Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Macam Mana Tok Kadi Nak Sebut" -PU Abu Didakwa Perli Nama Anak Terlampau Panjang?

9-7-2019 11:55 AM|Oleh: Saiful| Komen: 92

Sebelum ini bekas isteri Pencetus Ummah (PU) Abu Sufyan ada memuat naik gambar bayi mereka.

Kali ini PU Abu pun ada memuat naik gambar anaknya dengan kapsyen, 

"Muhammad Adam Aysar bin Muhammad Abu Sufyan. Dah lah comel,nama panjang pula tu. Aku tak tahu macam mana Tok Kadi nak sebut nama dia nanti time nikah."


Bergurau tapi seolah-olah mengeluh dengan namanya yang panjang. Mungkin PU Abu hanya nak berseloroh tapi dianggap lain pula oleh netizen.

Salah satu komen yang mengecam, "Geram pula aku, ni mesti ex-wife kasi nama anak lepastu dia perli."

"Anak sendiri pun perli, apa punya bapak."


Tak cukup dengan itu Abu juga dihentam kerana dah bercakap tentang pernikahan bayinya.

Kebanyakannya berdoa agar anak kecil itu akan membesar dengan elok dan tak ikut perangai bapanya.

"Harap dia nikah sekali je, tak ada cerai-cerai."
 
"Awal lagi fikir pasal tok kadi sebut nama nak nikah, fikirkan masa hadapan baby tu, untung baby ada ibu yang kuat."

Kredit foto: IG

Buat yang tak tahu, sebelum ini PU Abu bertindak menceraikan Ain Afini Latif ketika dia sedang sarat hamil tujuh bulan kerana bericnta dengan seorang janda yang dikenali sebagai Hana Azraa. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 92
Komen

Previous : Diana Danielle Makin Kurus, Serabut Fikir Suami Ke?

Next       : Chef Wan Dakwa Peneroka Felda Pemalas, Membiak Macam Kucing?

Komen Terbaru

Quote Orix 14-7-2019 10:07 PM
Lalalanad replied at 10-7-2019 07:59 AM
Sebab tu. Letak lah anak yang mempunyai maksud dalam Islam iaitu bahasa arab. Semua bahasa  dan pe ...

lawaknya komen chuols.
ini kalo lobai kata itu ini mesti jenis hangguk jah kepala. sikit pun akal Tuhan bg takda guna, bergantung pd akal lurus lobai semata

Lain-lain Komen

Quote Kurex 9-7-2019 12:01 PM
So, apa masalah kau????
Quote riyadhK 9-7-2019 12:09 PM
Busuknya Abu ni
Quote HannahMontana 9-7-2019 12:14 PM
busuk ...sekali tengok pun nampak busuk.

xde aura agama.
Quote Asdan 9-7-2019 12:18 PM

1 orang sepatutnya 1 nama, contoh: "asdan", bukan banyak nama, contoh: "asdan badan",

banyak nama itu tak perlu, beban, menyusahkan diri & orang lain,
Quote LadyCarefree 9-7-2019 12:22 PM
Mohon pihak jabatan kanak dn wanita dtng serbu tngok cemaner dia handle anak. Membahyakn anak tu care pegang dn baby tido
Quote RatuDunia94 9-7-2019 12:23 PM
Edited by RatuDunia94 at 9-7-2019 12:24 PM

Bukan tok kadi pon boleh baca nama kat kertas?
Quote elnor_81 9-7-2019 12:27 PM
Ape mslhnya...lelaki sbut nama perempuan je mse nikah.kadi sbut nama lelaki n pompuan.lgpun nama tu biasa2 je...x susah mne pun nk sbut...PU abu ni saje je cari psl.
Quote rifaa 9-7-2019 12:29 PM
Asdan replied at 9-7-2019 12:18 PM
1 orang sepatutnya 1 nama, contoh: "asdan", bukan banyak nama, contoh: "asdan badan",

banyak na ...

kadang2 letak 1 nama je, ustaz kata makna nama tu tergantung

Quote ajinomotonosuga 9-7-2019 12:31 PM
Oang cam dia ni n esp tok mupti..waaajib viral n warwarkan supaya satu nama je dah..plg kuat 2 perkataan dahhhh!!!

