Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Firdaus Wong Fail Saman Fitnah RM2 Juta Terhadap Siti Kasim

12-7-2019 01:20 PM Komen: 109
Foto: Projek MM/FB Firdaus

Firdaus Wong Wai Hung menerusi hantaran Facebooknya memaklumkan akan menyaman peguam dan aktivis sosial kontroversi, Siti Zabedah Kasim atau Siti Kasim hari ini.


Foto: FB Firdaus

"Atas nasihat peguam, saman fitnah RM2 juta difailkan terhadap Puan Siti Zabedah Kasim atas kenyataannya di Facebook yang berbaur fitnah terhadap saya," tulisnya.


Loading FB Post...

Menurut pendakwah Islam itu, ia merupakan saman kedua selepas Arunakiri Nathan yang memfitnahnya sebelum ini.

Bulan lalu, Firdaus dan Siti Kasim dilihat berbalas komen mengenai debat antara mereka
 di FB masing-masing selepas peguam itu mencabarnya menerusi ruangan komen dalam hantaran Firdaus mengenai berita yang diterbitkan National Evangelical Christian Fellowship of Malaysia (NEFC) mengenai misi pertubuhan itu terhadap masyarakat Orang Asli.


Foto: FB Firdaus

Foto: FB Firdaus

Tegasnya, sudah sampai masa individu yang bercakap dan berbuat sesuka hati dibalas balik dengan tindakan undang-undang.

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 109
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote clarizsa 15-7-2019 02:49 AM
Adakah mualaf ni spesis tunggang agama
Tak fahamlah i

Oklah malas peduli

Lain-lain Komen

Quote LadyCarefree 12-7-2019 01:27 PM
Iols #teamsitikasim hahahhaa sbab iols nyampah orng tunggang ugama berlagak gudgud dia je betol
Quote sarah82 12-7-2019 02:42 PM
Team Firdaus Wong.. Sebab meluat acah2 hebat bila ajak berdebat dan kecut. {:hero
Quote bezita60 12-7-2019 02:47 PM
#firdauswong

Dah lama menyampah tgk minah yg suka bercakap pakai lutut ni. Kerek lebih..
Quote sitilu 12-7-2019 02:48 PM
sarah82 replied at 12-7-2019 02:42 PM
Team Firdaus Wong.. Sebab meluat acah2 hebat bila ajak berdebat dan kecut. {:hero

tak kisah la kau team mana, pi kemas semak belakang rumah tu dulu pi


Quote sarah82 12-7-2019 02:49 PM
sitilu replied at 12-7-2019 02:48 PM
tak kisah la kau team mana, pi kemas semak belakang rumah tu dulu pi

Whatever lava sengkek.. Janji ang bahagia sudah..
Oh.. Stalker rupanya
Quote lipans 12-7-2019 02:49 PM
Nanti dia nak Firdaus sendiri yang hantar surat saman. Kalau tak dia taknak terima.
Quote sitilu 12-7-2019 02:51 PM
sarah82 replied at 12-7-2019 02:49 PM
Whatever lava sengkek.. Janji ang bahagia sudah..
Oh.. Stalker rupanya

la, orang nasihat pun nak marah

kalau belakang rumah kau bersih, kau jugak yg happy

bodoh arr kau ni


Quote sarah82 12-7-2019 02:56 PM
sitilu replied at 12-7-2019 02:51 PM
la, orang nasihat pun nak marah

kalau belakang rumah kau bersih, kau jugak yg happy

Hi stalker tak bekerja ka? Harap kupon marrybrown free utk belanja awek lagi ker? Check betul2 karang expired pulak.. Malu 2nd time kat kaunter marrybrown..

