Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Asyik Habiskan Duit Shopping Online, Tapi Cara Ni Korang Boleh Dapat Semula Cashback

11-7-2019 11:08 AM|Oleh: Mat| Komen: 17

Dengan adanya aplikasi membeli-belah yang banyak seperti Zalora, Shopee dan Lazada, rakyat Malaysia kini lebih gemar untuk membeli secara online daripada walk-in ke kedai yang dikehendaki. Bukan sahaja mampu menjimatkan masa, malah wang juga boleh dijimatkan memandangkan barangan yang dijual secara online kadang-kala lebih murah dan banyak variasi pilihan.


Namun, adakah korang berbelanja secara bijak semasa shopping online? Apa kata daripada korang berbelanja online secara normal tu, lebih baik tukar kepada dengan menggunakan aplikasi yang memberikan cashback!

Sebelum itu, apa itu cashback?
Cashback adalah term yang bermaksud pulangan duit. Jika korang berberlanja online dengan menggunakan aplikasi yang memberikan cashback, korang akan dapat duit balik. Duit keluar tapi masuk semula!

Aplikasi SHOPBACK.
Aplikasi SHOPBACK  adalah aplikasi yang korang wajib ada kalau suka shopping online sama ada di Zalora, Lazada, Shopee dan banyak lagi. Terdapat hampir 300 aplikasi membeli-belah yang korang boleh guna melalui SHOPBACK ni!


Shopback boleh digunakan melalui aplikasi ataupun website. Pilihan di tangan anda!


Antara 10 aplikasi terkenal yang boleh dapat cashback:
1. Lazada
2. Shopee
3. Zalora
4. Tesco (Barang sampai depan rumah terus!)
5. Kinokuniya
6. Foodpanda
7. Unifi TM (Boleh bayar bil!)
8. Top Up (Melalui Lazada)

9. Sephora
10. Fashion Valet

Sebenarnya ada banyak lagi! Korang boleh check sendiri di aplikasi ini untuk maklumat lebih lanjut.



Macam mana nak guna SHOPBACK?

1. Install dan register guna link ini untuk dapatkan RM5 percuma!


2. Cari aplikasi favourite korang.
3. Shopping dan bayar macam biasa (Melalui SHOPBACK).

4. Tunggu dalam tempoh sehingga 2 hari untuk dapatkan cashback.


5. Guna semula duit cashback untuk shopping atau masuk balik ke bank korang. Yeay!


Lagi banyak korang shopping online, lagi banyak korang boleh jimat. Berbelanja secara bijak dan dapatkan cashback daripada hasil perbelanjaan korang tu. Jangan lupa install dan register menggunakan link tersebut untuk dapatkan RM5 percuma anda! - CARI 



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 17
Komen

Previous : Katak Cantik, Tapi Bisanya Boleh Bawa Maut!

Next       : Caprice Tawar Gaji Sehingga RM5000 Untuk Pemain PUBG Mobile. Korang Tak Nak Ke?

Komen Terbaru

Quote rosasen 15-7-2019 07:47 AM
zuuu replied at 14-7-2019 11:04 AM
Maksudnya camne kena beli barang up to the limit baru leh dapat cashback ke?aq kalo online shoppin ...

tak semestinya...beli yg rm6 dpt la beberapa dlm 17-30 sen camtu...

smlm book hotel di agoda via shopback, dpt dlm rm15

Lain-lain Komen

Quote rosasen 11-7-2019 11:34 AM
nice...baru guna
Quote CiliPadiSedap 11-7-2019 11:53 AM
kaka guna e wallet je, jenama vokurupurse
Quote moonbug 11-7-2019 12:52 PM
rosasen: nice...baru guna

Dia kira macam mana cashback tu? Berapa % of spending amount
Quote friedfishsoup 11-7-2019 01:48 PM
rosasen replied at 11-7-2019 11:34 AM
nice...baru guna

