Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Tuah Manusia, Dulu Pelawak Kini Bergelar Presiden

5-7-2019 02:30 PM|Oleh: Akulans| Komen: 15

Umpama mimpi dalam mimpi. Seorang pelawak, kini bergelar presiden sebuah negara.

Pelawak Bergelar Presiden /Foto Kredit :Zukus.net

Tuah menyebelahinya apabila beliau memenangi pilihan raya Presiden Ukraine.

Tanpa sebarang pengalaman dalam pentadbiran, menjadi satu cabaran besar kepadanya sebagai ketua antara negara termiskin di eropah.

Volodymyr Zelensky, 41 tahun sebelum ini sering memegang watak presiden dalam sebuah rancangan televisyen popular di negaranya.

Foto Kredit :Getty

Keputusan di luar jangkaan itu menggambarkan kekecewaan rakyat Ukraine terhadap permasalahan rasuah, jurang kemiskinan yang melebar 
dan peperangan dengan puak pemisah yang tidak dapat ditangani sebaik mungkin kerajaan terdahulu.

Zelensky menamakan partinya Servent Of The People sama seperti rancangan televisyen yang dikendalikannya. Kempen politik melalui persembahan lawaknya menggunakan aplikasi maya berjaya meraih undi rakyat Ukraine untuk memilihnya.

Foto: New York Post
Tahniah Presiden baru Ukraine. Semuanya berkemungkinan. Tiada yang mustahil asalkan keazaman sentiasa tersemat di kalbu. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 15
Komen

Previous : Budak Lelaki 4 Tahun Jadi Transgender Atas Keizinan Ibu

Next       : Lelaki Pokok Mahu Tangan Dipotong, Tidak Terdaya Tanggung Kesakitan

Komen Terbaru

Quote Aliaskotonggo 8-7-2019 05:02 PM
ada yang dulunya jadi PM sekarang jadi pelawak

Lain-lain Komen

Quote RumiMenari 5-7-2019 01:16 PM
Ade iras2 zizan...so next pru boleh la bsaing dgn abg non utk PM ke8
Quote Artemesiaa 5-7-2019 01:19 PM
Berlakun jadi president tak sama dengan jadi president sebenar moga dia benar2 dapat berkhidmat sebaiknya bukan sekadar undi populer
Quote lipans 5-7-2019 03:24 PM
rezeki namanya. tak pernah dinamakan bakal presiden, tup tup jadi presiden.
Quote nazzse 5-7-2019 04:21 PM
Comedian yg bukan biasa2 sebelum ni kan..graduate law rasanya
Quote noraidil_06 5-7-2019 05:34 PM
Rezeki bg dia, mgkn disaster bg negaranye.
Prove to the world Mt President
Quote Foxey 5-7-2019 06:41 PM
Berlakon pastu jadi realiti. Tahniah la, semoga dapat membawa perubahan positif seperti yang diharapkan oleh rakyat Ukraine
Quote grouper 5-7-2019 06:45 PM
Najib pun pernah ada gambar jadi badut
Quote tumpanglalu74 5-7-2019 07:04 PM
Zizang kau usah nak berangang pulak yek..
Quote mbhcsf 5-7-2019 07:14 PM
wah tahniah ...dengan kemelut dunia sekarang, siapa pun boleh jadi presiden dan semoga berjaya.
Quote umm4amr 6-7-2019 07:34 AM
harap2 jgn jd cam.mat sabun la.. mat sabun tu dulu pelawak gak... org dok gelak dengor ceramah dia. sampai now dah jdi menteri pun dok keluarkan statement lawak..
Quote ultra78 6-7-2019 07:59 AM
Mati-mati aku ingatkan Mat Sabu

Quote orgsepang 6-7-2019 08:05 AM
Orang sekarang malas nak fikir panjang agaknya. Apa yang mereka suka itu yang mereka pilih tapi dia pelawak ada ijazah jadi semoga nasib orang ukrien tak seteruk nasib orang malaysia yang kebanyakan menterinya bersijil palsu
Quote akubujang 6-7-2019 04:11 PM
Nabil kena masuk politik la macam ni, sepahtu ke....
Quote puanbintang 8-7-2019 02:35 PM
sesenang tu je sekarang jadi pemerintah..semoga berjaya
Quote Aliaskotonggo 8-7-2019 05:02 PM
ada yang dulunya jadi PM sekarang jadi pelawak

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Google play
     Twitter
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.077996s Gzip On
    To Top