Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Gadis Beraya Dengan Baju Melayu Jadi Trend Pula, Tapi Ramai Geli Sebab...

Oleh: LilRose|28-6-2019 03:30 PM Komen: 39
Hari ini, semua orang berlumba-lumba menonjolkan diri untuk kelihatan lain dari yang lain untuk meraih populariti.

Masih dalam mood raya, sekumpulan gadis tampil dengan mengenakan baju Melayu hingga tular dan mencetuskan pelbagai reaksi di kalangan warga Twitter.




Ada yang mengambil sisi positifi dengan memuji keayuan mereka walaupun berbaju Melayu. Malah, ada yang berkongsi gambar mereka mengenakan persalinan yang lazimnya dipakai golongan lelaki itu.




Pun begitu, tindakan mereka tidak disenangi ramai kerana masing-masing mengenakan tudung singkat hingga menampakkan bahagian dada.



Bukan itu saja, segelintir warganet tampil mempersoalkan hukum mengenakan baju Melayu kerana ia seolah-olah menyerupai lelaki.

Bagaimanapun, beberapa pengguna menyangkal dakwaan itu dengan mengatakan pemakaian mereka tidak membuat kumpulan gadis terbabit kelihatan seperti lelaki.


Kredit foto: Twitter

Baju Melayu sinonim dengan kaum lelaki, jadi penulis rasa ada betulnya teguran diberi segelintir pihak bahawa ia tidak sesuai dijadikan trend bagi kaum Hawa kerana secara tidak langsung mempromosikan budaya transgender. Apa respons anda? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
3
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 39
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Foxey 6-7-2019 10:18 PM
Macam blouse biasa je, tang mana ntah menyerupai lelaki bila dah siap bertudung. Lelaki ada pakai tudung ka?

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 28-6-2019 03:34 PM
eeeii.. ntah apa2..
Quote Artemesiaa 28-6-2019 03:35 PM
Nampak macam pakai blause biasa je sebab masing2 bertudung tak ketara sangat bentuk baju melayunya tu
Quote syadq 28-6-2019 03:43 PM
Dari dulu lagi aku rasa design baju melayu teluk belanga ni baju perempuan.

Quote matchstick 28-6-2019 03:50 PM
Enggang x hntr surat ke gegadis ni ke yg pakai baju melayu dgn slack hitam tu
Quote crazybeach 28-6-2019 03:51 PM
so pompuan yang berbaju melayu dengan seluar hitam ni masuk list amaran dari kerabat tak? ke terpakai untuk lelaki tulen jah
Quote cahaya_almas 28-6-2019 03:52 PM
Ada baju raya ari tu..lebih kurang je ngan baju melayu kan tp pakai ngan kain duyunglah..cantik jgk..i nak beli tp tk jd beli..hehe
Quote nono86 28-6-2019 03:53 PM
syadq replied at 28-6-2019 03:43 PM
Dari dulu lagi aku rasa design baju melayu teluk belanga ni baju perempuan.

Mcm baju kurung kedah gitu
Quote ezacbee 28-6-2019 04:27 PM
crazybeach replied at 28-6-2019 03:51 PM
so pompuan yang berbaju melayu dengan seluar hitam ni masuk list amaran dari kerabat tak? ke terpaka ...

Kalau bersamping la,
ni tak bersamping kira lulus
Quote bezita60 28-6-2019 05:19 PM
Yang nampak tetek tajam tu apa cerita?
Nk pakai baju apa pun pakai bra yg sesuai lah
Quote LadyCarefree 28-6-2019 05:41 PM
bezita60: Yang nampak tetek tajam tu apa cerita?Nk pakai baju apa pun pakai bra yg sesuai lah


Xde pon tetek tajam. Tetek nan hado je semua
Quote namieamuro 28-6-2019 05:45 PM
eh braninye deyols pakai dgn seluar hitam..tak takut ke dpt surat amaran dr kayangan?
Quote anakmakk 28-6-2019 07:13 PM
Segak dah.. Cuma tudung ja x boleh blah..
Quote 3480 28-6-2019 07:33 PM
Lawa.  Smart. Cuma tektek cover skit. Tp klu rsa bkn team enggang jgn pakai sluaq itam tau
Quote HannahMontana 28-6-2019 08:35 PM
Masa sekarang ialah masa kegilaan utk org menonjol diri dalam hal-hal remeh sekalipun. Itu yg lebih   fokus pada perkara sia-sia,buang masa mcm ini.

Hal sewel mcm ini xde kebanggaan pada golongan yg celik agama dan ilmu.

Hanya golongan gila viral yang sembah  perkara2 gila hipster viral a.k.a buang masa seperti ini.
Quote Victorioussss 28-6-2019 08:46 PM
Pundek la kalau pwrempuan pakai baju melayu menyerupai lelaki?

Still ade tudung kot..still ade ketet..still xmmpk pengkid
Kain batik laki xle pakai la? Aritu viral suami pakai baju kelawar, xde lak cakap menyerupai perempuan

Baju tshirt menyerupai ape lak
Quote ayamserati 28-6-2019 11:16 PM
sukati laa anak2..pakai la apa jer asal menutup aurat...selagi masih muda..masih muda nak menggayakan pesen..
Quote jane_hopper 29-6-2019 12:20 AM
Knp iolls nmpk cantik?
Quote ZianaHouston 29-6-2019 12:29 AM
dulu masa raya tahun 94 kumpulan feminin dah start pakai baju melayu....siap bersongkok sekali....tapi nampak comel
Quote Ali_x 29-6-2019 12:30 AM
Sian kna kecam.aq tgk ok jer..yg aq x thn netizen ni siap boleh nmpk diaorg punya tetek tu...nmpk sgt ko bila tgk pmpn fokus kat situ...tepuk dahi aq...

Lihat semua komen(39)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.156742s Gzip On
To Top