Muhammad
Umar
Ali
Uthman
Hassan
Hussin
Fatimah
Rugayah
Ummi khaltom
Zainab
Sulaiman
Ibrahim
Musa
Harun
Ismail
Muawiyah
Mansur
Etc

Ni buh Putera Daniel Ahmad Tafiq Rafiq Bakhtiar bin Tukiman !!!!! Apoooo niiii???

Puteri Nurul Ain Nur Kasih Balqis Rania Selena Aluiyah binti Suparman Toyo !!! Whaddaaa...

Tik maza mupti sme tuuu ajo umat melayu..kuo dlm kutbah jemaat...guna satu je dah!!

Kawan saya anak 4 orang..hasil gigih saya bebel masa bujang dia..nama anak sme 1 perkataan TAK LEBIH 4 URUPPP haaa..ni laaa sunnah nabi n sahabat!

Klo saya de anak..jntan buh Ali !!! Klo pompuan Aisya!!! Dahhh..klo sapa bebel or larang walo mak or besannnn..saya ngamok cam Jebat!! Haaa.. musti mula  urup A n musti kurang dari 7

Klo degei..ceraiiii!!! Aku amik budak tu ko piii cari jntn lain buat anok buh laa nama 10 kaki pnjg i don kerrrrt!!! Haa..jgn memainnnn jntn malaya terakhir bukan mcm pondan sumbeng ikon pelda tuuu..sumbat molot ngan kelapa mataq baru taw
Quote tembamgirl09 9-7-2019 12:34 PM
mamat ni tak matang lagi.
Quote rosasen 9-7-2019 12:34 PM
jadi2lah cite pasal dia ni. muak
Quote ainashiqa 9-7-2019 12:35 PM
Ada2 je benda dia nk kondem.. Anak kau kot abu oii
Quote Cyempaka 9-7-2019 12:37 PM
Kalo tok kadi tu bengap mcm kau yelah susah nak sebut.
Nama simple mcm tu pun nak menggelabah ke..  
Quote UVtech 9-7-2019 12:42 PM
Tak berkenan betul aku dgn mamat ni.

Kenang sikit jasa perit jerih ex wife kau mengandung, bersalin utk zuriat kau.
Quote crazybeach 9-7-2019 12:55 PM
eh kau sendiri yang letak nama anak camtu nak merempan kata panjang lah hapa. nah full name kau "Muhammad Abu Sufyan bin Mohd Mokhtar Rozaidi" lebih satu huruf jah nok daripada anak kau boleh jah tok qadhi tu sebut sampai 2 kali nikahnya ponn
Quote Asdan 9-7-2019 01:37 PM
rifaa replied at 9-7-2019 12:29 PM
kadang2 letak 1 nama je, ustaz kata makna nama tu tergantung

ramai cari nama bergantung maknanya, sebab itu kebanyakan orang nama sama,

makna tergantung atau tak ada makna, biasanya berbeza, bukan nama kebanyakan, kelas tersendiri,

Quote dhiakandar 9-7-2019 01:51 PM
nanti time nak nikah ckp ngan kadi jgn sebut nama bapak...sebab bapak komplen nama panjang sgt kan
Quote sfrnna 9-7-2019 02:18 PM
Myampah betul dgn si kepam ni. Muka dahla macam my ex-. Lg rasa nak bg penumbuk ja.
Quote dahlamadah.. 9-7-2019 02:19 PM
time diri sendiri nikah idok pulak pikir namanya panjang.. sama je, 3 patah perkataan gak..

bukannya masa menikah kadi tu nak buat teka meneka.. "idea keseluruhan, tiga patah perkataan, perkataan pertama, tiga suku kata, suku kata pertama... bunyi macam..."  - sambil mengangkat tangan dan menggerakkan jari-jemari utk menunjukkan suku kata..



Lihat semua komen(92)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072882s Gzip On
To Top