Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Fizo Seorang Yang Penyayang...Ruginya.." - Komen Yana Samsudin Ini Dihencap Warganet

11-7-2019 02:30 PM|Oleh: SakuraJo| Komen: 141

Berita perpisahan pelakon Fizo Omar dengan isterinya Mawar Abdul Karim menjadi bualan hangat netizen.

Ramai yang berasa kasihan dan terkilan dengan perceraian kedua figura itu yang dianggap sebagai pasangan ideal. 

Kali ini, menerusi satu posting di IG milik Fizo, pelakon Yana Samsudin turut menitipkan pesanan berbentuk motivasi buat rakan artis itu.


"Fizo seorang yang penyayang...ruginya..

"Tapi ini semua takdir Allah..be strong friend."



Nampaknya komen tersebut membuatkan sesetengah warganet berasa Yana tidak sensitif dan tidak sesuai membuat ucapan sedemikian.

Anda boleh baca seperti di bawah:



Pun begitu, Yana yang aktif di alam maya itu segera membalas komen negatif dan berkata dia tidak sesekali mendoakan yang tidak baik buat Fizo. 




Ia turut disambut dengan para pengikut Yana yang bersetuju dengan pendapat pelakon itu.



Hai, bagi ucapan semangat pun disalahtafsir. Apa pula pendapat korang? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 141
Komen

Previous : Yana Samsudin Kata Jangan Cium Mulut Anak - Eh! Macam Nasihat Artis Yang Itu Ke?

Next       : Mengaku Salah Guna Gambar Kahwin Bella Dally, Sheila Rusly Mohon Maaf..

Komen Terbaru

Quote RedScarf 17-7-2019 04:38 PM
iwansa replied at 11-7-2019 02:07 PM
puji mamat tu, pastu kata rugi.. dah ayat begitu, ko ingt org nk pk yg rugi tu jiran mawar ke?

i pun fikir yang sama. bila baca rasa mcm dia nak tujukan pada puan rose

Lain-lain Komen

Quote anarina 11-7-2019 01:43 PM
Byk je kes. Bukan isu laki bini. Isu pihak ketiga - in laws. Dugaan diorang camtu. Dugaan org lain psl duit la, curang ler. Masing2.
Quote laksmanabentan 11-7-2019 01:49 PM
anarina replied at 11-7-2019 01:43 PM
Byk je kes. Bukan isu laki bini. Isu pihak ketiga - in laws. Dugaan diorang camtu. Dugaan org lain p ...

betul2... orang yg lalui aja yg paham...
tak semua org nak perkahwinan berakhir dengan perceraian pun...
orang luar nampak luaran aja...
hanya mereka berdua yg tahu....
Quote chinta89 11-7-2019 01:57 PM
tak. mcm ni.

cara ko komen tu yana "ruginya" ape yg ko maksudkan rugi?

mcm seolah ko ckp Mawar tu yg rugi sb cerai ngn fizo. btw ko x pyh sibuk nk ambik tau semua mslh org yihhhh! jaga anak kau udah.

bak komen2 porumer kat thread sana, kita kenal dia as a fren, siap blnja makan minum kita blh ckp dia kawan yg baik, x kedekut ngn kawan2 asik belanja, tp bila di side bini, si suami kedekut namatey!

jgn nilai org tu ok ke tak ok ke. sb yg lbh tahu, bini dia, bukan kita as ibu, as adik beradik atau as kawan2! tak noted.
Quote mohdcrow 11-7-2019 02:04 PM
suddenly yana ni jadi setazah dah sekarang
Quote iwansa 11-7-2019 02:07 PM
puji mamat tu, pastu kata rugi.. dah ayat begitu, ko ingt org nk pk yg rugi tu jiran mawar ke?
Quote b00nzzk 11-7-2019 02:09 PM
Fitnah apanya? Nak ubah statement lerr tu
Quote chicmushroomkd 11-7-2019 02:09 PM
Hrm...kalo dia maksudnya ruginya satu rumahtangga, macam ayat pembelaan dia tu. maybe dia patut buat ayat, fizo penyayang mawar pun penyayang...ruginya...haa baru tak kena fitnah tak sensitip
Quote jane_hopper 11-7-2019 02:12 PM
Sibuk eh yana ni, dan2 cover balik phuii
Quote eyansss 11-7-2019 02:13 PM
ayat pertama puji fizo dan disusuli dengan ayat kedua - ruginya...  terang2 la ayat tu ko tuju kat mawar...

lain la kalau ayat pertama : pasangan yang penyayang...  ruginya...  then orang tau ko refer kepada perhubungan...

kita putar yanaaaa ~eh~ halim...
Quote makton 11-7-2019 02:15 PM
yana mmg bodo. tu je nak cakap

aku still takleh move on dgn stetmen dia repair gigi terus jadi mancung hidung.

dasar penipu.
Quote leftrani_kel 11-7-2019 02:26 PM
Kepoh nyer yana ni..baik ko Jaga laki ko ataupun anak ko..
Quote susukambingbest 11-7-2019 02:27 PM
anarina replied at 11-7-2019 01:43 PM
Byk je kes. Bukan isu laki bini. Isu pihak ketiga - in laws. Dugaan diorang camtu. Dugaan org lain p ...

Setuju. Tringat dlu ada trbaca kt mna entah, sorg peguam tulis, org ketiga dlm umahtgga yg trlerai bkn shja kkasih suami atau isteri ttp blh jd jg in law. Ada org jg sebut bermadu dgn mertua. Mertua llki dgn mnantu prempuan jrg ada msalah n menantu llaki dgn ibu mertua jg jrg ada msalah besar. Yg sllu brmasalah adlh ibu mertua dgn mnantu pompuan. Punca utama of couse cemburu n sntiasa nk dilebihkn
Quote kelam22 11-7-2019 02:31 PM
yana oh yana. damage is done.
Quote sonatalady 11-7-2019 02:36 PM
Sbb tu org kata..pikir dulu seblm berkata @ tulis apa2..
Terlajak perahu bole undur..terlajak tulis..dah kena kecam..
Quote EvieWanKenobi 11-7-2019 02:45 PM
biras dia lagi rugi..
Quote nipskacang 11-7-2019 02:50 PM
Eh mcm ko plak tido sebantal dgn fizo.  Elok ko jd wartawan gosip la klau nk bermulut longkang mcm ni
Quote ruby76 11-7-2019 02:54 PM
Perkataan "ruginya".. Kalau dibaca bersama ayat yg ditulis seolah merujuk kepada mawar. Harap lepas ni Yana ni  baca balik apa yg dikomen sebelum di post.
Quote adeqbun 11-7-2019 02:57 PM
fizo mgkin lelaki baik..mgkin anak yg baik..dan boleh jd abg yg baik pd adik2..
tp itu xmenjadikan die seorg suami dan ayah yg baik..so mawar je yg mengetahui semuanya
Quote kaseh80 11-7-2019 02:57 PM
Yana kalau kawin baru beberapa tahun dan ilmu
Pun tak cukup jgn lah PANDAI PANDAI NAK NASIHAT ORG

Lihat semua komen(141)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091029s Gzip On
To Top