Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Tidak Pernah Bercinta Dengan Lelaki Melayu, Rahsia Kejayaan Dr Amalina?

25-6-2019 11:44 AM|Oleh: top5complete| Komen: 71

Nama doktor Amalina menjadi sebutan rakyat Malaysia setelah usaha dan jasanya membantu dan merawat adik Ainul, bayi yang menghidap ketumbuhan di mulut baru-baru ini menjadi tular. 

Foto IG
Kejayaannya melakukan pembedahan terhadap adik Ainul menjadi inspirasi dan kebanggaan kepada seluruh rakyat Malaysia. 

Baru-baru ini, Doktor Amalina telah membuka ruangan "Ask Me A Question" di laman Instagram sebagai medium kepada rakyat bertanyakan apa-apa sahaja tentang kehidupannya.


Antara soalan yang menarik perhatian adalah soalan tetang zaman percintaannya. Screenshot Soalan tersebut seterusnya dikongsi oleh seorang netizen di laman media sosial Twitter.


Pernah tak Dr bercinta dengan lelaki Melayu?
TAK PERNAH, jawab Dr Amalina


Jawapannya itu telah mendapat beberapa reaksi netizen di laman Twitter. Ada yang marah, ada yang mengelak dan ada juga menyokong supaya tidak bercinta dengan lelaki melayu demi kebaikan.


Rasanya semua sudah tahu Dr Amalina tengah hangat bercinta dengan lelaki Mat Salleh yang sentiasa disampingnya memberikan sokongan.


Pasangan ini semakin kerap memuat naik gambar masing-masing di laman Instagram mereka. Mereka sering kelihatan bersama-sama melancong dan ke majlis-majlis rasmi.


Jadi apa pendapat anda? Low class sangat ke lelaki Melayu kita? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
3
Komen: 71
Komen

Previous : Allah, Pulangkan Mamajee 1 Minit Je - Fatimah

Next       : "Baju Banduan Macam Nak Beraya" - Wak Doyok Dilabel Perosak Filem, Tak Layak Jadi Pelakon?

Komen Terbaru

Quote Begbiru 22-8-2019 03:06 PM
rasanya dr amalina ni concentrate studies and takde masa untuk bercinta zaman sekolah dulu. lepas SPM terus fly ke UK belajar...pergaulan ngan org2 sana...bila dah bekerjaya, kawan2 pun org sana je..so tak mustahil kalau dia end up berjodohan ngan org sana.

tp kepelikan kalau pompuan melayu yg duduk & keje kat malaysia, bergaul dlm kelompok org2 melayu...tp x pandang lelaki melayu. itu mmg boleh dibincangkanlah situasi tu.

to me, let dr amalina be....she is happy. doakan yg baik2 saja

Lain-lain Komen

Quote friedfishsoup 25-6-2019 11:49 AM
Mungkin Queen Hanis boleh beri pendapat yg tersendiri mengapa i don't like Malay men.. dipersilakan....
Quote RatuDunia94 25-6-2019 11:51 AM
Untungnya sheols..
Bijak, kerjaya best, duk oversea, bf kokesen...
Cuma rupa je kurang..
Quote rifaa 25-6-2019 11:57 AM
RatuDunia94 replied at 25-6-2019 11:51 AM
Untungnya sheols..
Bijak, kerjaya best, duk oversea, bf kokesen...
Cuma rupa je kurang..

manade yg perfect dalam dunia ni huhu
Quote HujanBatuTiga 25-6-2019 12:21 PM
Dah org tanya dia jawabla tak pernah. Takde pulak dia downgrade lelaki melayu. Yg nk butthurt pasaipa.
Quote getarsukma 25-6-2019 12:28 PM
mohon si amalina ni saman sesapa pihak ketiga yang menghencap dia.. boleh menjejaskan reputasi sampai melibatkan pendapatan berkurangan..
Quote umbut 25-6-2019 12:29 PM
Edited by umbut at 25-6-2019 12:30 PM

Dia sedar tak. Dressing dia hauk..
Rupa pun .......
Takpalah.. Kokesen suka
Quote fushimi 25-6-2019 01:15 PM
getarsukma replied at 25-6-2019 12:28 PM
mohon si amalina ni saman sesapa pihak ketiga yang menghencap dia.. boleh menjejaskan reputasi sampa ...

hahahahahahaha vodo
Quote msdummy.2018 25-6-2019 01:45 PM
rupa hauk pun..duit dia berkepuk...berkerjaya  tinggi.....spm straight A, bf/laki dia kokosen ker melayu..itu hak dia....kita doa baik2 ajer xboleh?
Quote MoonRise 25-6-2019 02:26 PM
HujanBatuTiga replied at 25-6-2019 12:21 PM
Dah org tanya dia jawabla tak pernah. Takde pulak dia downgrade lelaki melayu. Yg nk butthurt pasaip ...

khennn

Dia jawab pendek ja pon. Orang lain plak sibuk buat artikel yg takde kaitan.
Kreatif benorr
Quote belilies 25-6-2019 02:29 PM
Takde ke yang nak buat latarbelakang boyfriend dia ni?
Quote kucingitam 25-6-2019 03:10 PM
betul la jawapan dia..dia jawab tak pernah je, bukan 'tak pernah sebab tak minat lelaki melayu'.
Quote whadda 25-6-2019 03:15 PM
eh eh Dr tu jawab pendek je.. pastu pandai2 putar belit create statement baru

tapi mintak maaf ade certain angle nampak Dr ni cam bapok
Quote maslo 25-6-2019 03:16 PM
msdummy.2018 replied at 25-6-2019 01:45 PM
rupa hauk pun..duit dia berkepuk...berkerjaya  tinggi.....spm straight A, bf/laki dia kokosen ker me ...

aku sokong 100%.
Quote apedehal 25-6-2019 04:00 PM
aku xleh bsangka baik..selalu kan bcuti togeda geda agak2 bilik lain2 ke tu..hihihi.rugi la dr.amalina kalau bilik lain2 .ekeke
Quote Abot 25-6-2019 04:29 PM
ingtkn yg operate ainul tu doc viral lg sorng tu.. yg berumur cket tu..  {:dot
Quote Miss.Rara 25-6-2019 07:58 PM
apedehal replied at 25-6-2019 04:00 PM
aku xleh bsangka baik..selalu kan bcuti togeda geda agak2 bilik lain2 ke tu..hihihi.rugi la dr.amali ...

iolss pun pikir gitu gak...

lelagi masih bujang duk obersi...

bebas nak becuti berduaan dgn boipren...

duk serumah ke sebilik ke...
Quote nono86 25-6-2019 08:32 PM
apedehal replied at 25-6-2019 04:00 PM
aku xleh bsangka baik..selalu kan bcuti togeda geda agak2 bilik lain2 ke tu..hihihi.rugi la dr.amali ...

Aku pun.. uhuhuhu
Quote Nham22 25-6-2019 08:45 PM
Apelah die makan boleh jd pandai sampai cenghini... Huhuhu
Quote EvieWanKenobi 25-6-2019 08:54 PM
dia memang hebatlah.. 17A1..

Lihat semua komen(71)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.098383s Gzip On
To Top