Macamana nak pakai? Maksud i, kena bayar through shopback app kan? I tak tau camne nak guna
Quote rosasen 11-7-2019 02:10 PM
friedfishsoup replied at 11-7-2019 01:48 PM
Macamana nak pakai? Maksud i, kena bayar through shopback app kan? I tak tau camne nak guna

install je shopback.. pastu buat pembelian thru shopback. Contoh nk beli kt shopee tp masuk kt shopback dlu, klik shopee.
pastu shopping mcm biasa je. nnt automatik dpt brape % cashback dlm shopback tu (x sampai sejam kot).
nak beli tiket bas, flight, hotel semua boleh.
Quote rosasen 11-7-2019 02:11 PM
moonbug replied at 11-7-2019 12:52 PM
Dia kira macam mana cashback tu? Berapa % of spending amount

% depends on website. contoh lazada 6%, shopee 5% camtu... pastu ada pulak limit dia. capped at RM330, contoh je la...
Quote moonbug 11-7-2019 02:47 PM
rosasen replied at 11-7-2019 02:11 PM
% depends on website. contoh lazada 6%, shopee 5% camtu... pastu ada pulak limit dia. capped at RM ...

Wahh banyak juga tu. Sayangnya i tak pernah guna selama ni. Memang kaki shopping Shopee Zalora semua tu. Sekarang juga nak install
Quote hafiz.ahmad 11-7-2019 03:11 PM
moonbug replied at 11-7-2019 12:52 PM
Dia kira macam mana cashback tu? Berapa % of spending amount

Dalam apps tu ada tunjuk berapa percent of cashback. contoh, lazada 8% then foodpanda 5%. Kadang kadang bertukar
Quote hafiz.ahmad 11-7-2019 03:12 PM
rosasen replied at 11-7-2019 02:10 PM
install je shopback.. pastu buat pembelian thru shopback. Contoh nk beli kt shopee tp masuk kt sho ...

Yap, every purchase kena buka app shopback dulu. kalau tak sia sia je takde cashback haha
Quote rosasen 11-7-2019 04:51 PM
moonbug replied at 11-7-2019 02:47 PM
Wahh banyak juga tu. Sayangnya i tak pernah guna selama ni. Memang kaki shopping Shopee Zalora sem ...

itulah...kawan i baru je guna beberapa bulan. cashback dah 4k lebih... sebab semua benda dia shop online je..
tapi nk claim cashback tu sampai masuk akaun bank kita semula mkn masa 6 bln jgk la..
Quote supernaturalee 11-7-2019 05:00 PM
lazada skrg smpi 14% cashback


baru reg je lps msk sini

tq tt
Quote friedfishsoup 11-7-2019 06:01 PM
rosasen replied at 11-7-2019 02:10 PM
install je shopback.. pastu buat pembelian thru shopback. Contoh nk beli kt shopee tp masuk kt sho ...

Thank you!! I baru pakai shopback utk shopee.
Sebab i kuat shopping kat ezbuy, shopee and qoo10..baru pertama kali guna shopback
Quote dusunmind 11-7-2019 08:47 PM
Thank you info
Quote hyie 11-7-2019 10:24 PM
wow menariknya...barulah iols faham, patutla selama ni tak dapat cashback, rupanya kena go thru shopback LOL...dah banyak aku rugi hahaa...
Quote rosasen 14-7-2019 07:43 AM
friedfishsoup replied at 11-7-2019 06:01 PM
Thank you!! I baru pakai shopback utk shopee.
Sebab i kuat shopping kat ezbuy, shopee and qoo10.. ...

most welcome! mesti cashback u lagi byk dari i nnt...hahah
Quote zuuu 14-7-2019 11:04 AM
rosasen replied at 11-7-2019 02:11 PM
% depends on website. contoh lazada 6%, shopee 5% camtu... pastu ada pulak limit dia. capped at RM ...

Maksudnya camne kena beli barang up to the limit baru leh dapat cashback ke?aq kalo online shopping x sampai RM50 pon
Quote rosasen 15-7-2019 07:47 AM
zuuu replied at 14-7-2019 11:04 AM
Maksudnya camne kena beli barang up to the limit baru leh dapat cashback ke?aq kalo online shoppin ...

tak semestinya...beli yg rm6 dpt la beberapa dlm 17-30 sen camtu...

smlm book hotel di agoda via shopback, dpt dlm rm15

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Google play
     Twitter
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.073718s Gzip On
    To Top