Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

13 Tahun Hidup Bersama, Kucing Sedih Tuan Meninggal Dunia

Oleh: HakirRahman|4-7-2019 02:10 PM Komen: 13
Rasanya banyak kali juga kita dengar cerita tentang kucing yang sedih dan tertekan sebab tuan meninggal dunia. 

Baru-baru ini, seorang pengguna Twitter berkongsi kisah kucing peliharaan bapa saudaranya yang bernama Messi, sangat sedih dan tertekan sebab tuan dia meninggal dunia.

MESSI SI KUCING TAK BERGANJAK DARIPADA JENAZAH TUANNYA. FOTO: TWITTER

Sedih dan tertekan sampai makan tidur pun tak cukup. Beza sungguh dengan sifat kucing yang asyik hendak makan dan tidur kan. 

TAK MAHU MAKAN SEBAB SEDIH SANGAT. FOTO: TWITTER

Tapi, jangan bimbang kucing itu menurut pengguna Twitter itu sudah mula makan tapi mukanya masih sayu. 

MESSI MASIH SEDIH....FOTO: TWITTER

Macam mana agaknya tuan dia layan sampai ke kucing ni sedih dan merana macam manusia agaknya ya? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 13
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote CatMiow 29-8-2019 12:52 PM
Sedihnya,  kalau ada kain baju tak cuci lagi,  boleh bagi kat dia.

Lain-lain Komen

Quote zulka 4-7-2019 03:47 PM
mcm kucing arwah bapa aku, lepas bapa meninggal kucing tu taknak mkn pastu hilang entah kemana....lepas seminggu terjumpa bangkai dia kat belakang umah
Quote HujanBatuTiga 4-7-2019 03:48 PM
Jgn sedih lama sgt messi. Susut bdn gebu tu nanti
Quote ninjago 4-7-2019 04:03 PM
sedihhhh tgk muka kucing tu sedih. bertabahlah nakkk.. doa jumpa kat syurga nanti
Quote ainashiqa 4-7-2019 05:00 PM
Ala.. Kesiannya kucing tu.. Hidup mesti diteruskan cing
Quote Artemesiaa 4-7-2019 05:45 PM
Ia pun ada perasaan pasti ia sangat sayangkab tuannya tu. Elok yang tinggal terus jaganya sepertimana sebelumnya.
Quote nazzse 4-7-2019 06:30 PM
Edited by nazzse at 4-7-2019 10:33 AM

Kucing i sebelum ayah meninggal bukan masing bising, mengekor je kat kaki, gesel2 mcm tak senang duduk, lepas ayah meninggal elok je diam & tak mengekor, fikir balik baru faham kenapa. Masa mak i pun mcm tu lagaknya, lepas meninggal elok je perangai..Haiwan kan boleh rasa something. Now dia pun xtau kat mana, kena tinggal kt kg sorang2
Quote lee_sakura 4-7-2019 07:54 PM
Sedihnya tgk muka kucen ni....
Quote Foxey 6-7-2019 11:31 PM
Comel kucing ni, meati dia rindu kat tuan dia sampai tak lalu makan.
Quote binipopeye 8-7-2019 12:00 PM
kucing ni mcm ade instinct.. tuan dia mati terasa hilang kasih syg spt manusia yg kehilangan parents.. tp kucing xfake like human yerrr... manusia ni drama nangis2 teresek hari pertama ke2 ke3 jer... abis 3mlm sume okey balik... xde baca yasin sudeh... tunggu lagi 100 hari lepas tuh tunggu next kenduri arwah... kucing memang betul2 sedih  
Quote nefnefnef 9-7-2019 12:02 PM
Comel Messi ni. Teringat Kenzo and Mimi iols.. Putih kelabu gini
Quote videcloset 28-8-2019 10:31 AM
oh my! sedih nya tgk dia sedih he must have loved his master so much
Quote Pink_Purple 28-8-2019 06:24 PM
sedihnya muka dia..
Quote CatMiow 29-8-2019 12:52 PM
Sedihnya,  kalau ada kain baju tak cuci lagi,  boleh bagi kat dia.

Lihat semua komen(13)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.134002s Gzip On
To Top