Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Isteriku Belajar Masuk Dapur" - Kisah 'Seram Sedih' Seorang Suami

15-7-2019 09:39 AM|Oleh: HakirRahman| Komen: 33

Kata orang, cara paling mudah untuk menawan hati suami adalah melalui perutnya. Beruntunglah si suami sekiranya isteri pandai memasak. 

Tetapi, apa akan terjadi apabila isteri langsung tidak pandai masak, tetapi berusaha memasak untuk suami? Maka, terjadilah sebuah kisah seram sedih. 

Diterbitkan laman Malaysia Viral Story, kisah seram sedih ini berkisarkan seorang suami yang sangat penyabar melayan isterinya yang baharu sahaja belajar membuat kek dan kuih-muih khusus untuk suami tercinta. 



Wanita yang tidak pandai memasak jangan tersinggung! 



Sebenarnya, rupa kek chiffon ikut resipi cantik sungguh...


Tapi hasilnya....


Cubaan kali kedua...


Cubaan kali ketiga...

Isterinya masih tidak berpuas hati...terus mencuba!


Mahu buat kuih Perancis pula!


Si suami tak sabar menunggu.


Tetapi, malangnya...


Diberi bunga lawang? 


Terpaksa ditelan kerana sayangkan isteri...


Berselera tak agaknya si suami?
Rupanya tak ubah seperti...


Pernah dengar roti coli hangus? 


Bukan sahaja kuih terbakar, duit pun terbakar! 



Kek Pikachu terkena renjatan elektrik! 


Roti senyum pun muntah kuning...

Akhirnya selepas berusaha keras, si isteri mula membuat kek Elmo untuk suami.


Mahu ditolak masakan isteri, mahu dimakan tak sanggup rasanya...



Akhirnya, suami tak sampai hati lagi mahu isteri buat kerja rumah lain. Berehatlah ya sayang....


Buat isteri dan suami, yang penting adalah usaha bukan hasilnya sangat. Teruskan usaha! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
3
Bosan
1
Komen: 33
Komen

Previous : Anak Orang Miskin Yang Belajar Tinggi Susah Dapat Kerja

Next       : Tanda Lahir Seluruh Muka, Lihat Ibu Bapa Kreatif Ini Sambut Hari Jadi Anak Mereka

Komen Terbaru

Quote ohnoLia 15-9-2019 01:58 PM
Tak percayalah ai. Ni rekaan aje ni

Lain-lain Komen

Quote glump 15-7-2019 09:52 AM
Pi belajar baking for idiot ke basic baking 101 ....MCM cara guna ketuhar pun tak pandai ayooo.what a story
Quote ninjago 15-7-2019 10:01 AM
hahahahahhahahahhahahahahhh.. semangat bini dia tu wajib dipuji
Quote nefnefnef 15-7-2019 10:21 AM
Hehehehe.. OK ini kelakar. Bertabah la suami
Quote prettyuglybabe 15-7-2019 10:24 AM
jangan gambar cedok tenet je sudah..
macam ada bau hasanah sikit-sikit..
Quote MayaDelaRosa 15-7-2019 10:24 AM
Gelakkk weii...Adoi.....Lawak tgk mata juling elmo..{:laugh
Quote paz 15-7-2019 10:34 AM
Gambar tu betul ke?

Macam susah nak percaya plak.
Quote ainashiqa 15-7-2019 11:04 AM
Lawak wei...tp rasanya tu bkn gambar real tu. Tp serius mmg kelakar
Quote matchstick 15-7-2019 11:12 AM
Wpun mcm ada bau hasanah, tp penceritaan nya kelako.. Aku tumpang gelak je lah
Quote palmolive 15-7-2019 12:23 PM
mcm drama pukul 7 jek
Quote Artemesiaa 15-7-2019 12:40 PM
Kalau dia ada minat tapi kurang kemahiran elok sarankan dia masuk kelas buat kek dan biskut supaya dia boleh bekajar teknik sebenar untuk membuatnya
Quote chinta89 15-7-2019 12:44 PM
isterinya, tolong hentikan pembakaran duit. please pegi kelas dan belajar.

