Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Bahaya Sangat Ke Dadah Flakka Yang Dikatakan Dadah Zombie?

8-7-2019 04:43 PM|Oleh: Kai998| Komen: 31

Kredit: Google

Flakka atau nama saintifiknya alpha-pyrrolidinopentiophenone (alpha-PDP), adalah sejenis perangsang yang meningkatkan kewaspadaan, perhatian dan tenaga. Flakka berada di bawah kategori dadah, dan kebanyakannya dihasilkan di China, dan dijual dengan harga purata RM20 untuk setiap dos. 

Dadah sintetik ini bukan sahaja bahaya kepada penggunanya, malah kepada orang lain, di samping ketagihan yang susah untuk dibuang.

Dadah yang dijual dalam warna sama ada putih atau merah jambu ini berupaya memberikan perasaan euforia (lalok) yang hebat, dan turut membuatkan penggunanya memperoleh tenaga dan kekuatan luar biasa, di samping membuatkan hilangnya rasa sakit. 

Antara komplikasi ataupun kesan dadah ini adalah peningkatan tekanan darah, boleh menyebabkan strok dan serangan jantung, serta tingkah laku yang sangat agresif.

Kredit: Google

Terdapat sebab mengapa Flakka digelar sebagai dadah zombie. Apabila seseorang mengambil terlalu banyak dadah ini, serat otot dalam badan penggunanya akan mula menjadi lemah. Badan mereka akan mula bergerak tanpa kawalan, kadang kala kepala mereka akan jatuh ke bahu, pada waktu lain anggota badan mengeras. 

Flakka mengaktifkan suatu respon di dalam otak penggunanya untuk menjadi sangat ganas, menyebabkan ketakutan pada ramai orang.

Buat masa ini, penggunaan dadah Flakka di Malaysia masih belum dapat dilihat dengan jelas. Mungkin sudah ada di Malaysia, mungkin tidak. Namun, harus diingatkan terutamanya kepada anak muda bahawa dadah membawa padah, apa pun jenisnya. 

Walaupun hanya bermula sekadar suka-suka, ketagihan dadah sangat susah untuk dibuang, dan tabiat ini kerap kali dibawa sehingga tua. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
4
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 31
Komen

Previous : Canggihnya Inovasi! Kentut Kini Boleh Berbau Wangi, Bau Mawar Paling Laris..

Next       : Eh Bahaya Sangat, Bubble Tea Lebih Tinggi Gula Dari Air Gas?

Komen Terbaru

Quote KIM.K 10-7-2019 01:05 PM
dodolgemok replied at 10-7-2019 01:02 PM
Eh konar baring jauh sgat kau ni kimk. Nama pon x senonoh, melambangkan akhlak kau yg jijik jua. N ...

Butthurt plak si dentist fake degree utk geng tolol akhirnya end up menjilat aiskrim org politik. Dilahirkan untuk jadi kasta uneducated

Lain-lain Komen

Quote tomatome 8-7-2019 04:53 PM
Cuba tgk u tube.. da mcm cite train to busan
Quote Acikgomen 8-7-2019 04:55 PM
Tt dah try ke belommmm
Quote pac4 8-7-2019 04:55 PM
Bahaya dadah jenis ni
Quote KIM.K 8-7-2019 04:56 PM
Ganas..diorg mendapat orgasm tahap nirvana bila berdarah. Tengok YouTube cemana diorg terjun atas cermin kereta, polis tembak taktau mati, makan muka orang dan tikam anu dengan pen sampai berdarah2
Quote KIM.K 8-7-2019 04:57 PM
Antara taklain tak bukan pompuan berloceng @dodolgemok pengamal tegar flakka. Kelamin berubah2
Quote tobby 8-7-2019 04:57 PM
mana bahaye semburit vs dadah flakka ?    mana bahaye compare dgn gam cap senapang?
Quote CiliPadiSedap 8-7-2019 05:41 PM

maaf sista vokuru tak de dalam video, mohon bersabar
Quote Artemesiaa 8-7-2019 05:50 PM
Kes yang dah ada sebelum ni pun cukup membahayakn inilah pula yang macam tu
Quote MissVixen 8-7-2019 05:52 PM
CiliPadiSedap replied at 8-7-2019 05:41 PM
maaf sista vokuru tak de dalam video, mohon bersabar

Yang part dia kejar kereta tu seram. Laju betul.
Quote syadq 8-7-2019 06:20 PM
Apa punya soalan bahaya sgt ke? Kalau dah nama dadah tu dijamin merbahaya.

Dadah musuh negara.
Quote dodolgemok 8-7-2019 06:34 PM
KIM.K replied at 8-7-2019 04:57 PM
Antara taklain tak bukan pompuan berloceng @dodolgemok pengamal tegar flakka. Kelamin berubah2

Moga kaki fitnah spt kau dilaknat tuhan dan dibayar cash. Amen
Quote sitilu 8-7-2019 06:42 PM
lagi bahaya geng2 semburit porn hub

kena hiv pastu menyusahkan semua orang

bongok pun cai masih sanggup jadi anjing jilat manusia semburit lahanatullah

Quote Foxey 8-7-2019 06:43 PM
Don't ever try drugs, even out of curiosity. Kalau dah ketagih, a lot of bad than good it does to you
Quote nono86 8-7-2019 07:14 PM
Bahaya nye.. yang bahaya nye wat taik kat orang yang tak berdosa tak hisap dadah
Quote KIM.K 8-7-2019 07:36 PM
dodolgemok replied at 8-7-2019 06:34 PM
Moga kaki fitnah spt kau dilaknat tuhan dan dibayar cash. Amen

Kaki spin dajal macam kau tau makan gaji buta je. English edukesyen pun lembam ada hati promoter diri dentist. Sebab takjujurlah aku kenal kau instantly
Quote dino 8-7-2019 07:40 PM
dodolgemok replied at 8-7-2019 06:34 PM
Moga kaki fitnah spt kau dilaknat tuhan dan dibayar cash. Amen

takyah tunjuk baik bleh tak? haha
Quote dino 8-7-2019 07:42 PM
KIM.K replied at 8-7-2019 07:36 PM
Kaki spin dajal macam kau tau makan gaji buta je. English edukesyen pun lembam ada hati promoter d ...

ko kena personally ke?
tp mmg kaki spin pun... klau org agama bkn main seronok die kutuk... tp sembang bkn main
Quote KIM.K 8-7-2019 07:46 PM
dino replied at 8-7-2019 07:42 PM
ko kena personally ke?
tp mmg kaki spin pun... klau org agama bkn main seronok die kutuk... tp se ...

Tak kenal tapi pompuan takde bunyi gitu, pastu takmampu speaking apatah lagi bagi apa2 input dentistry hahaha sedap diperkotak katikkan

Tak kisah kalau bukan dentist, tapi spin plak
Quote manjalara_01 8-7-2019 07:50 PM
MissVixen replied at 8-7-2019 05:52 PM
Yang part dia kejar kereta tu seram. Laju betul.

laki tu bogel kan?...

i terus teringat scene Get Out....sebijik..tp masa tgk filem ni x tau lg psl kewujudan flaka...


Lihat semua komen(31)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Google play
     Twitter
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.076703s Gzip On
    To Top