Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Pengantin Ini Tertinggal Baju Nikah Di Jepun, Nasib Sempat Cari Ganti!

Oleh: Myeonir|2-7-2019 12:57 PM Komen: 35
Baru-baru ini tular perkahwinan seorang lelaki berasal dari Malaysia dan juga seorang wanita dari Jepun.

Siapa sangka perkenalan bermula dari Facebook ini akhirnya melangkah ke peringkat yang lebih serius apabila Mohd Norfaizad sanggup terbang sehingga ke Osaka untuk melamar Anna Farhana Tanaka.



Yang paling melucukan ialah Anna baru perasan yang dia tertinggal baju nikahnya pada hari pernikahan. Bukan calang-calang tau, sebab tertinggal di Jepun sana!

Pun begitu, nasib baik rakannya ada baju kurung yang mempunyai rona biru seakan baju nikahnya yang asal.


Kredit foto: Instagram
Walau bagaimanapun, Alhamdulillah majlis nikah itu berjalan dengan lancar walaupun terdapat sedikit kekalutan yang sempat diselesaikan. Kalau tidak habis tak jadi nikah!


Semoga kekal sehingga ke Jannah -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 35
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote misz_sanggul 8-7-2019 04:04 PM
anilanil replied at 3-7-2019 12:30 AM
Tok pizpirus dgn tin almy aman2 jer nikah pakai baju tak sama warna. Anak dah 3..

trus ku google btulla...cantek btul tin almy dedl..
rambut,body smua full pakej..harap2 dpt kembali spt asal


Lain-lain Komen

Quote prettyuglybabe 2-7-2019 01:31 PM
takde jual kat butik ke baju kaler dia nak tu?
Quote munchkin 2-7-2019 01:35 PM
Edited by munchkin at 2-7-2019 01:36 PM

Bukan calang2? Dia mmg datang dari jepun so apa nak heran kalau tertinggal di jepun.

Pastu siap ada ayat kalau tak tak jadi nikah? Wtf? Syarat sah nikah baju nikah ke?

News nowadays full of berita2 sampah.
Quote tensic~ 2-7-2019 01:41 PM
Nape bahasa melayu dia cam indonesian
Quote cikdonat8 2-7-2019 01:42 PM
tak nampak macam orang jepun pon..
Quote CiliPadiSedap 2-7-2019 01:57 PM
cikdonat8 replied at 2-7-2019 01:42 PM
tak nampak macam orang jepun pon..

takkan nak letak sushi king atas rambut baru nampak jepun
Quote myakayina 2-7-2019 02:05 PM
CiliPadiSedap replied at 2-7-2019 01:57 PM
takkan nak letak sushi king atas rambut baru nampak jepun

hadoi..komen ko kak..
Quote hasniey 2-7-2019 02:14 PM
Tanaka?ermmm...dia ni instafamous ke?nama familiar laa
Quote ikanmasin 2-7-2019 02:22 PM
tahniah 2x family dia ramai gak together2 kan..
Quote EvieWanKenobi 2-7-2019 02:47 PM
macam muka acik2 Jalan TAR je..
Quote seri_mawr 2-7-2019 03:04 PM
tensic~ replied at 2-7-2019 01:41 PM
Nape bahasa melayu dia cam indonesian

nak suh bunyik malaysian suh dia ppi belajar kat ganu or kelantan....
klu tak mmg ala2 indonesian bunyiknya...
Quote cikdonat8 2-7-2019 03:15 PM
CiliPadiSedap replied at 2-7-2019 01:57 PM
takkan nak letak sushi king atas rambut baru nampak jepun

hahahhha..

ngek je ko ni.


Quote Artemesiaa 2-7-2019 03:37 PM
Semoga berbahagia pasti jadi kenangan pakai baju kawan untuk nikah sebab baju tertinggal di Nara Jepun
Quote ezacbee 2-7-2019 03:39 PM
CiliPadiSedap replied at 2-7-2019 01:57 PM
takkan nak letak sushi king atas rambut baru nampak jepun

Tersembur air aku..
ayat xboleh blah adoyai
Quote tipuware 2-7-2019 04:47 PM
Baju nikah last aku check masih blm masuk dalam rukun sah nikah
Quote fushimi 2-7-2019 05:01 PM
munchkin replied at 2-7-2019 01:35 PM
Bukan calang2? Dia mmg datang dari jepun so apa nak heran kalau tertinggal di jepun.

Pastu siap  ...

kalau yang komen tak jadi nikah tu bbnu gatal bijik je sis

Quote jpbstarlife 2-7-2019 05:47 PM
bagus fmly dia ramai yg meraikan majlis dia.. semoga bahagia dan kekal ke jannah..
Quote RatuDunia94 2-7-2019 09:49 PM
Bila dh pakai tudung nampak mcm awek melayu jah yg ada chinese look..
Quote gideoncross 3-7-2019 12:17 AM
CiliPadiSedap replied at 2-7-2019 01:57 PM
takkan nak letak sushi king atas rambut baru nampak jepun

Klau iols, letak je onigiri ebiko mayo.
Quote anilanil 3-7-2019 12:30 AM
Tok pizpirus dgn tin almy aman2 jer nikah pakai baju tak sama warna. Anak dah 3..

Lihat semua komen(35)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.208457s Gzip On
To Top