Quote sitilu 12-7-2019 02:59 PM
sarah82 replied at 12-7-2019 02:56 PM
Hi stalker tak bekerja ka? Harap kupon marrybrown free utk belanja awek lagi ker? Check betul2 kar ...

tak habis2 kupon

dah terbukti bongok kena tipu dgn kapiak pun masih guna modal tu

cari modal lain la babi


Quote sarah82 12-7-2019 03:00 PM
sitilu replied at 12-7-2019 02:59 PM
tak habis2 kupon

dah terbukti bongok kena tipu dgn kapiak pun masih guna modal tu

Wow.. Tau marah ya.. Habis tu maki org yg x ada kaitan dgn ang pasal apa?
Best x kena hina mcm anjing kurap mcm mana ang suka hina org lain?
Quote sitilu 12-7-2019 03:02 PM
sarah82 replied at 12-7-2019 03:00 PM
Wow.. Tau marah ya.. Habis tu maki org yg x ada kaitan dgn ang pasal apa?
Best x kena hina mcm a ...

tak da nak marah nya

cuma happy pompuan kampung cam kau senang2 kena tipu n dibodoh2kan oleh geng kapiak

bahahaha

tolol keturunan kau ni


Quote sarah82 12-7-2019 03:03 PM
sitilu replied at 12-7-2019 03:02 PM
tak da nak marah nya

cuma happy pompuan kampung cam kau senang2 kena tipu n dibodoh2kan oleh ge ...

Ok la juga.. Tolol sekurangnya keturunan aku x sebangsat mcm keturunan ang sampai nak makan pun terpaksa guna kopun..
Quote sitilu 12-7-2019 03:04 PM
sarah82 replied at 12-7-2019 03:03 PM
Ok la juga.. Tolol sekurangnya keturunan aku x sebangsat mcm keturunan ang sampai nak makan pun te ...

babi bodoh kau ni

keturunan kau semua bongok tolol senang2 kapiak tipu


Quote sarah82 12-7-2019 03:07 PM
sitilu replied at 12-7-2019 03:04 PM
babi bodoh kau ni

keturunan kau semua bongok tolol senang2 kapiak tipu

Wow.. Mcm mana Best tak aku maki seluruh keturunan ang bangsat?

Quote sitilu 12-7-2019 03:09 PM
sarah82 replied at 12-7-2019 03:07 PM
Wow.. Mcm mana Best tak aku maki seluruh keturunan ang bangsat?

mak kau mesti bodoh cambabi lahirkan bodoh cam kau senang2 kena tipu dgn geng kapiak


Quote sarah82 12-7-2019 03:17 PM
sitilu replied at 12-7-2019 03:09 PM
mak kau mesti bodoh cambabi lahirkan bodoh cam kau senang2 kena tipu dgn geng kapiak

Wow...koyak.. Ang yg mula main keturunan aku.. Dah kena balik bangsat dgn aku..koyak terus mental.

Hahahaha.. Lava.. Lava.. Once ang keturunan bangsat.. Sebanyak mana pun ang maki keturunan aku.. Ang tetap berketurunan bangsat.

Sebab tu setiap org yg berbeza pendapat dgn ang.. Ang hanya mampu maki org lain tanpa memberikan hujah yg berilmiah.. Iq setakat 50 ja ang..
Quote KIM.K 12-7-2019 03:17 PM
Team ulama

Aku mau ulama yang agresif, kedepan, berani dan intelektual macam ni
Quote sitilu 12-7-2019 03:19 PM
sarah82 replied at 12-7-2019 03:17 PM
Wow...koyak.. Ang yg mula main keturunan aku.. Dah kena balik bangsat dgn aku..koyak terus mental. ...

mak kau mesti main dgn kapiak lahirkan kau tu sebab kau senang2 kena bodoh dgn kapiak

tolol punya andartu tak laku rumah semak cam kandang babi

mak kau tak ajar kemas rumah ke???




Quote sarah82 12-7-2019 03:20 PM
sitilu replied at 12-7-2019 03:19 PM
mak kau mesti main dgn kapiak lahirkan kau tu sebab kau senang2 kena bodoh dgn kapiak

tolol pun ...

Wow.. Ada org mental koyak bila kena ayat BERKETURUNAN BANGSAT.. Wow..

Arios LAVA yg sengkek harap KUPON MARRYBROWN FREE DAN EXPIRED utk belanja AWEK sendiri.

Lihat semua komen(109)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091893s Gzip On
To Top