Dah Jadi Ibu!"- Juliana Evans Kongsi Gambar Anak

Komen Terbaru

Quote Modngengade 24-7-2019 03:25 PM
famri7 replied at 14-7-2019 10:03 AM
Dramatiknya sis....kepala melekat tak dkt sejadah.

Awas sister....jgn sister pulak cash di serambi mekoh dek komen mcm kimk ini

Lain-lain Komen

Quote shernazz 14-7-2019 09:52 AM
Hampuk sket org yang microsleep tu..
Dah tau ngantok xnak brenti kat rnr...
Quote famri7 14-7-2019 10:03 AM
Dramatiknya sis....kepala melekat tak dkt sejadah.
Quote Xim 14-7-2019 10:09 AM
famri7 replied at 14-7-2019 10:03 AM
Dramatiknya sis....kepala melekat tak dkt sejadah.

Itu sis yat saje yg dpt hidayah cara gitu okeh . Hihihuhi
Quote batmana 14-7-2019 10:36 AM
knapa perlu pi uma celebriti tu? dia OKU ke tkleh jln?
aku rasa, patut artis tu sndiri pi jupe ebit, bukan ebit pi ngunjung dia

ramai lagi org susah nk jupe ustaz ni..
Quote EvieWanKenobi 14-7-2019 11:00 AM
what a co-incidence.. setiap yang terkait dengan Aliff Aziz
akan malang..
Quote LadyCarefree 14-7-2019 11:40 AM
Tajuk menipu!

Apsal setard xpkai seatbelt?
Quote syadq 14-7-2019 11:56 AM
Takde kereta lain di highway tapi masih memandu di lorong kanan?
Quote edee_91 14-7-2019 12:23 PM
famri7 replied at 14-7-2019 10:03 AM
Dramatiknya sis....kepala melekat tak dkt sejadah.

It has been years. Sampai ke sekarang komen kau masih menyengat.
Quote makneng 14-7-2019 01:52 PM
Erm.. Erm...
Quote nura19 14-7-2019 02:13 PM
Syukur ustaz x cedera
Quote dineo 14-7-2019 03:59 PM
ni bukan first time dia accident , byk kali dah
Quote Maideen. 14-7-2019 06:33 PM
famri7 replied at 14-7-2019 10:03 AM
Dramatiknya sis....kepala melekat tak dkt sejadah.

Hahahahaha.........berdosa kutok Ostad Albert Liew macam tu.
Quote famri7 14-7-2019 06:39 PM
Sorry la cyst..kalau tiada socmed ko rasa ustad ni ada dramatik dan acah2 mendekati artis.?
Quote Orix 14-7-2019 09:58 PM
famri7 replied at 14-7-2019 10:03 AM
Dramatiknya sis....kepala melekat tak dkt sejadah.

hahahahahaha ko kan.. adoi la mengekek iols
Quote syaz_lina 14-7-2019 10:02 PM
Apa yg ngerinya..tajuk tak agak2 drama
Quote makita 15-7-2019 11:52 AM
famri7 replied at 14-7-2019 10:03 AM
Dramatiknya sis....kepala melekat tak dkt sejadah.

pipi melekat kat dashboard je sis...
anyway...sempat lg ada sesi fotografi di waktu2 kecemasan.
Quote MarryPottet 24-7-2019 02:55 PM
Edited by MarryPottet at 24-7-2019 02:57 PM
dineo replied at 14-7-2019 03:59 PM
ni bukan first time dia accident , byk kali dah


Dulu pernah dengar 1 ceramah dia. Dia selit cerita cemana dia bermula dlm bidang kursus kerohanian. 1 day ada sorang makcik yg pakai sempoi terlanggar kreta dia. Bila dah settle kes eksiden tu acik bagi card suruh dia datang opis utk bincang pasal nak offer dia utk buat kursus  kat staff dia. Rupanya acik tu staff berpangkat besar kat petronas klcc sana. Pastu dlm ceramah dia selit joke kata lepas pada tu dia doa hari2 ada orang langgar kreta dia. Aku masa dengar tu terdetik jugak dlm hati kata lahai ustaz ni. Kata2 tu kan doa walau dlm bentuk gurauan sekalipun. Dan memang lepas pada tu selalu keluar news dia eksiden.
Quote dineo 24-7-2019 03:16 PM
MarryPottet replied at 24-7-2019 02:55 PM
Dulu pernah dengar 1 ceramah dia. Dia selit cerita cemana dia bermula dlm bidang kursus kerohani ...

itula dia x niat , tapi dH terlajak ckp kot
Quote Modngengade 24-7-2019 03:22 PM
ngeri tak celah mana sister?  pprt sgt tajuk!

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.123540s Gzip On
To Top