Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Koyak Parcel Kerana Tak Tahan Dimaki Pelanggan, Salah Siapa?

Oleh: LilRose|2-7-2019 03:41 PM Komen: 74


Selalu ada dua sisi bagi setiap cerita. Janganlah terlalu mudah mempercayai cerita sebelah pihak saja.

Seperti yang berlaku kepada penghantar kurier dan pelanggan perkhidmatan kurier J&T Express (Malaysia).

Seorang lelaki baru-baru ini membuat aduan kepada perkhidmatan kurier berkenaan menerusi Twitter yang disertakan sekali tangkap layar perbualan antara kakaknya dan penghantar terbabit.

Katanya, lelaki penghantar terbabit seorang yang biadab dan telah melemparkan pelbagai tuduhan terhadap kakaknya.



Dia menggesa supaya pihak J&T Express membuat ganti rugi kepada kakaknya. Namun, lelaki terbabit dipercayai sudah memadam akaun Twitternya.

Difahamkan, semuanya bermula apabila wanita terbabit membalas mesej penghantar berkenaan dengan kata-kata kesat.



Sudahlah panggilan tidak berjawab, dimakinya pula. Siapa yang tidak naik angin, kan? Maka, tercetus perbalahan di antara mereka.



Rata-rata warganet bersimpati dengan nasib lelaki penghantar terbabit, sekali gus mengecam wanita berkenaan yang mencetuskan provokasi dengan bercakap kasar.



Bagaimanapun, segelintir pihak tidak menyalahkan sebelah pihak saja. Sebaliknya, menurut mereka kedua-duanya ada silap masing-masing.


Kredit foto: Twitter

Anda rasa siapa yang benar-benar bersalah dalam kes ini? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 74
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote krustykrab 21-8-2019 05:18 PM
Edited by krustykrab at 21-8-2019 05:26 PM
munchkin replied at 2-7-2019 06:25 PM
Fanatic tu biasa.

Stan excessively. Melampau lampau. Ada yg associate dengan stalker. Selalu ...


Aku rasa dia nk tulis i stand kot.

Lain-lain Komen

Quote Kurex 2-7-2019 03:56 PM
Mesti perempuan urban ni. tapi bila tempah baju, mintak discount
Quote cikatilia 2-7-2019 04:03 PM
kalau korg keje front desk / reception

mcm2 jugak la perangai despatch / delivery guy

so far semua sopan2
KECUALI from j&t ni
kebanyakannya mcm mat rempit aje yg keje sana aku tgk


for this case
kena lah
yg penerima pon suka2 menghina
dpt org emo
amik kau gadoh lah

Quote Xim 2-7-2019 04:08 PM
kahkah padan muke ko kena maki berbakul2 , bajet2 lawa la tu konon org nk ngorat . dasarrrrrrjirrr
Quote fofuler 2-7-2019 04:33 PM
Orang cakap melayu dia fefeeling nak tunjuk superior cakap english low grade dia tu. Siap hina orang lagi. Selayaknya parcel kena koyak. Delivery guy pun satu hal juga temper tak reti control. Good luck to both parties, dua2 layak kena kecam.
Quote elaisyah 2-7-2019 04:38 PM
Wtf macibai la tino ni. Patut buang terus parcel dia
Quote matchstick 2-7-2019 04:43 PM
kenapa delivery guy tu kata parcel owner tu org sindiket
Quote ikanmasin 2-7-2019 05:00 PM
mudah2an selesaikan cara baik..
Quote crazybeach 2-7-2019 05:08 PM
dalina ramli padan muka kau. you deserved untuk dimaki dah kau yang memula wtf kan delivery guy tu kan.

ahmad halim abdullah kau pun hover jua ye nokk so sila perbaiki etika dengan customers yach.
Quote alaa 2-7-2019 05:11 PM
haih.... tak memasal.... mende kecik je pun.
Quote Aciukim 2-7-2019 05:14 PM
Benda boleh gaduh.. haa gaduh la nox
Quote kaoru44 2-7-2019 05:15 PM
J&t stgh tmpt ok..stgh mcm apa je..
Tp xphm jgk..delivery guy tu provoke dia ke apa..pehal tbe2 bls wtf kat org..
Yg bdk tu ckp sindiket2 apa?
Masing2 sama naik..
Quote prettyuglybabe 2-7-2019 05:24 PM
i percaya pompuan ni play victim..
mesti ada part hok dia maki dia delete..
selayaknya la orang kurang ajar jumpa orang kepala angin..
siap nak hina kerja orang..
kalau takde orang kerja delivery tu sapa nak hantar barang ko?
takat order mekap timbang kilo nak eksyen..
Quote ainashiqa 2-7-2019 05:33 PM
Perempuan tu triggered dulu.. Gaduh la korang
Quote munchkin 2-7-2019 05:38 PM
Soramg guna stan. Semua nak guna stan. Tau ke apa maksud stan. Crazed or obsessed fan to an extent that is unusual.
Kejadah ko stan delivery guy.

Melayu ni main ikuttt je apa org lain tulis.
Quote munchkin 2-7-2019 05:42 PM
Dari awal delivery tu dah biadap. Jawab lerrrr

Tak pernah delivery hantar mesej mcm tu kat aku. Tulis mmg lah wechat.

Askum saye gdex nak anta brg. Kalau call tak dapat. Bla bla.

Mmg kena lah wtf. Tulis awal pun jawab lerrrrrr. Pala bana. Mcm tu ke ko tulis kat customer. Kot dia meeting driving etc.
Quote munchkin 2-7-2019 05:47 PM
Sebab tu aku guna service postco. Malas nak tunggu dari pagi sampai petang. Biar postco je ambilkan. Barang dah terima dia hantar sms/email. Pastu lalalalla kutip kat mana2 lokasi postco yg kita pilih. Malam pun boleh ambil asalkan tempat tu buka. Selalu cafe/farmasi yg buat service ni. So far aku puas hati.
Quote pichee 2-7-2019 06:04 PM
Blh je pmpuan tu ckp melayu..bila org tnye bm..ko nk speaking berabuk nper ..

Dh tau level despatch myb lower..x perlu la nk speaking sgt...

Dr segi reply pn dh tau despatch tu x phm english.

Dh la org call x angkat..tetbe msg ckp wtf..mmg la org hangin..

I team despatch
L
Quote pichee 2-7-2019 06:06 PM
munchkin replied at 2-7-2019 05:38 PM
Soramg guna stan. Semua nak guna stan. Tau ke apa maksud stan. Crazed or obsessed fan to an extent t ...

Stan  tu bkn sama mcm fanatik ke
Quote munchkin 2-7-2019 06:25 PM
Edited by munchkin at 2-7-2019 06:26 PM
pichee replied at 2-7-2019 06:06 PM
Stan  tu bkn sama mcm fanatik ke


Fanatic tu biasa.

Stan excessively. Melampau lampau. Ada yg associate dengan stalker. Selalu nya selebriti or famous person.

So yg dlm twitter tulis i stan with mamat delivery tu. Creepy siot. Mamat delivery to famous ke masalahnya

You see, according to Urban Dictionary, a 'stan' is an overzealous [and/or] maniacal fan for a celebrity, [singer, performer] or athlete. Or, to put it another way, a stan is an over obsessed fan who doesn't just enjoy the music, acting, or performances of their favorite celebrity, they fixate on it.

Lihat semua komen(74)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.149158s Gzip On
To Top