Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Jersi Manchester City Berwajah Baru, Dapat Inspirasi Dari Kelab Malam!

11-7-2019 12:55 PM|Oleh: The Queen| Komen: 9

Kelab bola sepak terkemuka dunia, Manchester City kini memperkenalkan jersi baru mereka bagi aksi di tempat sendiri dan tempat lawan bagi menghadapi saingan musim 2019/2020.

Kali ini jenama PUMA telah menggantikan NIKE sebagai pembekal jersi Manchester City dengan kontrak selama 10 tahun yang mencecah $650 juta (RM3.4 bilion).

Rekaan jersi ini dikatakan mendapat inspirasi daripada bekas kelab malam legenda yang sangat popular di bandar Manchester sekitar era 80-an dan 90-an, The Hacienda


kredit foto mancity.com

kredit foto mancity.com

Bagi rekaan jersi untuk aksi di tempat lawan, warna hitam dipilih sebagai warna latar dengan jalur kuning di bahagian bahu atas, yang merujuk kepada ikon bagi identiti kelab malam tersebut. 

Penambahan warna biru City dan peach menyerlahkan lagi rekaan jersi bagi pasukan yang menjadi nadi kepada bandar Manchester.




Jersi-jersi ini boleh didapati melalui laman puma.com, mancity,com dan kedai-kedai lain seluruh dunia. Apa pendapat anda? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 9
Komen

Previous : Tuah Manusia, Dulu Pelawak Kini Bergelar Presiden

Next       : 5 Sebab Mengapa Suami Orang Menjadi Dambaan Gadis Bujang!

Komen Terbaru

Quote Beribear 11-7-2019 09:37 PM
Ermm yg penting Lampard dah balik Chelsea ehh, tiberr

Lain-lain Komen

Quote CiliPadiSedap 11-7-2019 01:15 PM
kepamnya who re yus? retis?
Quote capiloton 11-7-2019 01:33 PM
u peminat man city ker?
payah nak jumpa ni.
jom berkenalan.

Quote iwansa 11-7-2019 02:11 PM
aku imagine ada lampu lip lap kat baju,
Quote VioletsAre_Blue 11-7-2019 02:36 PM
Hanya 11mm memisahkan liverpool dari menang piala epl buat pertama kali, invincibles dan centurions
Quote RumiMenari 11-7-2019 03:01 PM
Mcm sign penghadang jalan kt highway belang kuning tu..
Quote Boomibulat 11-7-2019 03:05 PM
Launch kat kelab malam ke?
Quote duri_durians 11-7-2019 03:11 PM
Boomibulat replied at 11-7-2019 03:05 PM
Launch kat kelab malam ke?

tudung ja launch kat kelab malam.. baru la mencapai target audience..
Quote amisery 11-7-2019 06:42 PM
iyo lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Quote Beribear 11-7-2019 09:37 PM
Ermm yg penting Lampard dah balik Chelsea ehh, tiberr

Lihat semua komen(9)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Google play
     Twitter
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.078681s Gzip On
    To Top