Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Bosan Diganggu Lelaki Gatal, Gadis Ini Hantar Gambar Paling Win!

Oleh: HakirRahman|9-7-2019 10:59 AM Komen: 36
Bagi mereka yang menjalankan perniagaan online, biasalah letak nombor telefon untuk pelanggan berhubung kan?

Pelanggan senang nak bertanya pasal produk jualan kita, dan peniaga pun bolehlah menyediakan khidmat terbaik untuk pelanggan masing-masing. 

Iyerlah, bukan semua peniaga online ada modal untuk buat website mahal-mahal. Kebanyakannya bergantung kepada Twitter, Facebook dan Instagram untuk promosi produk, jadi senang letak nombor telefon sendiri. 

Tetapi, untuk peniaga wanita terutamanya, nombor telefon ini selalu disalah guna lelaki gatal. 


TENGOK PUKUL BERAPA MESEJ DIHANTAR, 2 PAGI!. FOTO: TWITTER

Paling mudah block jerlah nombor tu, tapi bila geram sangat tu boleh lah melayan dan "kenakan" mereka seperti yang dibuat seorang peniaga online ni. 

Peniaga itu siap menyamar sebagai lelaki, dan mengajak lelaki gatal itu berkawan biarpun sama jantina. Apa salahnya lelaki berkenalan kalau betul-betul nak berkawan kan? Boleh sahaja, tapi bila memilih hendak berkawan dengan wanita sahaja, memang ada agenda lain lah. 

KALAU BETUL NAK BERKAWAN, KENAPA PILIH JANTINA? FOTO: TWITTER

Akhirnya, peniaga wanita itu pun hantar lah gambar power seorang lelaki tak berbaju untuk lelaki gatal itu. Terus pandai sebut "Allah". 


GAMBAR PALING POWER, TERPAKSA KENA CENSOR JUGAK. FOTO: TWITTER

Peniaga wanita itu kata, bukan sekali dua kena kacau. Niat nak berniaga, tetapi ada sahaja lelaki gatal yang menganggu. Nombor telefon itu untuk berniaga bukannya berkenalan sesuka hati. 

ORANG NAK BERNIAGA LAH, BUKAN MENGGATAL. FOTO: TWITTER

Jadi, para gadis dan wanita yang berniaga online, ada pengalaman macam ni? Boleh beri tips untuk "kenakan" spesies lelaki gatal begini? - CARI  


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
1
Komen: 36
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote beatgirlX 13-7-2019 01:49 AM
Ok..ini lawak...

Lain-lain Komen

Quote violetungu 9-7-2019 11:19 AM
hihi tak terpikir plak nk bt camni
Quote Artemesiaa 9-7-2019 11:23 AM
Yang gi layan dia bersoal jawan mana tak mengundang
Quote seri_mawr 9-7-2019 11:29 AM
mau yang lelaki pengacau tu tukar no hphone tak pun dia block no minah tu..
takut kena ganguan lelaki lain...hahahhaa
Quote Asdan 9-7-2019 11:34 AM

nombor pengacau itu boleh trace kan ?
Quote bulan_gerhana 9-7-2019 11:38 AM
hah mendapat ko... kene balik... hah gatai lah lagi..

good idea!
Quote annabellaruz2 9-7-2019 11:49 AM
mmg patut kena pun spesis gatal mcm tu..
ahahah..
aku selalu bersoaljawab kat IG dengan pengumpul syiling dan duit lama kekononnya..
saje suka2 layan spammer.
bila tiba kepala weng aku, aku reply email2 mengarut yg nak berbagi duit dalam bank sampai beratus ribu.
Quote Kurex 9-7-2019 11:59 AM
Dua telefon yg berbeza, orang yang sama..
Quote RatuDunia94 9-7-2019 12:37 PM
X paham lah.. kan mula2 org tu tnya boleh kenal? Then lps dia tahu org tu bukan perempuan tp lelaki dia x jd nak kenal.. pastu kenapa nampak dia plak yg birah melayan siap tanya lelaki sama lelaki pon boleh suka? So skrg sapa mangsa n sapa pemaagsa??
Quote tengokjerrr 9-7-2019 12:44 PM
Hahaha bijak bijak
Quote Buritan 9-7-2019 01:01 PM
Aku pun kena jugak.. ade org tua ajak aku kawin.. aku jwb opah aku bujang lg nak tak. Boleh jd atuk tiri aku.. pas tu aku suh dia beli kopi kuat tenaga batin
Quote batmana 9-7-2019 01:20 PM
tk reti block nombor ka?..
Quote ell768 9-7-2019 02:18 PM
hahahahha..adehhh..kelako..dulu zaman muda2 aku pernah jgk kene gitu..aku layankan ajer..sampai laa mamat tu bg aku hempon sebijik..aku anto despatch pg amek hp tu..siapa suh gatal sgt kan..
Quote nononcrux 9-7-2019 02:28 PM
RatuDunia94 replied at 9-7-2019 12:37 PM
X paham lah.. kan mula2 org tu tnya boleh kenal? Then lps dia tahu org tu bukan perempuan tp lelaki  ...

tu lah, takde unsur kegatalan bijik pon dlam chat tu hahahha
Quote johan-adx 9-7-2019 02:28 PM
br dia tau pedang vs pedang mcmana pukulan..
Quote ladybugs_12 9-7-2019 02:31 PM
buku bertemu ruas
Quote Mfzg89 9-7-2019 02:47 PM
seri_mawr replied at 9-7-2019 11:29 AM
mau yang lelaki pengacau tu tukar no hphone tak pun dia block no minah tu..
takut kena ganguan lela ...

takut kena sebar kt toilet awam....
Quote d_anne04 9-7-2019 02:48 PM

padan muka..gatal and miang sangat...
seronok jgk wat memain mcm ni...
Quote Mfzg89 9-7-2019 02:48 PM
Kurex replied at 9-7-2019 11:59 AM
Dua telefon yg berbeza, orang yang sama..

trik peniaga online zaman la ni.. layan kn jela..
Quote kroit92 9-7-2019 07:31 PM
menyembur aku gelak tengok gambar blur lelaki dia send tu

mana dapat la gambar macam tu

Lihat semua komen(36)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.166725s Gzip On
To Top