Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Hantu Peneman Setia Ketika Membaiki Lif Rosak

11-7-2019 10:51 AM Komen: 36

Sebelum ini, ada yang berkongsi kisah pengalaman seram penghantar piza di sebuah kondominium di Setapak. Kali ini, pengalaman seram diceritakan oleh pengguna Twitter @ApitKumiko mengenai pengalaman kerjanya sebagai Kontraktor Lif di Kondominium Setapak Ria, Kuala Lumpur.

Menurut @ApitKumiko atau nama panggilan Lee, kejadian ini berlaku pada April lalu. Kawasan ini dulu asalnya sebuah tapak perkuburan dan sudah diratakan untuk membina sebuah kondominium.






Bermulanya kisah seram ini apabila seseorang yang menyerupai kawannya datang ketika Lee sedang tekun membaiki lif...



Lee bagaimanapun merahsiakan perkara yang menimpanya itu...



Bunyi guli dan suara mengira guli pada waktu sama setiap hari...



Budak comel datang teman Lee buat kerja...




Kasihan juga nasib anak kecil tersebut yang mati lemas. Malang tidak berbau kan? Terpulanglah anda mahu percaya atau tidak. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
4
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 36
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote sarah82 27-7-2019 10:05 AM
natrahn replied at 27-7-2019 09:49 AM
kan..even kat umah pun kalau jenis banyak bilik yang tak guna lama pun ada 'penghuni' sementara ka ...

Betul.. Redha saja la... Nak buat mcm mana kan.

Lain-lain Komen

Quote Kurex 11-7-2019 11:00 AM
Aku skip je cerita budak ni.. Panjang sangat
Quote ^pomen_GTR^ 11-7-2019 11:15 AM
ok serius....

iols baca full atas kebawah....

tapi tang part bdk perempuan pakai gaun tu mmg meremang naik bulu roma...walhal siang2 buta iols baca ni....dan walhal iols mmg biasa stayback kat opis sampai 2-3pagi pun takde pernah meremang mcm time baca part budak tu...
Quote natrahn 11-7-2019 11:23 AM
^pomen_GTR^ replied at 11-7-2019 11:15 AM
ok serius....

iols baca full atas kebawah....

hantu budak-budak memang seram kan... sib baik tak ikut balik huhu
Quote Kurex 11-7-2019 11:29 AM
^pomen_GTR^: ok serius....iols baca full atas kebawah....tapi tang part bdk perempuan pakai gaun tu mmg meremang naik bulu roma...walhal siang2 buta iols baca ni.. ...


Dekat kolej aku dulu ada je hantu budak pompuan. Pegang teddy bear warna coklat kusam. Rambut ikat kiri kanan..

Ia suka intai orang yg basuh kain.. Lepas tu suka duduk mencangkung atas loker asrama.. Sebab kitaorang dah biasa nampak, jadi buat dono je. Sekarang tak tau lagi ada ke tak sebab dah lama graduate.

Lek dah la.. Lagi kau takut, lagi dia suka
Quote kucingitam 11-7-2019 11:32 AM
ye tang budak bergaun tu tetiba aku rasa sedih lak..tak puas bermanja2 agaknya..
Quote be-keng 11-7-2019 11:36 AM
panjangnye tulisannya pun kecik..cari spek mata
Quote ^pomen_GTR^ 11-7-2019 11:47 AM
Kurex replied at 11-7-2019 11:29 AM
Dekat kolej aku dulu ada je hantu budak pompuan. Pegang teddy bear warna coklat kusam. Rambut ik ...

haha..bkn ape..jarang2 baca benda2 gini sampai naik thrill meremang...


xtau lah kot kawan2 dia kat opis ni bleh detect lak kita tgh baca kisah berkaitan dia...
Quote Kurex 11-7-2019 11:48 AM
^pomen_GTR^ replied at 11-7-2019 11:47 AM
haha..bkn ape..jarang2 baca benda2 gini sampai naik thrill meremang...



Sebenarnya kan.. Benda tu sekeliling kita, jumpa kau je tak nampak...
Quote ^pomen_GTR^ 11-7-2019 11:50 AM
Kurex replied at 11-7-2019 11:48 AM
Sebenarnya kan.. Benda tu sekeliling kita, jumpa kau je tak nampak...

elok tak nampak dari nampak...


kang dah nampak bersepah merata sana sini...satu hal pulak nak mengelak....
Quote Nuyak 11-7-2019 12:15 PM
dalam rasa takut tu tapi macam kesian pulak dekat hantu budak tu...huhuhuh
Quote natrahn 11-7-2019 12:40 PM
Kurex replied at 11-7-2019 11:29 AM
Dekat kolej aku dulu ada je hantu budak pompuan. Pegang teddy bear warna coklat kusam. Rambut ik ...

erk..kat mana asrama tu..tahun bila...seramnya
Quote natrahn 11-7-2019 12:45 PM
be-keng replied at 11-7-2019 11:36 AM
panjangnye tulisannya pun kecik..cari spek mata

maaf..next time saya pastikan screenshoot nya lebih besar.
Quote Andyscenes 11-7-2019 12:56 PM
Kt sini, sila korg g kt tangki air dia.
Quote Miss.Rara 11-7-2019 12:58 PM
sedihhh pulak kat hantu budak cina tu...

walaupun dia menjelma saja, dia siap nangis sebab tahu mamat tu dah last day buat keje kat situ...
dia pun sedihh...

nasib baik roh dia menjelma bukan buat kacau yang teruk teruk...

cuma jadi peneman buat keje jerr...   

kalau awal lagi dah tau budak tu hantu, memang tak laaa nak dtg buat keje kat situ... hehhee
Quote Kurex 11-7-2019 01:18 PM
natrahn replied at 11-7-2019 12:40 PM
erk..kat mana asrama tu..tahun bila...seramnya

Tahun 2008.. Aku ada je buat thread cerita seram, korang je tak baca
Quote whadda 11-7-2019 01:25 PM
eh ehh.. ni macam kali kedua bace cerita hantu kat setapak ria condo ni.. aritu bace macam budak delivery kene kacau mase deliver kat condo ni.. semua orang mengelak klo kene hantar kat sini.. yg ni pasal lif pulak
Quote skinskin 11-7-2019 01:38 PM
Benda cmni MMG ade pon..off topik jap..mak mertua aku br sedar dr koma 2 minggu..sedar2 nmpk mcm2..dia buat dono je la..yg duk kt blakang tengkuk kita pon dia nmpk wehhh ..haha
Quote awanearisu 11-7-2019 02:28 PM
kucingitam: ye tang budak bergaun tu tetiba aku rasa sedih lak..tak puas bermanja2 agaknya..


Apa la perasaan neneknya lepas dengar kisah abang ni. Yela cucu sendiri. Walaupun dah meninggal, rasa sayang tu pasti masih tersisa.
Quote awanearisu 11-7-2019 02:29 PM
natrahn replied at 11-7-2019 12:45 PM
maaf..next time saya pastikan screenshoot nya lebih besar.

Kalau tengok versi mobile, ok je semua nampak. Mungkin versi desktop yang tak berapa elok.

Lihat semua komen(36)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.203482s Gzip On
To Top