Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Runner Boy Tanpa Disangka Rupanya Manager KFC, Netizen Terkesima

8-7-2019 05:39 PM Komen: 96
Gara-gara kekurangan pekerja, seorang pengurus Kentucky Fried Chicken (KFC) bertindak menghantar sendiri pesanan yang dibuat oleh pelanggan ke rumah.

Hal tersebut didedahkan oleh seorang kartunis terkenal, Zunar menerusi laman Facebook sekaligus mendapat pujian ramai di kalangan warganet. 


Menurut Zunar atau Zulkiflee SM Anwar Ulhaque, beliau memuji pengurus KFC cawangan Bangsar itu kerana sanggup turun padang. Semuanya selepas dia bertanya mengapa tempahan yang dibuat tiba lewat selama 20 minit. 


"Saya manager (pengurus). Kerana tak ada runner (pekerja penghantar), saya datang hantar sendiri. Ini bertanggungjawab saya," kata individu yang dikenali sebagai Syafiq. 

Tak menyangka 'runner boy' merupakan Zunar turut mengucapkan tahniah atas sikap terpuji pengurus berkenaan. 

"Orang muda seperti ini patut dijadikan teladan," katanya. 

Apa pula pendapat anda? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 96
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote chinta89 10-7-2019 04:38 PM
so dh ade gmbr dia kat thread ni tak skg ni?

Lain-lain Komen

Quote Kurex 8-7-2019 05:42 PM
Helok tak syafiq tu?
Quote msdummy.2018 8-7-2019 05:45 PM
apa kata saya? "well done syafiq"
Quote Artemesiaa 8-7-2019 05:47 PM
Bila kerja tak berkira semuanya akan lebih mudah
Quote fushimi 8-7-2019 05:49 PM
ok nanti i  pergi  kfc bangsar k

hi mr manager kefci bangcar
Quote Boomibulat 8-7-2019 05:52 PM
X berbaloi tggu 1.20 minit..baik oder kfc kat food panda je.kejap dh sampai.hrga sama
Quote KIM.K 8-7-2019 05:54 PM
Gi mana-mana pun mudah dapat promoted Shafiq lepas ni
Quote xtahumenahu 8-7-2019 06:03 PM
Alhamdulillah..ada jugak org cam Shafiq...
Quote CiliPadiSedap 8-7-2019 06:19 PM
moga dengan pujian ini ayam kfc makin gemuk dan sihat wal afiat serta tambah spicy seiring kepedasan ayam mcdonald.

ayam mc donald harga yahudi , ayam kfc masih di hati,
buah pisang buah mangga, kalau dah beli jom makan aja

Quote Sazida 8-7-2019 06:24 PM
CiliPadiSedap replied at 8-7-2019 06:19 PM
moga dengan pujian ini ayam kfc makin gemuk dan sihat wal afiat serta tambah spicy seiring kepedasan ...

Hahahahaha kemain siap berpantun lagi kaka.,
Quote sarah82 8-7-2019 06:28 PM
CiliPadiSedap replied at 8-7-2019 06:19 PM
moga dengan pujian ini ayam kfc makin gemuk dan sihat wal afiat serta tambah spicy seiring kepedasan ...

Pendapat kaka utk ayam marrybrown? Sedap juga.
Quote CiliPadiSedap 8-7-2019 06:28 PM
Sazida replied at 8-7-2019 06:24 PM
Hahahahaha kemain siap berpantun lagi kaka.,

itu syair gurindam, kalau pantun dia ada 4 baris.
Quote CiliPadiSedap 8-7-2019 06:29 PM
sarah82 replied at 8-7-2019 06:28 PM
Pendapat kaka utk ayam marrybrown? Sedap juga.

xpernah makan sebab menyesal dengan burger mcd portugese tu, bazir je beli. rasa rendang tak kena dengan tekak.  sama dengan burger kfc ala2 manis tu. hauk jua.



Quote putericahaya999 8-7-2019 06:30 PM
Sebelum nak say hai syafiq nak tengok lah gambar syafiq barang sekeping dua
Quote sitilu 8-7-2019 06:30 PM
hek eleh

manager kfc je pun, tu pun nak heran terkesima

bodoh punya cai PH zunar ni
Quote faint_heart 8-7-2019 06:33 PM
Kurex replied at 8-7-2019 05:42 PM
Helok tak syafiq tu?

Kahkahahahahaaaa soalan!!!!
Quote faint_heart 8-7-2019 06:35 PM
sitilu replied at 8-7-2019 06:30 PM
hek eleh

manager kfc je pun, tu pun nak heran terkesima

Adoiii bukan pangkat dn status yg kita tgk tp budi bahasa, dasar tanggungjawab budak syafiq tu yg zunar ni puji .. komen ko ni reflect mcmana org mcm ko ni pikir
Quote shernazz 8-7-2019 06:35 PM
Org nama syafiq ni biasanya ada rupa
Habang manager neh helok tak?
Quote sitilu 8-7-2019 06:38 PM
faint_heart replied at 8-7-2019 06:35 PM
Adoiii bukan pangkat dn status yg kita tgk tp budi bahasa, dasar tanggungjawab budak syafiq tu yg  ...

ha la, biasa je la, dah kau buat delivery service, tarak staff ke ada staff ke, kau kena la antar on time

apa mentang2 kau manager, kau tak yah buat kerja ke??

tolol

patut la level manager je


Quote sarah82 8-7-2019 06:47 PM
CiliPadiSedap replied at 8-7-2019 06:29 PM
xpernah makan sebab menyesal dengan burger mcd portugese tu, bazir je beli. rasa rendang tak kena  ...

Yg portugis tu x sedap? Mujur x cuba lagi.. Tapi mee kari dan bubur seafood marrybrown sedap...

Lihat semua komen(96)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.233848s Gzip On
To Top