org lain tgk youtube dh blh pandai, sb deols ada kemahiran semulajadi dan jgk mungkin sb bnasib baik.

utk yg langsung x pandai ni, tlg la jgn sekadar tgk video2 gtuh je.

belajar ape2 pun kena ada 'guru' , x boleh main suka hati je nk taruk itu ini even u ikut sukatan sekalipun. sb kdg2 ada ilmu/tips lain yg kena ikut tp x dinyatakan dlm videoa masakan.


dlm thread ni dlu ada sorg porumer nk masak ayam masak merah. tp x menjadi even ikut step mcm video, dah tanya kawan2 jgk rasanya tp dia mengeluh sb byk kali dia masak, tetap x menjadi mcm yg kat kedai. bila diberi tips oleh porumer lain, dia x berapa faham. (Ni skdr cth, kisah sebenar dia nk masak Ayam Masak Merah tu iols lupa ape yg dia x faham, step mana yg dia x reti ikut jadi iols olah spt di bawah).

Cth, porumer A bagi tips : tumis bawang sampai garing dan naik bau.

dia tanya 'naik bau' tu mcmne?

porumer B bagi tips: kecilkan api dan tunggu pecah minyak.

pun dia x sure pecah myk tu ape? mcmna rupa bila pecah myk?

Porumer C bagi tips : ayam tu goreng separuh masak dlu sblm masukkan dlm tumis.

ok lps tu kalau dia tanya, separuh masak tu mcmne?

ape u rse utk org yg zero memasak tiba2 nk memasak tanpa ilmu dan tanpa seorang GURU sb pembimbing?

sori ya iols bukan runtuhkan semangat sesiapa but kite kena ada step yg btl jika nk buat sesuatu, bukan skdr masakan sahaja. Kalau tak ada step, perancangan, maka... duit, masa, tenaga adalah sia2.


nmpk tak beza sekadar tgk video, sekadar dgr tips, sekadar baca tips, tp jika belajar depan2 ngn org yg arif, kta akan dpt bezakan semua ni?

Sekian.



Quote vasepecah 15-7-2019 12:54 PM
hahahahahah apa salah ku
Quote crazybeach 15-7-2019 01:58 PM
horror nya hasil baking. tak pandai setting api ke? segala mala kek semua hangus jah. tak jenguk2 ke in between masa membakar tuh then cucuk2 sikit tengok isi dalam dia melekat ke idok
Quote cikatilia 15-7-2019 02:38 PM
mmg ada org tak reti baking

aku buat  puding roti sampai skang aku xnak buat
keras kematu
aku xtahu apa salah aku..
end up nak puding roti aku makan aje umah org / beli

kalau kat umah sendiri org lain buat.
Quote bungarose 15-7-2019 04:58 PM
Lawak gilerr weiiihhh
Quote aderaderker 15-7-2019 06:40 PM
Aim high sangat bini dia ni.

Try wat cekodok dulu lepas ke tak.
Kalau sedap, gebu tu baru proceed ke next step.
Quote RatuDunia94 15-7-2019 08:36 PM
Sah2 cite hasanah gambar cedok kat tenet.. tgok gambar dinding dapur beza2 pon dah tau..
Quote CiliPadiSedap 15-7-2019 11:06 PM
prettyuglybabe: jangan gambar cedok tenet je sudah..macam ada bau hasanah sikit-sikit..

Hasanah ni click gambar boleh forensic it.. kebanyakan gambar kek buruk tu ada kesan cap jari sis vokuru.. mngkin ia hasil air tangan sis vokuru..
Quote salmon-suki 16-7-2019 02:32 AM
Edited by salmon-suki at 16-7-2019 02:34 AM

Ni bkn ke last year pny?byk y dia post psl bini dia masak tp x jd...tp aiolzs rasa mcm dia sekadar bt citer jah..sbb gmbr2 baking failed ni byk berteraburan org bt video etc...maybe dpt idea drpd tuh?

Lihat semua komen(33)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Google play
     Twitter
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.086881s Gzip On
    To Top