Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Air Bubble Tea Dah Biasa Sangat, Cuba 6 Resipi Mengandungi Pearl Ini!

16-7-2019 01:00 PM|Oleh: intan| Komen: 13

Fenomena bubble tea ataupun dikenali sebagai pearl milk tea atau boba milk tea nampaknya semakin menular di Malaysia. Di mana-mana saja kita boleh lihat manusia menjamah boba tea ini. Malah banyak pula francais francais kedai dan restoran yang mula memperkenalkan minuman ini seperti FamilyMart dan Secret Recipe. Nampaknya semua berlumba-lumba nak menang hati pengguna ya!

Bagi anda yang mungkin sudah bosan dengan boba tea, nak cuba benda baru tapi nak kena juga ada boba pearl ni mungkin boleh cuba 5 resipi ini. Penulis boleh tengok saja, nak cuba belum mampu. Tak lalu pula melihatnya. Anda berani cuba ke? Jom kita lihat.

Kalau di Taiwan misalnya, penkek atau waffle boba pearl dah dianggap biasa tapi yang ini amatlah rare. 

1. Mi segera goreng bersama boba

Dua kali tengok nampak macam sedap pula. Kenyal-kenyal gitukan.

2. Telur dadar boba
Trend telur boba ini dimulakan di Jepun. Pelik-pelik tau Jepun ni, apa je lah diorang tak makan.

3. Boba Tea Steamboat

Jangan risau, boba pearl ini bukanlah dimasak dalam sup tomyam atau sebagainya. Sebenarnya 'soup base' untuk stimbot boba pearl ini pelanggan boleh pilih daripada teh susu atau susu segar. Kemudian, selain boba pear, ada ketulan mangga, kacang merah dan biji sagu.

Stimboat boba pearl ini boleh dijamah sejuk ataupun panas-panas dan boleh didapati di Penang.

4. Nasi Boba
Ni pun orang Jepun yang mulakan. Masak elok dan nampak macam sedap. Tapi rasa belum tentu lagi. Boleh lah try.
5. Cempedak Boba Pizza
Fret not! Cempedak boba pizza ini boleh didapati di sebuah restoran di Petaling Jaya. Pizza tersebut bertopping isi cempedak dan juga ketulan boba. Yum yum!

6. Roti bakar boba

6. 

Ok kalau yang ini boleh diterima tekak, dan nampak enak juga!
Resipi ini memang sesuai untuk anda yang gilakan boba pearl. Selamat mencuba! - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
2
Komen: 13
Komen

Previous : Pisang Biru Perisa Vanila Cair Dalam Mulut! On Tak On?

Next       : Resepi Ayam Pandan Macam Di Restoran, Tak Rugi Cuba Sis!

Komen Terbaru

Quote noorhairiahma 27-7-2019 11:00 PM
yang no. 3 (boba ala-ala stimbot ) tu bolehlah jugak diterima sebab sejenis pencuci mulut.

yang lain tu, memang tak inginlah kalau dibagi free pun.

Lain-lain Komen

Quote Catpaw 16-7-2019 01:46 PM
sedap ke ni ..aku tgk tak lalu nak makan...
Quote shernazz 16-7-2019 02:23 PM
Cempedak boba pizza tu iols baruntgk kat ho chak semalam
Kat my pizza lab pj
Korang pi lah try
Iols cm.xlalu je sebab cempedak tambah cheese...muak.okeh
Quote puanbintang 16-7-2019 02:51 PM
macam tak kena dek tekak je...tapi ntahla, tak pernah try...kot da try ketagih nak lagi dan lagi pulak
Quote kaklong32 16-7-2019 02:56 PM
dulu sume benda nak letak cheese. skrg sume nak di bobakan plakkkk
Quote mey12 16-7-2019 02:56 PM
ya tuhannnnnnn! tengok pun boleh taw muak
Quote keiichiro 16-7-2019 07:14 PM
Kalau letak dalam ice kacang ke abc sedap lah kot. Letak dalam nasi??
Quote Sazida 16-7-2019 08:44 PM
Sejak kes pearl ni susah dicernakan, iols dh kurang beli. Risau  ank aku dlm perut ni tertelan pearl
Quote cikatilia 17-7-2019 10:01 AM
ragu2 aku rasa benda2 ni
Quote hollahop 17-7-2019 10:40 AM
kalau yg roti tu rasa maybe boleh la try, tapi... boba dgn nasi OMGGGGGGGG  tea+nasi+boba
Quote lyza2474 17-7-2019 10:43 AM
takde satu pun nmpk sedap
Quote Chairman 17-7-2019 11:27 AM
nk try bole je ni..tp bersederhana la...kalo sume bende ko nk letak bubble tu mmg something wrong sgt la kan
Quote gideoncross 26-7-2019 05:06 PM
kaklong32 replied at 16-7-2019 02:56 PM
dulu sume benda nak letak cheese. skrg sume nak di bobakan plakkkk

Tol tu, dgn dlu pun msa buttermilk chicken famous, sna sini gila buttermilk chicken. Skrg ni dah xdngar lgi psl lauk ni.

Quote noorhairiahma 27-7-2019 11:00 PM
yang no. 3 (boba ala-ala stimbot ) tu bolehlah jugak diterima sebab sejenis pencuci mulut.

yang lain tu, memang tak inginlah kalau dibagi free pun.

Lihat semua komen(13)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100844s Gzip On
To Top