Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Bergegar Teruk, Netizen Dakwa Naik Myvi Macam Duduk Dalam Mesin Basuh!

Oleh: HakirRahman|8-7-2019 10:15 AM Komen: 73
Antara banyak-banyak kereta yang ramai orang tidak suka sebab pemandunya bawa laju sangat adalah Perodua Myvi. Sesiapa yang pernah naik akan tahu betapa kuatnya kereta keluaran Malaysia ini akan bergegar kalau dipandu dengan laju. 

Baru-baru ini, seorang pengguna Twitter meluahkan apabila memandu Myvi terlalu laju, rasanya macam duduk dalam mesin basuh. 


FOTO: TWITTER

Rupa-rupanya, ramai juga yang bersetuju dan salah seorang pengguna menyamakan gegaran di dalam Myvi macam "gempa bumi". 


FOTO: TWITTER

Malah, papan pemuka Myvi dikatakan bergegar macam Nokia 3310!


FOTO: TWITTER

Tetapi, ada juga pengguna yang menafikan dakwaan ini. Menurut mereka, Myvi model baharu lebih stabil walaupun ketika dipandu laju. 


FOTO: TWITTER

Malah, pengguna sama turut mengambil peluang mengecam Perodua Kancil yang disifatkannya macam berada dalam puting beliung. 


KANCIL PUN KENA....
FOTO: TWITTER

Jadi, apa kata pengguna Myvi semua? Gegaran macam duduk dalam mesin basuh atau model baharu sebenarnya boleh tahan hebatnya? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
3
Bosan
0
Komen: 73
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Itzy 12-8-2019 12:43 PM
Kalaunnaik kereta kecil ringan memang la kereta bergegar kalau bawa laju2. Aku naik kelisa pun rasa nak melayangbkalau bawa laju di selekoh{:sing

Lain-lain Komen

Quote mata_kucing 8-7-2019 10:21 AM
Kalau drive tgk saka myvie ni mmg i lari jauh2
Quote Kurex 8-7-2019 10:23 AM
Ala dik.. Aku guna myvi ok je.. Tk bawak laju pun. Kalau pandai jaga, okla kereta kau.
Aku naik kereta member aku yg jenama mahal, ada jugak gegar. Ikut siapa yg guna.
Quote msdummy.2018 8-7-2019 10:28 AM
apa kata bawa terus 200....boleh menuju terus ker hospital kan? tapi make sure tidak melibatkan org lain ek.....sb kenderaan tidak dicipta untuk laju atas highway.....yg laju2 ni dlm trek jerrrrr
Quote JunkMail 8-7-2019 10:29 AM
Bbnu baru dapat stereng. Kete 1.3 drive mcm masuk litar. Takyah nak sembang kencang sangatlah..kete pun mampu beli sebab hutang 9 tahun. Kancil yg ko kutuk2 tu suruh beli cash skrg pun ko gigil Kira duit dalam wallet. Puihhh..
Kete tu fungsinya untuk bawa ko dari point A ke Point B je dik...takyah nak berangan F1 sangat lah
Quote munchkin 8-7-2019 10:29 AM
Ni mesti kaki bawa laju. Ok je bila aku bawa myvi sewa dari kl ke kedah.
Quote shernazz 8-7-2019 10:38 AM
msdummy.2018 replied at 8-7-2019 10:28 AM
apa kata bawa terus 200....boleh menuju terus ker hospital kan? tapi make sure tidak melibatkan org  ...

Kalau menuju jalan ke kubur senang kak
Terus tanam.bersama kete..hahahahah
Quote shernazz 8-7-2019 10:41 AM
Kenapa perlu bawa laju?
Iols naik ambulans dari.serdang ke hkl x sampai setengah jam di dalam waktu puncak iaitu pkl 6
Tapi ko tau kan dalam tu mcmana
Iols.rasa nak beranak terus masa tu..
Quote innocent_me 8-7-2019 10:56 AM
Edited by innocent_me at 8-7-2019 11:06 AM

Halahhhhhh..dah myvi je pun. kereta kecik gitu kalau 160/km kau excpect nk smooth mcm naik kereta sedan ke?
myvi ni harga mampu milik, enjin best.

Yang dewasa beli utk ambik anak skolah, utk bini g kerja, wat gi supermarket.
Yang muda otak ting tong buat berlumba sbb laju,mmg bergegar lah. Tapi kalau mcm mesin basuh tu dah overclaim. Maybe brader ni dh biasa naik bmw kuttt.


Quote msdummy.2018 8-7-2019 11:02 AM
shernazz replied at 8-7-2019 10:38 AM
Kalau menuju jalan ke kubur senang kak
Terus tanam.bersama kete..hahahahah

lebih afdol nokkkssss....100-120 tuh acceptable..kalo dh 140 ke atas....melampau betullll......takkan dh amik nyawa org simple2 nk ckp maaf..mcm kes duke 2015? menyesal xsudah....nyawa sndr (pemandu) melayang lain cerita..kalo nyawa pemandu lain yg bertanggungjawab?
Quote Cyempaka 8-7-2019 11:02 AM
budak2 ni pungpangpungpang mesin basuh la, gempa bumi la puting beliung la..silap2 kete pun xde. sekadar mampu tumpang kete kawan je kulu kilir
Quote fifie_olin 8-7-2019 11:05 AM
knp hr tu aku naik grab myvi mcm ok jeh
dlm keta pon wangi
trus bg rating 5 star
Quote Mfzg89 8-7-2019 11:14 AM
bese la tu myvi... mana leh bawak bawah 140...  
Quote syadq 8-7-2019 11:18 AM
dcuskciskdkdkd
Quote Acikgomen 8-7-2019 11:22 AM
Acik gomen hanya mampu beli maibi utang 9tahun nak pi keja balik keja je dekkkkk
Bonus sekerat bulan takde sen nak bayo down payment keta mahal mcm korang
Quote ally9970 8-7-2019 11:28 AM
JunkMail replied at 8-7-2019 10:29 AM
Bbnu baru dapat stereng. Kete 1.3 drive mcm masuk litar. Takyah nak sembang kencang sangatlah..kete  ...

Hahahaha!!!...can't agree more bro
Quote diss69 8-7-2019 11:41 AM
Kete tu xbersalah, sikap pemandu tu kena perbetulkan....
Quote coco 8-7-2019 11:45 AM
paling tak boleh tahan... lampu brek ke 3 myvi majority dah rosak tapi tak di ganti oleh owner.  tak caya cuba tengok di jalan.  mostly kereta perodua macam tu.  cuba korang buat survey.  kereta umur baru..setahun dua tahun gitu, tapi lampu brek ke2 dah rosak.
Quote nono86 8-7-2019 11:47 AM
Kenapa mesti nak bwak lebih 110
Quote insulin 8-7-2019 11:57 AM
Dashboard bergegar? Entah2 engine mounting kereta dia dah kiok kut.

Lihat semua komen(73)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.226358s Gzip On
To Top