Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Macam Orang Kristian! Majlis Nikah Adik Ipar Ummi Nazeera Dikritik

10-7-2019 12:03 PM|Oleh: Saiful| Komen: 191

Foto: IG

Baru-baru ini, Ummi Nazeera ada berkongsi gambar perkahwinan adik iparnya, Ain Khani.

Ramai yang mempersoalkan tema majlis pernikahan yang didakwa meniru agama Kristian.



Terkilan dengan tuduhan dilemparkan, Ummi menyatakan Ain mengimpikan perkahwinan yang ringkas dan inilah hasilnya.

"Come on la Malaysians. Nonsense sgt. And ini nikah belakang rumah je kot."



Malah, Diana Danielle juga ada meninggalkan komen menyatakan dia kecewa dengan masyarakat negara ini yang berfikiran sempit.


Tak kira apa pun, memang susah nak puaskan hati semua orang kan? Jadi, abaikan jelah mulut jahat selagi ianya tidak menyalahi hukum agama. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 191
Komen

Previous : Terjawab Sudah, Fizo Omar Ceraikan Mawar Dengan Talak Satu

Next       : Sufian Suhaimi Dah Ada Pengganti Elfira Loy? Hawa Rizwana Nafikannya

Komen Terbaru

Quote d_anne04 16-7-2019 04:13 PM
ingat nikah kat gereja dan depan paderi...sabor je la..
setuju dengan komen diana danielle..netizen yang komen tu berfikiran sempit


Lain-lain Komen

Quote RatuDunia94 10-7-2019 12:44 PM
Tang mana yg christiannya?
Quote Acikgomen 10-7-2019 12:46 PM
Adik chuols bukan retis. Sapa soh chuols tayang kat ig sangat
Mendapat lah dekkkk
Macam lah chuols taktau pemikiran meleis ni caner
Quote cm_matjawasp 10-7-2019 12:46 PM
Yang komplen tu habaq kat dia" bersanding , tepung tawar tu ikut adat apa,?habih mak/pak hangpa bersanding kira ikut adat hindu la"
Quote kecikgurl 10-7-2019 12:47 PM
sume pon xboleh..duk dlm hutan la korg
Quote prettyuglybabe 10-7-2019 12:47 PM
cuba tunjuk sikit sapa yang komen tu..
Quote hzln 10-7-2019 12:50 PM
Dah tu kalu nikoh konsep outdoor kena camana dekkk takmo dikata ikut kristian? Kena hampar tikar, semua org duk bersila? Sebab duk atas kusi tu rukun nikoh cara kristian? Tolol betul ummah sekarang ni...
Quote Fly_over 10-7-2019 12:51 PM
Br keluar gua ke yg ckp tu? Ke org2 tua yg sibuk nk main ig pastu komen kt ig retis mbebel mcm retis tu ank dia.
Quote qusairy 10-7-2019 01:05 PM
tang mana yg christiannya??? so kolot acik2 netizen kepam..

ramai dah buat konsep akad nikah mcm ni, yuna pun buatkan.
Quote helicornia 10-7-2019 01:08 PM
ok la gini.aku harap byk lagi majlis2 yg org buat dok atas kerusi sbb aku tk tahan bersila kt bawah krem kaki
Quote ira_229 10-7-2019 01:10 PM
Edited by ira_229 at 10-7-2019 01:12 PM

mcm nikah biasa saja buat outdoor...sempitnya pemikiran.....lainlah kalau nikah kat church..
Quote kiah_mai_pulak 10-7-2019 01:10 PM
Bodoh x leh nk ajar la sapa yg argue wedding ni. Tang mana yg mcm kristian ntah.. kosserrr
Quote sheqim 10-7-2019 01:11 PM
Bestnya ade blkg rumah cantik camni{:love
Quote mizzmimi 10-7-2019 01:12 PM
Kampongnyaa laa hai.. Skang ne ramai dah buat nikah style gini. Orang skang dah moden la. Outdoor senang tak payah nak kemas2 rumah. Takde kes orang melilau mencuri barang duit barang kemas bagai kalau buat kenduri kat rumah. Apoo
Quote nisako 10-7-2019 01:12 PM
ape yg kristiannye?   ok je tgk...........
Quote weezerfan 10-7-2019 01:14 PM
Nak lebih tepat mcm western style kot. Ikut suja lah. Bbnu skang kawen bagai nk rak.. Alih2 x sampai dua tiga taun meroyan letih jaga anak ngan laki goyang telor. Pastu cerai.. The end. Buang duit je kawen. Alih2 jd janda
Quote Atata 10-7-2019 01:17 PM
Lah adik ipar dia ke? Nampak org share2 pic tu. Tp rasa takut tgk pokok besar yg jadi backdrop tu. Uuuu mcm creepy
Quote binipopeye 10-7-2019 01:18 PM
tang mane kristian nyer tuh... elok jer duk cara tuh....

lopak pakai tudung stail kristian tuk majalah aritu xmo highlight plakkk.... dah tu asek promo tudung stail sarung benggali... elok ker tu dr segi aurat euuuw!!!  
Quote hatikudus 10-7-2019 01:19 PM
weezerfan replied at 10-7-2019 01:14 PM
Nak lebih tepat mcm western style kot. Ikut suja lah. Bbnu skang kawen bagai nk rak.. Alih2 x sampai ...

Win sangat statement ko dekk...hacik sukaaa
Quote fushimi 10-7-2019 01:20 PM
mesti yang cakap cam kistian tu level pprt

nak buat lawa lawa takde duit

pastu sibuk komen majlis orang

Lihat semua komen(191)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.075352s Gzip On
To Top