Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Takkan Masa Majlis Nak Pakai Pilis"- Acik Bawang Kecam Syafiqah Aina Tak Jaga Pantang

9-7-2019 11:10 AM|Oleh: Myeonir| Komen: 27

Kalau sebelum ini Hanis Zalikha mendapat pujian netizen kerana berjaya mengambalikan bentuk tubuh badan yang ramping selepas bersalin, kali ini Syafiqah Aina juga turut mendapat perhatian netizen.

Selepas selamat melahirkan puteri sulung mereka, Raisya Arisa dua minggu lepas, Syafiqah Aina dan suaminya, Hafiz Mahamad, mereka telah melangsungkan majlis akikah kelmarin.


Kredit foto: Instagram

Pun begitu, menerusi Instagramnya, Aina telah berkongsi yang ramai juga bertanya adakah dia tidak berpantang kerana melaram sakan walaupun baru lepas bersalin.


Netizen yang melihat entrinya ini rata-rata menyelar mak cik bawang yang menanyakan soalan itu dan back-up Aina dengan mengatakan bahawa dia hanya melaram pada hari tersebut sahaja.

Kredit foto: Instagram
Rata-rata netizen turut memuji penampilan artis media sosial itu yang kelihatan sangat ramping dengan dress putihnya walaupun tak sampai dua minggu bersalin. 

Ada yang siap cakap Aina kelihatan seperti anak dara!

Kredit foto: Instagram
Senangnya nak kurus macam itu walaupun baru bersalin -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 27
Komen

Previous : Yana Samsudin Kata Jangan Cium Mulut Anak - Eh! Macam Nasihat Artis Yang Itu Ke?

Next       : "Udah-udahlah Maki Hamun Saya, Kami Dah Berbaik" - Suami Nadya Syahera Sudah Minta Maaf..

Komen Terbaru

Quote e-chah 2-8-2019 10:55 PM
Propanya.. xde makna la orang sibuk tanya mana pilis bagai tu. Majlis kot, sah2 la melaram. Time majlis kawen adik ai, ai belum habis pantang, xde pun makcik2 bawang dtg tegur tanya xberpantang ke? Memang hasanah

Lain-lain Komen

Quote Zazashar 9-7-2019 11:46 AM
Retis ke ni?
Quote Kurex 9-7-2019 11:55 AM
Dia ni siapa pulak?
Quote kucingitam 9-7-2019 12:09 PM
pilis itu bullshit je..
sapekah beliau?
Quote Artemesiaa 9-7-2019 12:14 PM
Kurang kenal tapi waktu adakan majlis kenalah proper sikit demi menghormati majlis
Quote RatuDunia94 9-7-2019 12:28 PM
Apa motif dia post gambar anak kat ig tp tutop muka????
Quote MyStiQu3 9-7-2019 01:40 PM
Netizen ni punnnn. Halahhhh kalau dia pakai kain batik, dengan berpilis kat kepala, hangpa jugak kutuuuk..macam bibik lah, muka x bersiap lah..

Let her be. Bukan kacau hidup hangpa punnnn...
Quote ladybugs_12 9-7-2019 02:03 PM
majlis kan... takkan nk berpilis... dia boleh je berpilis selepas itu atau sebelum itu...
busybody much.. lagipun pilis bukannya wajib pakai pun...
Quote VitchyPinkVitch 9-7-2019 02:50 PM
Acuk mana yg shebok sgt tu... pigi jaga anak sediro Lol... {:teatime
Quote VitchyPinkVitch 9-7-2019 02:50 PM
Acik mana yg shebok sgt tu... pigi jaga anak sediro Lol... {:teatime[/quote]
Quote Cyempaka 9-7-2019 03:23 PM
serius ke ada org tanya macam tu? ke kau hasanah je? baca tajuk ingatkan netizen tanya kat ig.. rupanya dia yang bagitau
bodo sgt ke makcik2 tu. ramai je orang buat majlis dalam pantang pakai cantik2 xde orang gelabah tanya mana pilis pun.  orang pun reti aih...
Quote sufi^_^ 9-7-2019 03:44 PM
Ramai acik2 tu bertanya kat mana? Kat IG ke? Ke khayalan penulis semata?

Btw, mak2 yang cepat kurus lepas beranak ni antara sebabnya mereka memang tak gain banyak pun masa pregnant. Cer tengok, masa dah sarat pun lawa comel lagi.

Yang susah nak turun tu kalau tak dengar nasihat misi, dari badan sampai ke hidung kembang meriah, memang lambat la nak dapat balik bentuk badan sebelum ngandung.
Quote skinskin 9-7-2019 03:48 PM
Sape ni ..bnyk nye polower
Quote nono86 9-7-2019 06:20 PM
Sape ni wei.. NEXT
Quote Greenbutterfly 9-7-2019 06:22 PM
Takkan la nk berkain batik bpilis bgai time akikah acik oii..kan di kutuknya x reti bersiap pulak time ada keramaian..
Anyway dia ni sape???haram aku x kenal
Quote EvieWanKenobi 9-7-2019 06:56 PM
sape budak ni?
pernah berlakon drama?
Quote Lalalanad 9-7-2019 07:22 PM
Aku mmg meluat lama dgn hafiz mahamad ni. Aku igt bini lain perangai. Rupanya sama je. Si laki tak habis2 nak tnjuk kt 1 msia konon dia la husband material semua org
Quote mistified 9-7-2019 08:54 PM
mana screenshot acik2 bawang yg kutuk dia.kenapa tak sertakan sama.ke dia saja propa to stay relevant.
Quote biozipstar 10-7-2019 01:23 PM
sorry x kenal hehe. artis ye
Quote haryatie 11-7-2019 10:47 AM
apa salah/masalah nya hari majlis tu bercntik cantik
kalau aku pun..x kan nak berkain batik, berpilis bagai
nak tergolek kat tmpt tidur nak tunjuk dlm berpantang gitu

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092069s Gzip On
To Top